Ako naučiť dieťa na cumlík?
Pekný večer želám.
Potrebujem radu, som už úplne vyštavená, máme bábätko ktoré bude mať v nedeľu 7 týždňov... Kojim ju, taktiež dokrmujem umelým keďže nikdy nemá dna a stále si pýta, ale umelé dávam raz, maximálne dvakrát do dňa a aj to vypije možno len 40ml... Akokedy
Ale to by ani nebol problém, ani kojenie, predsa to najlepšie chcem pre ňu.
Ale problém je to že je nonstop prisata, či je ráno, alebo večer... Večer keď zaspáva tak vidím a cítim že len dudlikuje a neťahá. No cumlík nechce vôbec žiaden, máme asi 7typov... Pritom fľašku kľudne zoberie a s cumlikom má problém... Poraďte mi, ako ju naučiť na cumlík??
Cumlík nemá žiaden benefit. Nie je dobrý na vývoj zubov. Nie je dobrý na nič .
Vydrž ešte .Potrebuje ťa mať pri sebe. Aj mlieko sa poriadne rozbehne často az po šestonedelí. Bábätko je možno viac kontaktný typ.
@joesvk bábätko je maximálne kontaktné ako to ide 😂
Poznám. Dcéra bola rovnaká a fakt som mala pocit,že je vkuse na prsníku.Dodnes/6 ročná/ sa potrebuje veľa túliť.
Asi nič neurobíš ….z cumlíka nič netečie…čiže bábätko nemá záujem
Skús väčší cumlik... Akože neni to najlepšia rada ale sestričky v nemocnici našej dali cumlík 6m+ a okrem neho nechce žiadny. Vyskúšala som naozaj veľa veľa druhov proste MAM 6m+ a iný nechce ... Tiež je taký jedak... Hovorím neni to najlepšia rada ale nám cumlík veľmi pomaha pri zaspavani. Moja blízkosť a cumlík ju pekne ukľudní a zaspinka...po chvíli ho vypluje...
Vieš čo, ja Ti rozumiem, že nechceš zo seba robiť cumlík, veď kontakt sa dá udržať aj bez toho, tiež som si užila, keď som sa snažila rozkojit. Skúšala si taký ten kaučukovy ale guľatý? Mne ho má malý len keď zaspáva, potom vypluje a je bez neho. Ale iné nechcel - tiež sme nakúpili 🤦
Ja som mala dieťa, ktoré cumel nechcelo. Čakala nás operácia a ja som mala mesiac na to, aby som na cumel naučila. Vždy som trochu pridržala akoby nasilu a každým dňom sa interval dudlania predlžoval. Na operáciu sme išli s cumlom. Neviem, či som len tak veľmi chcela, alebo mala šťastie. Vedela som, že bez cumla budú všetky vyšetrenia a celý pobyt v nemocnici veľmi tažký. Nemali sme inú možnosť.
Skús väčší cumlik... Akože neni to najlepšia rada ale sestričky v nemocnici našej dali cumlík 6m+ a okrem neho nechce žiadny. Vyskúšala som naozaj veľa veľa druhov proste MAM 6m+ a iný nechce ... Tiež je taký jedak... Hovorím neni to najlepšia rada ale nám cumlík veľmi pomaha pri zaspavani. Moja blízkosť a cumlík ju pekne ukľudní a zaspinka...po chvíli ho vypluje...
@majus2323 môj tiež poskúšal všetky typy a nič, nechcel. A keď sme dali väčší, hneď bol spokojný.
A rovnako, LEN na zaspatie (žiadne len tak, keď ležal, hral sa, vtedy proste bez cumlíka!) a keď bol tuhý, cumlík šiel von. Nechala som mu ho do roka a potom som vyhodila. Ani si pomaly nevšimol, že je bez neho.
