Ako fungovať s deťmi bez auta a vodičského preukazu?
Ahojte, tie čo nemáte vodičák a máte malé deti ešte v kočíku ako fungujete? My máme 7 ročného a dvojročnú. S tým sedem ročným je to pohoda, normálne sa odvezieme do mesta autobusom, vlakom keď potrebujeme. Keď bol menší, tak sme bývali v inej obci a do mesta som šla v rámci prechádzky pešo, vtedy sa dalo . Teraz sme presťahovaní v inej obci , pešo sa už chodiť nedá, lebo jediná cesta do mesta je cez rýchlostnú cestu a tou hromadnou dopravou s kočíkom je to jedna katastrofa. Vysoké autobusy, vlaky aj keď majú chodiť bezbariérové tak raz idú raz nejdú a aj keď idú na na stanici kde vystupujeme sa neviem dostať z nástupišťa kvôli schodom. Ja sa s kočíkom naťahovať sama nevládzem . Keď muž môže tak nás samozrejme odvezie, ale pracuje v podstate každý pracovný deň, čiže cez týždeň sa na neho spoliehať nemôžem. Chodievate s deťmi taxíkom? Už som rozmýšľala aj nad tým, ale tam ma zas irituje to, že by šla dcéra bez autosedačky, auto služby v okolí majú len podsedáky ci vôbec nie je bezpečné. Najradšej by som šla bývať do mesta, ale to tiež nie je možné.
Mala som niečo podobné, ale značku neviem. A bolo to ľahké, určite nie 13kg 🤔 a malo to aj vyššie operadlo. Kúpila nám to svokra od nejakej pani.
https://www.skvelydarcek.sk/trojkolka-pre-deti-...
Ako casto potrebujes chodit do toho mesta? Je to nieco pravidelne? Asi od toho by to zalezalo.
A co odrazadlo, ani na nom neprejde dieta nejaku aku taku vzdialenosť?
Neviem kolko potrebuješ chodit v tom meste..
Ak to nie je nejak casto, najlahsiu buginu by som pozrela, s chodenim sa to bud zlepšovať uz len.
Mozno by som sa aj susedov spytala, u nas bezne na fb v skupine mamiciek/obecnej sa ludia takto dohaduju, normalne zaplatis cestu a ked ta aspon jednu odvezie, druhu zavolas taxik. Buginu zmesti do hocijakeho kufra
@silvike tak ja chodím normálne, ale priznám sa, že už som z toho unavená. Dnes ráno dcéra cirkus lebo driemala a ja som ju musela z kočíka vybrať aby sme sa naložili, prevrešťala potom celú cestu , nejaká babka do toho do mňa hučala, že iný ľudia chcú v pokoji cestovať , že ju mám utíšiť . Keď sme vystupovali tak tiež cirkus, nechcela chodiť, na rukách sa mi hádzala. Ponáhľali sme sa do nemocnice , samozrejme som nestihla na MHD lebo som sa zdržiavala. Tak si vravím "do r* ti veď to musí ísť nejako jednoduchšie"... Sedemročný s nami nechodieva, ten je do štvrtej v škole ...
@kavasmliekom ďakujem ,idem to popozerať. Dobre sa ti s tým manipulovalo?
@pralinka86 nechodím pravidelne, ako kedy niekedy nejdem celý týždeň do mesta, ale keď ma dcéra lekárov ako teraz tak sa v týždni aj 4x točím do mesta a to mi už dáva zabrať, hlavne keď potrebujem stíhať ďalšie spoje. Preto hľadám nejaký zlepšovák čo mi to aspoň čiastočne uľahčí, lebo som uhnaná ako kôň keď prídem domov z takejto výpravy.
@pralinka86 a na odrážadle naša ešte nevie jazdiť.
A doktora nemozete spolu s manzelom a autom riesit? Ved dostane potvrdenie od dr..
Stazujes si to. A nie, nie je to jednoduchšia varianta, ako ľahký golfový kočík. Tiež to sama asi nenalozis a bude musieť z toho vystúpiť. Treba ju naučiť chodiť. Moja 2r dcéra prešla polhodinu do škôlky do starším a polhodinu naspäť domov, poobede zase to isté. A keď sme išli do mesta vlakom, alebo na výlet, tak väčšinu času chodila, sedela len keď jedla, alebo potom driemala. Ináč 3/4 dňa chodila. Treba ísť skôr a pomaličky radšej. Motivovať ju, aby chodila, zabávať, aby nekričala.
