icon

Ako mám zvládať 3 deti?

matta1
29. apr 2014

Mm je živnostník takže jeho čas na nas si najde strasne malo ja som nA rodicovskom mam 5,3r. dievcata a 1r. Syna som s nimi vkuse sama nevladzem som uz unavená a niekedy uz ani psychicky nevladzem nemala som pre seba ani 1den volný vkuse to isté do okola idem ku kadernicke s maličkým nemá mi kto s nimi pomoct ako to riesite vy mamicky

Strana
z8
sweetsuzi
3. máj 2014

Nezvyknem sa zapajat do zabomysich vojen co sa s oblubou deju tu na MK, ale toto mi uz neda. Ako povedal Einstein: Ludska hlupost a vesmir su nekonecne, pricom tym druhym si nie som isty.
@kotatko1232 ty tu prvu cast citatu dokonale potvrdzujes. A teraz uz bez naznakov - si jedna zla a nenavistna zena, zrejme aj velmi nestastna.
Nemienim sa dalej vyjadrovat v tejto teme, kedze zakladatelke poradit neviem, kedze ani ty - ber si zo mna prosim priklad ...

svetllana
3. máj 2014

@matta1 Ahoj Matta, ešte som si nečítala diskusiu, najprv napíšem tebe 🙂. Ja žijem v zahraničí, takže pomoc na občasné povarovanie detí sa nenájde nikdy. Len raz za rok, kedy príde na návštevu naša babka 🙂. No naše decká boli všetky plánové, takže som si bola vedomá, do čoho idem (aby to nevyznelo, že sa sťažujem). 😀 😀 Mne pomáha režim. Deti ho mali odmalička nastavený, a tým pádom som si našla systém. Keby sme mali fungovať "nadivoko", asi by ma porazilo. Samozrejme, teraz, keď sú už väčší, tak je to také uvolnenejšie, ako keď boli malí a chodili spávať na obed a tak..Čo chvíľa sa chlapcom narodí sestra, takže zase budeme nanovo budovať režim 😀 😀. Inak nemám nejaké aktivity mimo nich, akurát čo niekedy idem fotiť, lebo ma to baví alebo potom nasadnem do auta, a jazdím..to je moje veľké hobby..len ja, auto a muzika nahlas v ňom. 😀 No a, samozrejme, na nezaplatenie -víkendy, kedy je doma tata..To ma vždy posilní na ďalší týždeň 🙂. Bolo by super, keby ste aspoň jeden deň v týždni strávili spolu ako rodina..a jeden deň /alebo kľudne večer/ ty mať pre seba. 🙂

svetllana
3. máj 2014

@kotatko1232 Tak ty mi prídeš ešte frustrovanejšia ako zakladateľka diskusie 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 😔

alexmianina
Odpoveď bola odstránená
diusik
4. máj 2014

@alexmianina a vobec,otazka znie ako zvladate 3 deti.tak nechapem co k tomu ma co povedat.a este k tomu takym stylom...

kotatko1232
4. máj 2014

@sweetsuzi no nestastna urcite niesom!!!JA som velmi stastna a prilad si urcite z teba brat nebudem!!!

kotatko1232
4. máj 2014

@svetllana 😉

kotatko1232
4. máj 2014

@alexmianina sak maj aj 30 deti mne je to jedno.a kto povedal ze nechcem viac deti.ja sa za nic nebudem povazovat.a tak ja sa z detmi tak neponahlam ako ostane ze uz v 18r maju 1 dieta.ty sa nestaraj o moj zivot ale o svoj.co je BTW???no s tebou sa urcite stretnut nemam preco...s takou p.........Pekny den prajem 🙂

libka1
4. máj 2014

@kotatko1232 kazdy clovek s aspon priemernou inteligenciou by uz bol davno pochopil ze sa tu len strapnuje. Naco to robis ked nemas co rozumne povedat k teme? Kasli na to, urobis velku laskavost vsetkym a hlavne sebe... Ved toto ti nic pozitivne neprinasa. ☹

margarita
4. máj 2014

@kotatko1232
btw znamena "by the way" co je slovensky mimochodom 😉
ale to sa mi nechce ani verit, ze pri svojej bohorovnosti, vseveducnosti a vsemohucnosti Ty toto nevies
😵

ps.> dost si koledujes o zablokovanie, len aby si na to bola pripravena.

alexmianina
Odpoveď bola odstránená
riska
4. máj 2014

@margarita vysvetli aj to ps 😀 😝

kotatko1232
4. máj 2014

@riska haha

tutky
4. máj 2014

@sweetsuzi presne moje slova aj ked ja sama mam 3deti nejdem tu nikomu radit ale dobre si napisala a to sa netyka len tejto temy ale je ich tu pozehnane same utoky,vysmech atd,niekedy by som rada aj nieco precitala a prispela ale ked citam tie najmudrejsie prispevky tak to vzdavam,niektore by si mali zalozit temu pre seba kto je mudrejsi ako ja a donekonecna tam prispievat a sa osocovat 😒 😒 😒 😒 😒

ingulik
4. máj 2014

Ahoj...ja mam 4deti...5r kocku, 2r chalana a 5mesacne dvojicky...mas moje pochopenie. Moj manzel kazde rano odchadza pred siestou do prace a vracia sa vecer o piatej- siestej...takze vacsinu dna som na deti sama...najstarsia chodi do skolky a to mi dost pomaha...ale aj tak ma ten stereotyp ubija. Svoje deti milujem a urobila by som pre ne vsetko, ale i ja som iba clovek a potrebujem vypnut. Velmi mi pomaha ked sa mozem venovat rucnym pracam...ci uz po veceroch alebo ked deti spia naraz cez obed...porozpravaj sa aj s manzelom....skuste si najst cas na vylet niekam prec....zmena prostredua pomoze...
a k ostatnej debate...nase prve dve deti boli planovane a snazili sme sa o ne dlho a teraz prislo prekvapko v podobe dvojiciek a mozem povedat ze ma dost vycerpavaju vsetky, nikdy by som nemenila...deti su unavne to je fakt ale v zivote by som nedokazala niekomu vycitat preco a naco ich ma...

