Ako naučiť dieťa na nočník?
Dobry den maminky , Rady a tipy ako dieťa naučiť na nočník načo si dávať pozor čomu sa vyvarovať aký je ten najlepší vek alebo kedy zistím že je dieťa pripravené. Velmi pekne dakujem 🙏🏻♥️
Mam chlapca ( ako cikat aby to neslo von )
A musis? Syn nechcel nočník a mala ked vidí jeho na záchode tak chce tiez a nočník ma na hranie.
Neviem ako. Neučila som. Nočník mal predstavený, vedel, na čo slúži. Keď nastal správny čas, v jeho prípade to boli 2 roky a 2 mesiace, pustila som mu rozprávku na youtube o cikaní do nočníka. Potom na google našla hru, alebo neviem ako to nazvať, kde videl, že ak chlapček papá a pije, musí ísť na nočník a potom si musí umyť ruky. Trvalo to celé 3 dni. Nepotreboval už ani rozprávky, ani videá. Som lenivá matka. Pomáham si technológiami.
@mama4444 môj mi sám od seba v 2.5 roku povedal že chce ísť na nočník, dovtedy som sa ho len raz za čas spýtala či tam nechce ísť cikať a nikdy nechcel
Ja som drobcovi sľúbila odmenu za cikanie. Dávala som mu 1 lentilku za cikanie, 2 za kakanie. Prešli asi 3-4 mesiace a na odmenu si už nespomenul. Skúšal nočník keď mal cca 1r8m, trvalo to asi 2 týždne, potom už nechcel. Potom keď mal 1r11m, vtedy mu pribudol súrodenec, skúšal možno 3 týždne. A nakoniec keď mal 2r3m a odvtedy to už bolo úspešné a už mával plienku len na noc.
@mama4444 v MS sa chodí na toaletu veľmi často. Ráno pred ranným cvičením, pred desiatou, po desiate, pred pobytom von, pred obedom, pred spánkom, po spánku. Teda doobedu deti navštívia WC aj 7x. Preto aj keď chceš začať učiť na nočník (a nemienis čakať 3r kým,,sam" zacne chciet), odporúčam ísť na to podobne.
Dieťa sa ma začať posadzat na nočník, od kedy vie samostayne sedieť.
Ráno dieta vstane, vyzlečie, dáš dole plienku a šup na nočník. Ideš von - šup na nočník. Pred obedom, pred spánkom... kým sedí na nočníku, môžeš ho zatiaľ prezliekať. Nikdy som deti na nocniku nezabavala, nenechavala som ich tam sedieť dlho. Bola to chvíľka. Ak sa podarilo, super. Dieta v tej polohe väčšinou ,,pusti". Je hole, je to prirodzená poloha na cikanie, kakanie.
Je to už len a len o tebe, ci si na ten systém chceš zvyknúť, alebo nie.
Keď začneš učiť dieta, ktoré už vie chodiť, pravdepodobne ti bude utekať. Preto sa odporúča skôr.
Nočník bude brat ako absolútnu samozrejmosť a časom sama spozorujes, že plienky ostávajú suché a dieta bude cikať a kakat už len do nocnika.
Veľmi skoro sa takto naučí vedome vycikat.
Ja som to takto robila a od 16mes sme boli bez plienky AJ cez noc. Počas dňa nemali deti plienku od cca 12-13mes.
@mama4444 ja som dcéru začala dávať postupne keď sa naučila sedieť a videla som ze tlači. Odpozorovala som, že vždy do 15min po obede začne tlačiť. Tak ju chytím a dám sadnúť na nočník. Teraz už sama ukáže prstom smerom k nočníku keď sa jej chce. Ma 11 mesiacov. Takto som v nej vybudovala istotu aby sa nocnika nebála a dúfam ze keď bude staršia pekne naň bude sama chodiť (nie len na velku).
@mamamasama chcem to video a vsetko k tomu 😱😍😍😍😂🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Tu je to video a je aj takáto ista hra 😬

@mama4444 aby to nešlo von. Nuž chytiť pipika keď sedí na nočníku, príp.aj na WC.
Správny vek ti nepovie nikto. Mne doktorka v 1r povedala nech ho pomaly učím na nočník. Skúsila som až keď mal 1,5r. Reval,nechcel tam byt. Skúsila som o týždeň a to isté. Nočník sme schovali a neriešili. Po roku už bol malý zvedavý a tak sme to skúsili a išlo to. Sadil,počkali sme, niečo sme si rozprávali a tak. Keď sa vycikal tak som ho vychválila. Horšie to bolo s kakanim,ale aj to sme dali. Najprv vždy do teplakov, potom keď som videla,že je nervózny tak som bola v strehu. Niekedy sadol aj 3-4x zbytočne ale potom to už šlo. Sľúbila som mu,že ak to pôjde do nočníka kúpim mu autíčko alebo co si vyberie. A tak s aj urobila. Ešte sme tak urobili raz a teraz už je to bez problémov. U nás to trvalo pár dní a so všetkým sme boli v pohode