icon

Ako dlho trvá prechod od medvedej chôdze k samostatnému státiu?

5. máj 2025

Dobrý deň,
prosím, akú máte skúsenosť, ako dlho trvalo vašim detičkám, kým sa samostatne postavili bez opory od toho, kedy sa u nich začala objavovať medvedia chôdza? Teda stále chôdza po štyroch, ale už s kolienkami nad zemou?
Viem, že to môže byť rôzne, lebo každé dieťatko je individuálne, len všade som našla “krátko pred samostatným postavením sa v priestore sa objavuje tzv. medvedia chôdza”. Rada by som si urobila len predstavu, ako dlho to cca trvá.

babydesire
5. máj 2025

Medvedia chodza? To pocujem prvy krat..ale opisala si to, ze je to na 4 ale kolienka hore..no to mi pripomenulo dceru,,uz ked chodila po 4 ale este nie po 2, tak vzdy ked bola na holej zemi (beton, trava, vonkajsia dlazba...) zdvihla kolienka a ritku a sla po 4 tymto sposobom..po deke,koberci atd klasika s kolienkami..takze u nej to bol pocit ne/pohodlia (asi) kedy si vybrala sposob presunu/pohybu,,chodit volne bez opory zacala ked mala rok, prve krocky do priestoru bez opory spravila tesne pred 1.narodeninami

denkabemommy
5. máj 2025

Ani jedno moje dieťa nemalo medvediu chôdzu, zo s 4nožkovania sa postavili ku nábytku a z toto prešli ku samostatnej chôdzi. Obaja sa postavili pri nábytku v 7m a jeden začal samostatne chodiť v 11m a druhý v 13-14m

korra
6. máj 2025

syn klasicky nestvornozkoval, tiez medvedikoval. Presne si nepamatam rozostup medzi fazami, ale chodit zacal v 10. mesiacoch.

autor
6. máj 2025

Ďakujem za skúsenosť všetkým, náš malý pekne symetricky štvornožkuje a teraz je vo fáze tzv. medvedej chôdze popri štvornožkovaniu. Len som chcela vedieť, koľko to cca trvá od tejto fázy k samostatnému postaveniu.