Ako dlho trvá prechod od medvedej chôdze k samostatnému státiu?
Dobrý deň,
prosím, akú máte skúsenosť, ako dlho trvalo vašim detičkám, kým sa samostatne postavili bez opory od toho, kedy sa u nich začala objavovať medvedia chôdza? Teda stále chôdza po štyroch, ale už s kolienkami nad zemou?
Viem, že to môže byť rôzne, lebo každé dieťatko je individuálne, len všade som našla “krátko pred samostatným postavením sa v priestore sa objavuje tzv. medvedia chôdza”. Rada by som si urobila len predstavu, ako dlho to cca trvá.
Ani jedno moje dieťa nemalo medvediu chôdzu, zo s 4nožkovania sa postavili ku nábytku a z toto prešli ku samostatnej chôdzi. Obaja sa postavili pri nábytku v 7m a jeden začal samostatne chodiť v 11m a druhý v 13-14m
syn klasicky nestvornozkoval, tiez medvedikoval. Presne si nepamatam rozostup medzi fazami, ale chodit zacal v 10. mesiacoch.
Ďakujem za skúsenosť všetkým, náš malý pekne symetricky štvornožkuje a teraz je vo fáze tzv. medvedej chôdze popri štvornožkovaniu. Len som chcela vedieť, koľko to cca trvá od tejto fázy k samostatnému postaveniu.

Medvedia chodza? To pocujem prvy krat..ale opisala si to, ze je to na 4 ale kolienka hore..no to mi pripomenulo dceru,,uz ked chodila po 4 ale este nie po 2, tak vzdy ked bola na holej zemi (beton, trava, vonkajsia dlazba...) zdvihla kolienka a ritku a sla po 4 tymto sposobom..po deke,koberci atd klasika s kolienkami..takze u nej to bol pocit ne/pohodlia (asi) kedy si vybrala sposob presunu/pohybu,,chodit volne bez opory zacala ked mala rok, prve krocky do priestoru bez opory spravila tesne pred 1.narodeninami