@pralinka86 keď sa dá tak ide, ale malá má často niečo, je sledovaná vo viacerých ambulanciách, chodíme na rehabilitácie, magnety a tď.. dnes sme mali ísť tiež spolu na neurologiu ,ale jeho ráno stiahli k prípadu, čiže sme sa museli zariadiť narýchlo samé a už to na mňa tak doľahla, že nevládzem takto stále fungovať. Keby aspoň výťah alebo rampu na tej vlakovej stanici urobili, bože ako by mi to život uľahčilo. A verím, že nie len mne.
A si si istá, že nemáte prechod na nástupište pre vozičkárov a kočíky? Veď to musí byť na každej stanici
Od narodenia druhého dieťaťu chodíme autobusmi. Sama som si ho vyniesla, sama zniesla . ( ale teda mám rozhodne viac ako 45 kg) . V tvojom prípade vždy niekoho môžeš poprosiť o pomoc. A áno, je to nekomfortne a áno, chodila som vyflusnuta, dopotena. Bohužiaľ, keď nie je iné riešenie..
@kavasmliekom sú tam prechodu, dva ale je cez ne zakázané chodiť. Je tam aj ceduľa. Keď som sa na to nedávno pýtala cez mail železníc, tak mi prišla takáto odpovedať
Dobrý deň,
prechod o ktorom píšete nie je bezbariérový. Je to technický prechod pre zamestnancov železníc - aj to nie všetkých. Na prechod cez tieto prechody
musí mať daný zamestnanec dokonca povolenie. Prechod cez koľaje mimo vyznačených prechodov je vždy mimoriadne nebezpečný, vlak, alebo vozeň,
prípadne samotný rušeň môže byť niekedy len pár metrov od vás a môže sa pohnúť a pred vami nezastane - pretože pri posune môže vlak aj cúvať,
teda vás nevidí. Práve preto nie je možné prechádzať cez tento prechod.
Verím, že sa medzi nami nájdu ľudia, ktorí vám vždy pomôžu s kočiarom, žiaľ, v súčasnosti iná možnosť nie je.
S pozdravom,
Tomáš Mihalik
referent kontaktného centra
Železničná spoločnosť Slovensko, a. s.
úsek obchodu | sekcia služieb zákazníkov | CeP - Kontaktné centrum
Poľská 4 | 040 01 Košice | Slovenská republika
Mám vodičák, ale chodievame aj autobusom aj vlakom. Máme pre ten prípad ľahký skladací kočík, čo má 7 kíl. V jednej ruke kočík, v druhej dieťa a vieme tak ísť aj po schodoch hore dole. Na stanici som kľudne zišla s dieťaťom, vrátila sa aj po kočík a bolo, tie 2 minúty ma počkalo, ak sa mi ho nechcelo skladať a rozkladať. Ale pre ešte lepšie presuny používame aj nosič, môj 2 ročný veľmi veľa prejde, ale pre niektoré prípady berieme aj ten, niečo prejde, keď nevládze alebo potrebujem ísť rýchlejšie, tak šup do nosiča a hotovo
Maminy a nemáte skúsenosti, tie golfové kočíky, unesie mi to aj ťažšie dieťa ? Lebo čo pozerám tak tie ľahké sú len do 15 kíl, to už naša mala.
😔 tak ano su vselijake situacie s detmi, chapem, niekedy to je na nervy ale tak snad vacsinou je to asi lepsie a v pohode.
Ja sa divím ako si to zvládla vôbec doteraz bez auta? K lekárovi s deťmi ešte aj dvoma si neviem predstaviť ist napr bez auta
Bud to budes seciet v tej dedine kde ste, spravis vodicak akebo vyuxijes MHD.
Ja mam tiez spominany cybex beezy, ked viem, ze ideme niekam kde sa moze stat, ze bude blbe nastupovanie ci viac kocikov, beriem len veci tak aby som vedela napchat do platenky a kocik zlozit. Ty si pozri trebars joolz aer+, ten vazi urcite menej ako tvoje dvojrocne dieta. A nikto nehovori, ze mas kocik vlacit s dietatom, to uz chodit vie, tak v jednej ruke kocik a v druhej dieta. Nalozis jedno a potom druhe. Ja tak chodim aj do naseho vytahu na mezdiposchodi, mala uz ide sama a ja kocik o zadne kolieska.