Mam dcéru cca vo veku tvojej, a až teraz sa mi podarilo ako tak rozbehnúť kojenie, v nemocnici len klobúčiky, doma ani to nie, tak som odsávala a dopĺňala aj UM, az sa teraz stal nejaký menší zázrak, prisala sa. Stále bojujeme, stále musím aj UM (vypije cca ako tvoje), ale čo som si všimla, odkedy zistila, že vie ťahať z prsníka, tak cumlíky vypluva. Proste z neho netecie. A tiež som si všimla, že tie najmenšie vôbec nechcela, padali jej z úst, teraz už nechce žiadne.
Syn nebol kojeny vôbec, ma 5 rokov, a on zbožňoval cumlíky. Keď mal tri a pol, definitívne sme sa išli rozlúčiť s cumlom, rituálne k takému stromu s cumlikmi v ZOO, a on bol celý nadšený, že koľko dudlov na Tom strome, či si môže vybrať? 😂
Asi ta nepoteším, ale poznám deti, ktoré cumlík proste nechcú..
sanie dietata nie je len o nakrmeni sa ale ono si tym sanim uspokojuje svoje dalsie potreby, preto je stale prisata. ano mozes ju naucit na cumel ale potom sa priprav ze ju budes musiet od neho aj odnaucit, co je echt tazke. potom aj problem so zubami, moze potom cmulat palec ako nahradu a zase dalsie problemy.
sama vidis ze na zaspatie nepotrebuje jest ale satim sa len upokojuje aby zaspala.Satie na prsníku plní mnohé funkcie – od regulácie teploty, dýchania, srdcovej činnosti až po rozvoj mozgu. Pomáha bábätku a dieťatku sa upokojiť, zmierňuje bolesť a pomáha aj vtedy, keď už nepomáha nič iné. a tym ze saje tak dava podnety na tvorbu mlieka, akonahle das cumel, podnetov ubudne a tym padom bude klesat aj tvorba mlieka
@majus2323 ja som im ten MAM cumlik drzala v puse, naucili sa postupne a napriklad som aj odpojila od prsnika a dala cumel a zvykli si na to a zaspali tvrdsie s cumlom a potom ho vypluli. Ako najmladsia pocas jednej nadchy povedala na cumlik fuj a nechcela ho, ako 2 rocna, tak odvtedy mame problem so zaspavanim, len na prse a musi tvrdo zaspat, takze to trvaaaaa. Inak ju neviem uspat 😬.
Ja som sa snažila od pôrodnice naučiť na cumlik obe deti😃mala som asi 10 druhov cumlíkov a jednoducho nechceli za žiadnu cenu, tak som sa na to potom vykašľala 😃
Aby si nesla z kaluze do blata. Teraz je mala, velmi ta potrebuje. Ked bude vacsia a naucis ju na cumlik a v noci jej vypadne 300x tak aby si este nelutovala. A potom plac lebo to treba aj oducit.
Vydrž ešte .Potrebuje ťa mať pri sebe. Aj mlieko sa poriadne rozbehne často az po šestonedelí. Bábätko je možno viac kontaktný typ.
@joesvk nie je uplne pravda - cumlik dokaze znizit riziko sids. Ak ma dieta dudusku pocas spanku a nahodou by sa zastavilo dychanie, podvedome sanie opat restartuje dychanie.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16216900/
O dva roky budeš riešiť ako sa cumľa zbaviť 🤦🏻♀️. Moje dieťa nikdy cumel nemalo, dokonca nikdy ani len nepilo z fľaše.
plne ta chapem, doma máme to iste.. môj cumel tiež nechce, vypluva, ale zas 5h s 5min prestávkami (ak vôbec) mať dieťa prisate a doma mať ešte staršie dieťa je nonsens.. a o tom že nič neurobím, neviem navariť ani sa najesť a som rada keď sa na záchod dostanem.. mne ako tak toleruje bibs kaučukové s tou retro hlavičkou 😅 ale tiež musím mu dať na viac x a trosku pridržať..
Je to male babo, potrebuje ta cítiť a tak sa ukludnit, nevie este inac.. a vzdy je to len obdobie, onedlho sa to mozno zmeni.. na co nutit cumel, ked nechce.. aj my sme skusali, nechceli, tak nechceli.. neskor vobec nechybal