icon

Ako naučiť bábätko na cumlík?

9. jan 2023

Dcerka ma 3 mesiace a od narodenia odmieta cumlik.netrapilo by ma to,kedze bola zo zaciatku kojena,ak bolo treba ukludnit,ponukla som prsnik..bola vsak chora,chytila moraxelu +crevnu virozu,po antibiotikach ktore jej rozhodili komplet travenie a organizmus zacala hnackovat a bojkotovat kojenie,cize sme presli na UM s obcasnym kojenim-vacsinou pred spanim.avsak uz ani to nechce.problem je,ze jej zacinaju ist zubky,ide si rozkusat pasticky a prsteky,celu pusinu ma vyhadzanu a je velmi nervozna uplakana.bola by som vdacna aspon za ten cumlik,ked by sa na nom vedela upokojit,namiesto kusania prstov,avsak nech skusam akykolvek tvar ci druh,absolutne nechce,nevie co s nim robit,vypadava jej a jeduje sa este viac.velmi by mi pomohlo,keby aspon po ceste v aute alebo v kociku sa na nom vedela ukludnit(chyta strasne zachvaty placu,pomym ju nevyberiem z kocika ci sedacky,co vsak nie vzdy je mozne)avsak neviem ako jej pomoct,aby aspon nejaky akceptovala 🤷‍♀️
Dake tipy/rady?🙏 dakujem

werony_n
9. jan 2023

Skúste jej ho namočiť do mliečka a tak dajte do pusy.

paciko9
9. jan 2023

Moja nezobrala ziadny do ust a to sme mali asi vsetke druhy. Ked idu zubky da sa inak pomoct ako cumlom.

elis248
9. jan 2023

Moji chlapci tiež od narodenia odmietali cumlík. Starší začal cumlíkovať od 6m a sám sa odcumlíkoval keď mal 1r1m a mladší začal asi v 4m a teraz má 1r2m a ešte pokračuje. Keď som už nevedela ako ich utíšiť, vždy som skúšala cumlík až to raz zafungovalo a bolo to.

autor
9. jan 2023

@paciko9 mne ide hlavne o to,ze casto chodim s detmi sama autom,alebo do obchodu.ked chyti ten svoj "hysak",tak niet pomoci.ona sa ukludni len ked ju nosim na rukach,a to za jazdy autom nieje mozne,a takisto v zime ju pocas prechadzky vytahovat z kocika tiez nieje ok..
Cumlik ponukam ale ak aj chvilu pozuzle tak ju to akurat rozjeduje..nenasla som zatial iny sposob ako ju utisit ked je nervozna😏