Rovnako mas usta a mozes poziadat o pomoc, ak mas vynimocne vela veci.
Alebo edtw pozri vacsie nositko (aloe two, moyo maxi, monilu uni plus a ine).
Vsak zazitok pre vsetkych 😀
https://www.julivan.sk/kinderkraft-kocik-sporto... stačí si zadať golfový kočík do 25kg napríklad.
Tak ta trojkolka vobec nie je jednoduchsia, spratnejsia ci lahsie ovladatelna 🤯
Nacase ucit dieta pouzivat svoje nohy, v 2r uz ten kocik fakt nepotrebuje (ak nema zdravotne problemy..) treba si zorganizovat cas tak, aby spanok mala doma a mimo toho ste vonku
A keď ti v tom zaspí? Kde oprie hlavu?
@cyberk čítala si, že chodia po lekároch a dieťa má problémy? Zrejme ten kočík alebo nejaký nosič potrebujú.
Kúp si ľahký skladny kočík, napríklad Cybex Libelle alebo Joolz aer+. Oba sú extrémne ľahké, zložíš jednou rukou, hodis na plece. Decko prejde pár schodov, ty odnesies koč, rozložiš a idete ďalej. Špekulujes, vymyslas, nič sa nedá. Čo by si chcela ešte poradiť? Žiadne iné riešenie ako sa tu spomínali, neexistuje!
volila by som najľahšiu buginu, lebo čokoľvek iné čo sa nedá poskladať bude prekážkou, ináč taxi je dobrá voľba aj len s podsedákom veď budeš sedieť vedľa nej
veď jednu cestu zvládnete s kočíkom a naspäť taxi pre lepšie zvládnutie
Prosim ta, ty mas problem naklafat kovik a chces nqkladat takuto opachu? Tie lietadlove kocikuˇy maju velkost batoha pri zlozeni, tato tyc hroza, kde das dake veci? Slnko? Dazd?
Kamoska to ma a ja som to skusala, neviem co na tom vidi, podla mna je to hrozne neprakticke, nelahne si v tom, neoprie sa poriadne, neviem kdw to chces chytat aby ti jeden alebo druhy koniec nevybil zuby 😀 a mala by v tom mala pri tom nakladani sediet?
@kitycat a ktoré lietadlové myslíš? Lebo my sme mali GB pockit Air, ale to bol ozaj lietadlovy . To prešlo vstupnú halu a dosť, prvý kamienok bol problém , veľmi malé kolieska . A ostatné čo pozerám, tam majú okolo 8 kíl, čo je cca to isté ako náš športiak. Aj tie golfové, ak majú vyššiu nosnosť tak vážia 8 kíl.
Joolz aer+ a ten cybex libelle ci ako sa to vola. Ano maju male kolieska, alw to je cena za skladnost a 8 kil je menej ako ma tvoja mala, cize po schodoch lahko znesies aj vynesies v jednej ruke a mala za druhu ruku.
Js mam ten beezy, ma vacsie kolieska ale na zamkovej dlazbe s nim tiez obcas mam problem, vtedy to potiahnem na zadnom koliesku naklopene.
A hlavne, s kazdou cestou bude vasa cesta lahsia a lahsia. A ak sa chystate hu moru, tak aj tam vyuzijes, nemusite sediet vecer na izbe a mala moze spat v kociku. Vyuzijes a ked nebufde treba, urcite zase predas 🙂
Ten libelle ma 6 kil
@kitycat hej no, naša malá nie je až taká malá 😂 je ťažká aj sama o sebe. .. idem pozrieť ten libelle, asi aj skúsim objednať, vyskúšam doma po schodoch či sa s tým bude dať. Lebo mi máme valco, tiež nie je až tak ťažký ako športový, ktorý sme mali predtým, ale keď ho zložím a zavesím na plece, tak ho mám po členky lebo som nízka a z tým sa nedá chodiť, čakám kedy si hubu rozbijeme.

Ved ten 7rocny vie to 2rocne drzat za rucku a pomaly tie schody vydu predsa. Prepana, strasne robis vedu z toho vsetkeho. Neboj sa, odvaz sa, urcite si poradite. Ja som napr. v zivote kocik neskladala ked som nastupovala do vlaku/busu. Vzdy niekto pomohol vyniest a schadzala som tiez na zadnych kolesach. Zisla som otocila sa zlozila zo schodikov starsiu s odrazadlom...neboj nic, das to.