Ako motivovať 2,5-ročné dieťa na nočník?
Maminky, poradte.
Zas a znova omielana tema...
Syn, 2,6r vobec nejavi zaujem o nocnik. Nosi plienky.
Nocny spanok je casto rano plienka sucha alebo len taky cvrk, vydrzi kym ho posadime na nocnik, po obednom spanku je to rovnake, bud sucha, cvrk alebo aj plna...
Sam sa nevypyta, ak ma nacikane, nechce vymenit. Kaka pri hre postojacky a to tiez neoznamuje, ze by mu vadilo.
Mame tabulku kde by sme zapisovali, motivujeme xmrzlinou, po vycikani tlieskame. Mame knizku kde sa aj cika aj kaka...
Ale on si ani nepovie, len drzi ci si nespomenieme dat ho na nocnik.
Vonku sme skusali cikat na strom/ kamienok, to ho bavilo 2x a zase nic...
Kedy to pride? Vziat plienku? Bude vsetko pototo sa obavam 🙈
Skúste motivovať nálepkami.. u nás fungovali.. rozstrihla som euroobal ktorý som nalepila na chladničku (aby videl koľko ich už má aby bol na seba pyšný, že to zvládol) a na ten obal si lepil nálepky za odmenu, keď použil nočník, za cikanie 1 nálepka a s kakaním to bolo náročnejšie tak za odmenu 5 nálepiek.. trvalo nám to cca 3 mesiace od kedy sme s tým začali, samozrejme za začiatku boli nehody (aj nervy) ale postupne menej, na noc ešte má pre istotu plienku ale ráno je suchá, obedný spánok zvláda už bez plienky a nehody…
Ak ma nacikane a nepyta vymenit to si myslela plienku ze nepyta vymenit?
@ella1234 ano, nevadi mu to 🫠
Skúste motivovať nálepkami.. u nás fungovali.. rozstrihla som euroobal ktorý som nalepila na chladničku (aby videl koľko ich už má aby bol na seba pyšný, že to zvládol) a na ten obal si lepil nálepky za odmenu, keď použil nočník, za cikanie 1 nálepka a s kakaním to bolo náročnejšie tak za odmenu 5 nálepiek.. trvalo nám to cca 3 mesiace od kedy sme s tým začali, samozrejme za začiatku boli nehody (aj nervy) ale postupne menej, na noc ešte má pre istotu plienku ale ráno je suchá, obedný spánok zvláda už bez plienky a nehody…
@ip2210 takze bol uplne bez plienky? A dostaval nalepky?
Este doplnim, ze mame nocnik, redukciu aj schodiky na wc, postojacky, posediacky...na chvilu sa nadchne a potom nezaujem.
Chodi do sukr.skolky, tam posadia ked idu von, vratia sa, pred spanim. Obcas vydrzi so suchou, aj vonku krd sme 3h, dojdemeca sucho posadime a obcas cika a obcas, ze to nejde a hned vstava, nechcem ho nutit, potom place 😶🌫️
No a ma trraz mesacneho surodenca, takze tam idu plienky a chysta novu
No to sa ale necudujem. Tie dnesne plienly su bohuzial aj chvalabohu velmi save🤣
Normalne si nachystaj na den minimalne 5 teplakov na prezlecenie a plienla dolu. Zatvorte sa do detskej izby, ukaz synovi ze aha dame dolu plienku ze sa musi pytat.
Pocika sa? Tak musis tak ze co sa to stalo, jooj ty si nesiel ma nocnik? Upozornit ze musis sa pytat.
A opakovat. Musi prist take to cvaknutie v hlavicke ze vycika sa a je mokry.
Ale teraz som si precitala ze ma mesacneho surodenca….no to neviem ci by som teraz riesila. Vela zmien naraz. Pockala by som aspon na jul…
Úplne bez, prvé cca 2 týždne som prala asi každý deň, ale keď sa s tým raz začnete tak vydržte
Úplne bez, prvé cca 2 týždne som prala asi každý deň, ale keď sa s tým raz začnete tak vydržte
@ella1234
@ella1234
@ip2210
No tak este asi pockame 🙈 mam uz aj teplaky aj kratasy nachystane, mozno aj nejake slipy este zozeniem a snad dozreje trochu viac. Ale s tym pytanim to je bieda aj predtym. Pediatricka vravela od roka mozem posadzat, ale in snad v roku ani sam nesedel ak som ho neposadila, tak sme zacali az okolo 1,5 roka... jediny uspwch je to, ze vydrzi uz dlhsie sucha plienka, mame podstatne nizsiu spotrebu... ale skratka si nepovie, a to by malo byt to gro toho odplienkovania..
Ja som ho posadila na nočník zo začiatku asi každú hodinu a postupne mu to v hlavičke došlo, bol to boj, nechcel nočník radšej mi sám doniesol plienku, teraz si už sám sadne dokonca mu vadí a je smutný keď nestihne stiahnuť slipky (boxerky) a ujde mu malý cvrk. Máme detský obojstranný ergonomický nočník s výlevkou Teggi - tento mu pasuje.
Moja mala 2 v januári a začali sme s odplienkovanim teraz. Predtým tiež jej vôbec nevadilo ze chodí v mokrom😁🤣 jej pomohlo keď sme sa hrali s ostatnými deťmi a videla ich ako oni chodia cikat, potom ti chcela aj ona😁
nedozrel na odplienkovanie. Musi si to zacat uvedomovat, potom treba zacat, dovtedy je kazda snaha zbytocna
Ja som syna ucila na nocnik tak ze som mu uz zrusila plienky. Proste sme nedali rano plienku len kratasky a plienku uz mal len na nocny spanok. Predtym kym mal plienky citat nechcel ist na nocik nikdy. Aj normalne sme isli von bez kocika ( aby sa nahodou do neho nepocikal) len tak na ihrisko s nahradnim oblecenim. Oducala som koncom augusta ked bolo teplo. Mal vtedy 2 roky aj mesiac.A naucil sa to velmi rychlo. Ked mu to tieklo po nohach alebo mal mokre tak mu to vadilo. Zo zaciatku som ho davala aj kazdu hodinku vycikat. Po par dnoch sa uz pytal sam.
No my máme 33 mesiacov a moje dieťa nechce ísť na nočník ani záchod, redukciu, pisoár nič.. Bez plienky mu nevadí byť, v mokrom mu nevadí byť, ked ho presvedčím na záchod tak sedí a nič.. A keď vstane tak sa teší ze cikal na zem alebo do slipov už polroka to s väčšími prestávkami skúšame a stále je to rovnako.. Zachviľu bude mať Súrodenca za 3m tak ho chcem dovtedy odplienkovat ale už som na nervy z toho dost

Ak ma nacikane a nepyta vymenit to si myslela plienku ze nepyta vymenit?