icon

Ako naučiť 3-ročné dieťa kakať do záchoda?

2. jún 2025

Dievčatá potrebujem asi povzbudiť alebo počuť podobné prípady a nastaviť si myseľ na obdobie (neviem dokedy) 😁
Skoro trojročná dcérka je 2 mesiace bez plienky (iba na nočný spánok). Cikať chodí buď sama alebo keď ju pošlem ja, že v zápale hry/telky/aktivít vidím, že si už cvrkla.
Ale 💩 je stále do gatí. Povie hneď, ale keď už je neskoro. Pár krát sa stalo, že povedala načas a išli sme normálne na wcko, ale 90% 💩 končí v gatiach. Niektoré deti si to uvedomujú a pýtajú si plienku napríklad zo začiatku, ale naša nič. Jednoducho keď jej treba tak to urobí, nechodí ani na rovnaké miesto ani sa neskrýva.
Máme doma všetko, knihy, odmeny, ... Nemá problém s 💩 len ho nerobí tam kde treba a ja už začínam byť zúfalá. V septembri musí ísť do škôlky a takto mi ju vylúčia 😟
Ak ste mali niekto rovnaký problém tak kedy to deti pochopili, po akom čase? Ďakujem 🙂

janka_266
2. jún 2025

skúste sa jej pýtať v priebehu dňa či netreba ísť? prípadne ak jej to vychádza na približne rovnaký čas. veľa chváliť, keď to vyjde a nekomentovať, keď to nevyjde. do septembra času dosť 🙂 prípadne si odsledujte, na mojom vidím, kedy chce ísť na wcko:D tak možno aj vaša bude vykazovať nejaké rovnaké znaky

sisska96
2. jún 2025

No už by bolo načase kakať do WC. treba častejšie sa pýtať, dávať na WC. Zachvílu september a tam sa nebudú trápiť ešte aj s kakaním