matta1
autor
4. máj 2014

@ingulik aja moje deticky milujem a su pre mna všetkým co mam. Su moje vsetko prostriedok

sweetsuzi
4. máj 2014

@tutky absolutny suhlas

timi76
5. máj 2014

@martija Tak toto som mala ako dieťa doma.Takmer každý deň. Chvála Bohu, môj manžel nepije a nefajčí, ale tiež má svoje muchy ako my všetci. Prajem veľa sily.

barbara088
6. máj 2014

ahoj ja mam tiez 3 deticky najstarsi bude skolak cize bude mat 7.rokov stredna bude mat teraz v maji 3 a najmladsia bude mat 5mesiacov...szn chodi do skolky,dcerka zacala teraz dnes je v skolke 3den..takze mam omnoho viac casu aj na seba a nemam taky stres.ale ked este mala nechodila do skolky a nebodaj syn ochorel bola to doma cista katastrofa.deti ako dive.vzdy tu najmensiu zobudili ta potom revala ako blazon...snazila som si to ako kolvek zorganizovat...aj som si pisavala taky denny zoznam co musim urobit a tak..no vzdy to bolo uplne inak.s manzelom sme sa len hadali...jezis a ked sme isli na vylet no strasne,vobec som si to neuzila...ale sice je dcerka len 3den v skolke citim sa kludnejsia.a aj vecer si neliham do postele taka unavena....tak ak sa ti da skus skolku,babku.dost to pomoze....ja mam moznost iba skolky a zato som vdacna,mala sa vyhra a je aj kludnejsia..

barbara088
6. máj 2014

@edvelyn a naco sa jej to pytas ved to jej vec...v kazdej jednej teme sa vzdy najde niekto kto musi vyrypat konflikt...ked jej nevies poradit tak sa radsej nevyjadruj

meusicka
6. máj 2014

@matta1 tak si viem ziovo predstavit tu show na ihrisku. nic v zlom, ale pozname aj my. moje dve male opice sa tiez vsade deru, kde ide starsia sestra. a ked boli mensie tak bezali tiez vylucne opacnym smerom aby som ich nevedela chytit. ked som na ne sama, idem von s nimi, ze ich mam na voditkach, inac si to neviem predstavit. na ihrisko chodim, kde je najbezpecnejsie. kde maju max. hojdacky, pieskovisko a smykalku. a vela miesta na behanie. aj to som si teraz vyhliadla jedno, kde je dokonca aj smykalka opreta o kopec a nemusia lozit po rebriku ani po schodikoch. ja vysavam len kazdy 2-3 den. no co, predycham ten bordel ale roztrhat sa nemozem. dnes ma caka zehlanie takze padam. no a nakupovat... to je aj u nas adrenalinovy sport 😝
musis muza viac zapojit. a nech vecer uz nechodi pocitat 😎 su aj prijemnejsie veci. resp. ked chce nech si rano pristane ale robit na ukor rodiny nieco.... nieee. musis ho viac pritlacit ze ked pride domov z prace tak to aj znamena ze s pracou je koniec. 😉

edvelyn
6. máj 2014

@barbara088 no to je hadam moj nazor..a nebola som jedina co sa to pytala...ja tomu len nerozumiem naco si niekto robi tolko deti a potom sa pyta take otazky..tebe sa mOno zdala moja otazka blba.mne zase ta jej

silvuska6
21. máj 2014

@matta1 nieste z Košic ?? rada by som vam pomohla s deťmi 🙂

matta1
autor
21. máj 2014

@silvuska6 dakujem ste zlata ale som zo SNV

silvuska6
21. máj 2014

uhm...škoda tak veľa sil 🙂

moncicik30
16. júl 2017

Som mama tiez 3 deti(4,3,1) a manzel chodi do roboty ked maly este spia a z roboty ked uz idu spat.rodicov mame daleko,tiez som na vsetko sama.v prvom rade sa treba zmierit s tym ze unavena budes,a este to par rokov potrva,kym vyrastu,ale potom bude este horsie,lebo budes musiet ist do roboty. (A okrem domacnosti,deti, pribudne este i praca)zmier sa s tym a nauc sa robit vsetko s detmi.je mi luto ze nevidis ze i pre muza je to narocne.cele bremeno toho ako uzivit rodinu je len na nom.vies v akom je strese?moj manzel chudak chodi vycerpany,chory do prace len aby nas uzivil...co je moja unava v porovnani s tym co zaziva on?4 a 3 rocne deti su uz samostatne a s tym najmladsim ti mozu pomoct.mozu sa s nim zahrat a ty si porobis svoje aspon nachvilu.prestan nariekat,si teraz v tom najkrajsom obdobi zivota,uz krajsie nebude.

Strana
z8