Ako efektívne odučiť 14-mesačné dieťa od cumlíka?
Ahoj prosím mám 14 mes dcérku dnes sme začali s oddulikovanim lebo jej vychádza očný zub a trocha sa krivý
Tak ako je to najmenej pre to dieťa stresujúce aby nedostávala záchvat . Lebo vždy s ním zaspavala . Teraz to bol boj celá červená uplakana no katastrofa. Tak prosím nejaké rady tipy triky. Ďakujem
A či sa ešte dokáže zub vyrovnat
@bembula ahoj, nasa rozkusala cumel a pretvarovali sme sa, ze ho dame spinkat pod vankus, aby sa opravil. Dokola sme ho takto davali a ten cumel nie a nie sa opravit, dokonca ani srobovakom, lyzickou, kremovali sme ho...😂😇. Cize sme sa hromadne cudovali a rozculovali a cakali...az sa na to dcerka vykaslala a zaspavala s rozhryzenym cumlom pod vankusom 🙂))
Ja som zobrala jedného dňa natrvalo a už nevrátila . Tiež ho mala už len na spánok , prvé zaspávanie bol masaker a potom už super

A ako casto dudluje? iba na spanok? Tak ja osobne(absolutne nie som odbornik) si myslim, ze sa vyrovna v pohode. Este je drobcek.
U nas bol dudel iba do auta a na spanky. Asi v takomto veku som postupne zostrihavala spicku. Ked bol ten patvar dostatocne zaujimavy, tak sa s nim hral a vyhodil ho.. No a tam skoncil. Povedala som mu nejaku blbinu, ze vtacatka ho zobrali alebo tak. Bez placu. Rovnako aj na noc, ked ho uz potom vyhodil (lebo uz sa mu nepacilo do neho hryzkat a dudlovat ho kedze mal dieru) z postielky, tak ho nedostal lebo 'som ho nevedela najst'. Trvalo to okolo tyzdna a slo to lepsie ako som si myslela. Mozes skusit a mozno zaberie aj u vas.