Ako naučiť 4,5 mesačné bábo samé zaspávať?
Ahojte, chcela by som poziadat o vase nazory, mozno ste mali v minulosti podobny problem. Mala nam od zaciatku vzdy zaspavala na rukach... nekonecne chodenie, natriasanie.... Uz ma 8 kg a fakt mne aj manzelovi ide chrbat odpadnut... tak sme sa rozhodli ze s tym nieco musime urobit. Uz 3.den ju do postielky jednoducho polozime, nechame plakat.... Samozrejme doplname tekutiny, nech sa uplne nevysusi. Za asi 45 minut ju nakojim a okamzite zaspi.
Prvy den bol plac veeeelmi hlasny a silny, ale kazdy den je to trosku tichsie... Ak ste tuto metodu vyskusali, kolko trvalo kym ste babo 'naucili' zaspavat same? Napriek tomu, ze sme vytrvaly, dufam ze vydrzime.... nechceme ju trapit, ale je to aj pre jej aj nase dobro.
Dakujem za prispevky, pripadne nazory
mam 4,5 mesacnu dcerku ktora taktiez zaspava pri mne..kedze otecko nam robi stale nocnu mame dost priestoru na rozvalovanie🙂 ked pride vikend uspim ju v posteli a prelozim do postielky a spinka sladko az do rana..ked ocko rano vstane necha maminku este spinkat a malej princeznej da papkat a o pol hodinu ju donesie spat ku mne a my dve pokracujeme spinkat do 10 niekedy aj dlhsie:~) cez den nechce spinkat dnu a ked ju ulozim na posteli tak maximalne hodinku ako nahle ju dam do koca a von spinka aj 3 hodinky🙂 a vecer stale s maminkou na posteli🙂
nemala by so srdce nechať dieta plakať ani 5 minut nie ešte 40.
Máme tiež 4,5 mesačného syna.ktorý váži skoro 9 kg. maly sme ked bol menši aj kolísku sem tem spinkal v kolliske kým neprišiel ten strašný večer s kolikou. kedy od 18:00 do 23 v kuse plakal. tak som povedala,že dnes bude spat snami tak trasne som ho lutovala. odvtedy spinká s nami ved aj Manžel povedal ved máme dosť veľkú postel. 🙂 cíti nás a je mi to lepše kedže kojím nemusím sa budiť ani ja ani syn začne sa vrtiet a dám mu trochu napiť.
Večer je to SUPER nemôžem sa sťažovať. začali sme ho kúpať každý den cca od 4-5 týždnov. medzi 19:00 a 20:00 kúpeme (v lete aj najneskôr 🙂 20:30) Krásne sa okúpe potom olejčekovanie s masážou a donašej postele vedľa mna na prso a papá až kým nezaspí. Najneskôr to bolo o 22:00 ale štandard je o 21:00 a je "tvrdý" 🙂 🙂 🙂
Ale máme problém s denným spánkom. ☹ Ani v kočíku nechce spať a ani byť. Sem tam zaspí vo vajíčku na kočíku ( ale to nechceme kvoli chrbtici). praktizujeme že si sadnem na fit loptu a na piesen od Ega žijeme len raz ,krásne zaspí 🙂 🙂 🙂 🙂 . lenže ho nemožem položiť. lebo sa hned zobudí.tak sním sedim kým spinká. alebo si sním idem lahnut aj ja do postele a vtedy hned hladá prso nasaje sa a niekedy celu dobu spania je nasatý. mám to dobré lebo žijeme u mojich rodičov tak mám postarané o vela vecí. keby sme žili sami vo vlastnej domácnisti tak neviem ako by som varila. manžel vella pomáha ked nie je v praci. problém máme aj vtedy ked sme boli na svadbe alebo na oslavách. tu fit loptu som si nemohla zabalit 😖 . tak som ho natriasala na rukách. ale musí byť hlasná hudba rytmická rezká a krásne zaspí do konca 2-6 piesní už spí tvrdo. potom sa možeme okolo neho rozprávat (nie kričať) anezobudí sa. 🙂
kažýdy mi hovorí, že nevadí že cez den nespí hlavne že noc prespí. a majú pravdu.
Otvorila by som znova túto tému a bola by som rada, keby sa našli mamičky, ktoré by mi poradili.
Môj malý má 4 mesiace a nevie zaspať sám v postielke. Zaspí buď na ciciku alebo pri nosení. Je to síce na nervy, ale čo už. Problém však je, že keď zaspí, je potom treba ho položiť do postielky. Pri prekladaní sa ale v 98% zobudí a plače alebo mrnčí. Máme aj nosič, aj som ochotná mu robiť "živý dudel", ale nemôžem ho nosiť celú noc. Nepomôže ani keď si ho dám k sebe do postele, nervači ďalej.
Viem, že ste tu mnohé odsúdili mamičky, ktoré nechávajú svoje deti plakať, ale aká je tu možnosť pre mňa? Cez deň sa to dá, aj keď je to na nervy, ale čo v noci?
