icon

Ako naučiť dieťa jesť lyžičkou?

mama4444
16. mar 2022

11 m babo mi nechce same jest.
Nedokaze si nabrat a papat.

patricka
16. mar 2022

@mama4444 to nevedeli ani moje deti v takom veku až neskôr

eeffka
16. mar 2022

@mama4444 lyzicku do ruky a druhou krm, nauci sa casom, zatial bude len rozhrabovat

janka_266
16. mar 2022

@mama4444 normálne ho to musíte nechať skúšať, ja som môjmu najskôr naberala a on si dával do úst sám. Teraz si už sem-tam aj naberie sám, ale stále to potom vyzerá ako po výbuchu 😃a ešte sa aj sem-tam vráti k jedeniu rukami, keď ho lyžička omrzí, má 13 mesiacov.

pribinak
16. mar 2022

V tomto veku je lyžička ešte skôr na hranie. Takéto dieťa papa viac rukami.
Lyzica vyžaduje kooperácia ruky a oka a jemnu motoriku. Tá je v to to veku veľmi slabá
Odporúčam dávať dieťaťu jesť nakrájané kúsky a tak podporovať samostatne jedenie

katkamatka7
16. mar 2022

@mama4444 Lyžičku do ruky dieťaťu a Ty kŕm druhou. Naučí sa formou hry, najprv ju preskúma, zahrá sa s ňou, môžeš mu ju dať do vane s nádobami na prelievanie. Môžeš mu dať viac typov lyžičiek, vyberie si, s ktorou sa mu najlepšie manipuluje.

Úspech podporiť, bordel ,, nehaniť".

viestta
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
16. mar 2022

@mama4444 začni najskôr so zemiakovou kašou, tá sa mu na lyžičku prilepí, niečo síce cestou do úst spadne, ale niečo na lyžičke k puse prinesie a olíže. Viac menej to bude pre dieťa hra, rýchlejšie sa to naučí vtedy, keď o jedenie lyžičkou prejaví samo záujem, keď ti ju trhá z ruky, nie keď ho chceš učiť ty.

miadi
17. mar 2022

V tom veku je naj dat mu jogurt a lyzicku a nechat nech si poradi.

andreatytler
17. mar 2022

@mama4444 Myslim ze ma este cas. Nas syn zacal ked mal 19 mesiacov a to som mu davala lyzicu do ruky od 6 mesiacov, ale on sa s nou iba hral. Az ked zacal chodit do jasli, tak tam sa velmi rychlo naucil.
Ale doma sa naucil pouzivat vydlicku. To kupodivu je lahsie ako lyzica. Uz ked mal 14 mesiacov si vedel krasne napichovat kusky chleba. To je najlepsie, lebo to nie je klzke a na vidlicke to pekne drzi, Ale musi byt suchy bez masla, inac sa to bude s tym maslom lepit na tanier ak sa prevrati a vtedy to nejde napichnut. Dalsia vyhoda je ze z toho nie je neporiadok. Takto sa pekne nauci si trafit do ust. Potom to bude s lyzickou a kasou menej neporiadku.

ariannazara
17. mar 2022

To vážne? 11m môj 3 ročný nevie 😁

elizabet173
17. mar 2022

@ariannazara fúúú, to fakt? To ho stále kŕmiš? On nikdy nechcel lyžicu do ruky? Na tom, že 11 mesačný sa učí jesť lyžicou nie je nič zvláštne, aj menšie deti sa chcú kŕmiť samé. Deti sú oveľa šikovnejšie, ako si myslíme. Mňa fascinuje toto video a jemu podobné.

https://www.youtube.com/watch?v=j57r6W1qLgc
katkamatka7
17. mar 2022

@ariannazara Asi to myslíš tak, že nevie to ešte bez nehôd 😉 a teda stále sa učí.

ariannazara
17. mar 2022

@katkamatka7 nie nevezme lyžičku ani do ruky myslím to tak 😅

katkamatka7
17. mar 2022

@ariannazara Vezme mamu 😀

zuzi248
11. máj 2022

@ariannazara presne ani moj. Ma 2.5 roka a nechce sam jest ani za svet.ako to riesite?

ariannazara
11. máj 2022

@zuzi248 nijak 🤣. V škôlke snáď bude jesť sam a keď nie tak bude hladný 🤷‍♀️ smola, keď raz nechce tak nechce ja niesom taky typ že dieťa tlačím do všetkého nechávam mu čas.