icon

Ako dlho trvalo nočné odstavenie od kojenia?

quest7891
6. aug 2017

Chcela by som poprosiť o vaše skúsenosti so zrušením nočného kojenia, za ako dlho si dieťa zvyklo, kolko vám to trvalo kým dieťa pochopilo/rezignovalo, že už mlieko v noci nedostane?Zlepšil sa tým aj spánok alebo sa budilo rovnako často? Moje dieťa sa budí veľmi často od malička, tak som zvyknutá vstať k nej teraz našťastie už len 3-4 krát ale keď ju mám 10kg vytiahnuť z postele na kojenie, je to už príliš. Spoločné spanie bolo riešenie ale odkedy nám spadla z postele, nechcem byť stále v strese či sa to nezopakuje a predsa v postielke sa lepšie vyspí aj ona a potom aj ja. Tak som sa rozhodla po roku kojenia odstaviť nočný snackbar a ponechať si len kojenie ráno/večer prípadne pred spánkom cez obed. Potrebovala by som poradiť ako na to, lebo vyplakať nedokážem nechať, našťastie zatial nerevala tak-Už asi 5 nocí skúšam dať namiesto kojenia vodu, dieťa sa budilo a mrnčalo, väčšinou dožadovalo kojenia okolo polnoci a potom o 4. rano ale často to bolo len tak, že akonáhle mala prso v puse tak znovu zaspala a cucať začala až ked mi mlieko samo od seba začalo tiecť,nedudlovala predtým, tak od hladu to budenie myslím nie je. tieto noci sa mi podarilo ju oklamať vodou a ani neplakala velmi, len som jej dala vodičku, dudlik, trochu pomrnkala ale zaspala potom a zas okolo 4:00 to isté. Neviem či robim správne že som jej zrušila obe kojenia v noci naraz, lebo niekedy ten postup musím opakovať aj trikrát za sebou-ponukať vodu cumlik,mrnčí a nakoniec zaspí ale pre mňa to je zas náročnejšie lebo keby ju "len"nakojím tak odkvecne hned, len ju musím odtiaľ ťažkú vybrať kdežto teraz ju vôbec nevyberám z postele. už by som sa aj rada aj vyspala a ak toto pomôže tak to vydržím, len otázka je ako dlho to potrvá kým sa bábo prestane budiť kvôli "naučenému cucnutie v noci". Ak by to nepomáhalo mám to po 2 3 týždňoch vzdať, alebo to znamená že dieťa je možno naozaj hladné? A chápem že sa budí aj kvôli milion iným veciam aj že ma potrebuje, preto by som ju nenechala vyplakať, ale chcem to aspoň skúsiť takto.

Strana
z2
quest7891
autor
18. feb 2018

@alenky odpovedam neskoro,lebo som tu nebola, medzitým sa možno u vás situácia zlepšila, s ekzémom skusenosti nemam, ale možno odpoveď pomôže iným. ja som odstavila potom až v 15.mesiaci a neľutujem to, to bolo aj prvý krát čo som od pôrodu spala 3-4hodiny vkuse, teraz už celú noc. odstavenie nebolo problémove, mala plakala len prvu noc, druhú a tretiu už len pomrknala, s dudkou spala v pohode,nedožadovala sa mlieka vobec, teraz prespí tuho celu noc a zo mňa je iný človek, kto nevstaval bežne a dlhodobo k dieťaťu 5-10x za noc to nepochopí. Dieťa by som skôr ako po roku neodstavila, ale myslim, že psychické a fyzické zdravie mamy je tiež dôležité, kojenie je super, ale som rada že som ju odstavila,lebo už som to nezvládala a vyčerpanie bolo veľké. Na druhej strane odvtedy za 3mesiace už bola dcerka 2x chorá, prechladnuta, sice bez atb, možno ako ten ekzém u vás, aj ja si to spajam s tym nekojenim.

Strana
z2