Inak je veľmi dobrý a kľudný, ale so zaspávaním máme problém...
@katkaseiner Ahooj, tak to mam pre teba super tipy, mozno nieco z toho zaberie 🙂 daj vediet 🙂
http://www.prosimspinkaj.sk/19/post/2014/02/krt...
@leilat fajn clanok, trosku sa nam to uz utriaslo... ma 1 a pol roka, zaspava pri kojeni... viem, nie je to vyhra, ale zatial to funguje... snad jedneho dna pochopi, ze mamina je vzdy nablizku, ale spinkat jednoducho treba 🙂
@katkaseiner u nas tiez stale zaspavanie na prsniku a tiez 1,5 roka 🙂 a neboj, vzdy je moznost tak si to uzivajte kym sa da .. 🙂 ma to vela vyhod 🙂 http://www.prosimspinkaj.sk/19/post/2014/02/doj...
ked vidim tuto otazku vždy sa len usmejem, ja večer uspavať 1,5 ročnu aj 3 ročnu, a som taka spokojná, je to naša chvílka, kedy sa rozpravame chvilku a ako ma držia za ruku, viem že ma potrebujú, a viem že raz to skončí a bude mi za tym aj smutno 🙂
ahoj mala som ten isty problem a pomohla mi hviezda v tesku sme ju kupili a on hraje a premieta je to take swetielko to namieris na stenu a ona premieta take obrasky.. u maleho mi to velmi pomohlo a uz ma rok a stale na tom fici.skus to stoji tp 20 eruro ale bud zaberie alebo predas.. drzkaj sa
Jáj, my sme mali už hádam od 4tého dňa silnú koliku aj cez deň aj v noci. Uspávanie bolo katastrofálne a tiež jedine na rukách alebo hopsaním na lopte čo ju najviac upokojilo a prestala tak jedine plakať a tak zaspala. Celkovo v noci aj cez deň spala na novorodeniatko ale aj ako malé bábo veľmi málo, zato že jej bruško nedovolilo a už zaspať nemohla aj z únavy. Normálne bolo, že do jedenástej, dvanástej aj dokonca jednej som ju prvý mesiac nevedela uspať ani na tej lopte. Hneď ako sa položila bola hore. Som bola ako mátoha a nervózna aj na malinkú. Potom som to už v noci riešila a zatedy to poväčšine ešte stále riešim aj ako štvormesačnú prsníkom, pomaly aj celú noc lebo keď tá kolika nám nechce odísť a takto sa obe aspoň ako tak vyspíme a malinká je tým pádom stále s nami už vo veľkej posteli od prvého nočného krmenia cca od 11,3, niekedy aj neskôr. Tiež sa často budí kôli ešte kolike ale už cez deň konečne sme bez nej. Cez deň som už jej uspávanie nezvládala ( v dvoch mesiacoch zrazu dostala apatiu voči kočíku ale už sa to nejako upravilo aj keď stále ho bohvieako rada nemá)a bolel ma strašne chrbát až mi sestra našla na nete hojdačku hačku. Tak sme to objednali a pekne namontovali a malú už cez deň uspávam tam. Konečne voľné ruky a oddýchnutý chrbát. Škoda, že sme to poriešili až v treťom mesiaci a nie skôr. Na nočný spánok sa mi sem tam podarí ju uspať aj v postielke ale keď to nejde tak šup vaničku z kočíka do hačky a malú si tam takto uložím a po chvíločke zaspí a potom preložím o hodinu i dve aj s tou vaničkou do postieľky. Verím, že časom sa to všetko poriadne upraví a hlavne tie nočné prsníkové uspávania. Chce to všetko len čas.
Komu
FITLOPTA tam ti ruky ani chrbat pri uspavani neodpadnu. viem ze stara tema ale tam keby niekto mal podobny problem.
Ziaden pediater ani detsky psycholog neodporuca metodu vyplakania na detoch mladsich ako 6m. Studovala som viacerych, aj tych ktory tuto metodu vyuzivaju a propaguju (napr. dr Weissbluth) ale na tak malickych babatkach to nieje dobre skusat.
@macamac súhlasim! Ale treba si uvedomiť ešte jednu vec. Naše mamy neskakali na lopte keď trebalo dieta uspať. Ani nenosili deti v šatkach ani v nosiči. Do kočíka decko dali keď bolo treba ísť nakúpiť, nechodili s dieťaťom po vonku 2-3 hodiny len aby trochu spinkalo
Neviem,.sme kvôli tomu narušená generácia? A to už nehovorím o našich starých mamach, čo mali 5 deti a chodili aj na pole a starať sa o kravy.. Ja mám trochu asi iný názor ako väčšina mámin tu. Veľmi sa deťom prisposobujeme, deti dokážu žiť aj náš život a nás rytmus a my ich k tomu vieme viest s láskou a trpezlivosťou.