Ako naučiť dieťa jesť lyžičkou?
11 m babo mi nechce same jest.
Nedokaze si nabrat a papat.
V tomto veku je lyžička ešte skôr na hranie. Takéto dieťa papa viac rukami.
Lyzica vyžaduje kooperácia ruky a oka a jemnu motoriku. Tá je v to to veku veľmi slabá
Odporúčam dávať dieťaťu jesť nakrájané kúsky a tak podporovať samostatne jedenie
@mama4444 Lyžičku do ruky dieťaťu a Ty kŕm druhou. Naučí sa formou hry, najprv ju preskúma, zahrá sa s ňou, môžeš mu ju dať do vane s nádobami na prelievanie. Môžeš mu dať viac typov lyžičiek, vyberie si, s ktorou sa mu najlepšie manipuluje.
Úspech podporiť, bordel ,, nehaniť".
@mama4444 začni najskôr so zemiakovou kašou, tá sa mu na lyžičku prilepí, niečo síce cestou do úst spadne, ale niečo na lyžičke k puse prinesie a olíže. Viac menej to bude pre dieťa hra, rýchlejšie sa to naučí vtedy, keď o jedenie lyžičkou prejaví samo záujem, keď ti ju trhá z ruky, nie keď ho chceš učiť ty.
V tom veku je naj dat mu jogurt a lyzicku a nechat nech si poradi.
@mama4444 Myslim ze ma este cas. Nas syn zacal ked mal 19 mesiacov a to som mu davala lyzicu do ruky od 6 mesiacov, ale on sa s nou iba hral. Az ked zacal chodit do jasli, tak tam sa velmi rychlo naucil.
Ale doma sa naucil pouzivat vydlicku. To kupodivu je lahsie ako lyzica. Uz ked mal 14 mesiacov si vedel krasne napichovat kusky chleba. To je najlepsie, lebo to nie je klzke a na vidlicke to pekne drzi, Ale musi byt suchy bez masla, inac sa to bude s tym maslom lepit na tanier ak sa prevrati a vtedy to nejde napichnut. Dalsia vyhoda je ze z toho nie je neporiadok. Takto sa pekne nauci si trafit do ust. Potom to bude s lyzickou a kasou menej neporiadku.
To vážne? 11m môj 3 ročný nevie 😁
@ariannazara fúúú, to fakt? To ho stále kŕmiš? On nikdy nechcel lyžicu do ruky? Na tom, že 11 mesačný sa učí jesť lyžicou nie je nič zvláštne, aj menšie deti sa chcú kŕmiť samé. Deti sú oveľa šikovnejšie, ako si myslíme. Mňa fascinuje toto video a jemu podobné.
https://www.youtube.com/watch?v=j57r6W1qLgc@ariannazara Asi to myslíš tak, že nevie to ešte bez nehôd 😉 a teda stále sa učí.
@katkamatka7 nie nevezme lyžičku ani do ruky myslím to tak 😅
@ariannazara Vezme mamu 😀
@ariannazara presne ani moj. Ma 2.5 roka a nechce sam jest ani za svet.ako to riesite?
@zuzi248 nijak 🤣. V škôlke snáď bude jesť sam a keď nie tak bude hladný 🤷♀️ smola, keď raz nechce tak nechce ja niesom taky typ že dieťa tlačím do všetkého nechávam mu čas.

@mama4444 to nevedeli ani moje deti v takom veku až neskôr