icon

Ako naučiť dieťa na nočník?

bmijab
30. jún 2025

Ahojte,uz dlhsie dobu skusame chodenie na nocnik,ked mala 15 mesiacov krasne vydrzala sedkat aj pol hodinu aj dlhsie aj ked sa nic nepodarilo. Teraz mame 18 mesiacov a nechce byt na nom,usmeom skusala aj taky so zvieratkami,ale dokaze vydrzat 5 minut a potom uz nic alebo sadn a a rychlo vstane..sem tam sa podari nieco ale vacsinou do plienky. Ake mate skusenosti vy s vasimi detickami??

lucia13022023
30. jún 2025

Krásne sedkat pol hodinu v 15m neznamená nič. Dieťa ktoré je zrelé na odplienkovanie ti samé povie, že chce robiť potrebu. A nie ze bude sedieť pol hodinu na nočníku.

pribinak
30. jún 2025

Nechať sedieť dieťa pol hodinu na serbli je šialený nápad 😳😳😳😳
Teraz sa nemôžeš diviť že dieťa nechápe čo od neho chceš

Dieťa keď dozreje a bude pripravené tak urobí potrebu do serbla behom 2-3 minút a neskôr hneď

viestta
30. jún 2025

Jezkove oci!!! Dieta sa na nocnik uci ked si uz uvedomuje, ze vykonava alebo vykonalo potrebu. Hodinu "vysedkavat" na serbli, to akoze fakt? Daj jej plienky a cakaj, kedy bude hlasit, ze cika, kaka... Ma na to aspon rok cas.
A skusenosti mam take, ze ked dozrela jeho nervova sustava bol odplienkovany behom par dni a po tyzdni sme uz plienky zrusili. A chodil hned na velke WC na serbliku za cely zivot sedel 2x po par sekund a to aj v case, ked uz sme videli, ze je pripraveny. Pre neho serbel jednoducho nebol vymysleny.

kaca222
30. jún 2025

Skusenost mám takú, že skôr než v dvoch rokoch som ani neplánovala syna posádzať na nočník. Jediné čo sme robili, tak pred sprchou sme ho motivovali, nech sa skúsi vycikať, tak sme videli, že už vie ovládať zvierač.
Mesiac pred druhými narodeninami sa sám začal pýtať na cikanie, keďže bolo zrovna leto, plienku sme odložili.
Keby to neprišlo samo, tak až v lete pred tretími narodeninami som mala v pláne cielene začať s nejakým učením.

micha1linka
30. jún 2025

J epotrbene aby dozrela nervova sustava, to nemozes takto na silu nutit. Skuste ist ako prve ihned po zobudeni, vtedy sa zadari, no a samozrejme to nejako az preafektovane chvalit, tlieskat, tesit sa 😀 Mohlo by pomoct.

lienka.7
30. jún 2025

@bmijab pol hodinu na nočníku nema co sedieť, pane bože 🤦‍♀️ to nie je sedačka... ma sa vycikat a koniec. Pokial to nevie, este na to nedozrela

petamich
30. jún 2025

Ak sa posadit na hodinu na zachod, je velmi pravdepodobne, ze sa nejaka ta potreba vykona. Ked uz tam sedis...dieta nie je evidentne pripravene a zrele, pockaj tak pol roka, mozno aj rok a skuste potom 🙂 ked si zacne uvedomovat co sa deje a co treba spravit, nebodaj sa pytat, vtedy je pripravene.

jaskolka
30. jún 2025

Bože, nechaj ju,kde sa tak ponáhľas? Má rok a pol,je takmer nereálne,že naozaj pochopi,čo od nech chces a čo má robiť. Áno,keď ju budeš 150x denne posadzat,tak sa vycika,ale to rozhodne nebude odplienkovane dieťa. Lebo pointa je v tom,že dieťa samo signalizuje potrebu,vie aj samo ísť na WC a vie aj určitú dobu zadržať potrebu.
Takže môžeš si "strpcit život"a rok sa takto naháňať, utierať mlacky,alebo počkať, ušetriť si to a potom odplienkujes sa pár dní

lasona
30. jún 2025

Odplienkoval sa v podstate sam keď mal cca 2 roky. Par krát som ho dávala na nočník, ale nehrotila som to. Keď bude pripravený, nauci sa. Musi dieta dozrieť. A tiez som počúvala rady už v roku daj ho na nočník, posad ho tam aj na hodinu🙈🙈🙈 to su take nezmysly ze az....sme odplienkovany takmer bez nehody, ale netlacila som na dieta...proste musíš na to samé prist

jaskolka
30. jún 2025
@lasona

Odplienkoval sa v podstate sam keď mal cca 2 roky. Par krát som ho dávala na nočník, ale nehrotila som to. Keď bude pripravený, nauci sa. Musi dieta dozrieť. A tiez som počúvala rady už v roku daj ho na nočník, posad ho tam aj na hodinu🙈🙈🙈 to su take nezmysly ze az....sme odplienkovany takmer bez nehody, ale netlacila som na dieta...proste musíš na to samé prist

@lasona moji by hodinu sedeli na nočníku,len keby ich tam priviazem 😅 nechápem,že také nezmysly ešte kolujú

kaca222
30. jún 2025
@lasona

@lasona toto som aj ja mala od babky, vraj “už ho musíš začať učiť na nočník”. Syn ešte ani sedieť nevedel -_- celkovo toto hŕ do všetkého ide od staršej generácie, musí sa učiť sedieť, učiť chodiť, učiť cikať na nočník, učiť samo jesť. Pritom všetko to príde samo, keď je dieťa pripravené

maryetta
30. jún 2025

Aj tych 5min je vela. Potrebu bud tam soravi-lebo to vie a hlavne pottebuje urobit alebo nech radsej sedi normalne na stolicke alebo na gauci.
Moje tam mali problem celkovo si sadnut. Pripadne sadli a o sekundu vstali 😂

evcagabi
30. jún 2025
@jaskolka

Bože, nechaj ju,kde sa tak ponáhľas? Má rok a pol,je takmer nereálne,že naozaj pochopi,čo od nech chces a čo má robiť. Áno,keď ju budeš 150x denne posadzat,tak sa vycika,ale to rozhodne nebude odplienkovane dieťa. Lebo pointa je v tom,že dieťa samo signalizuje potrebu,vie aj samo ísť na WC a vie aj určitú dobu zadržať potrebu.
Takže môžeš si "strpcit život"a rok sa takto naháňať, utierať mlacky,alebo počkať, ušetriť si to a potom odplienkujes sa pár dní

Na fb v mojej terminovke posadzaju na nocnik august'24 😅😅 @jaskolka . Skoro ma drblo, ked som to tam citala tie hodinove sedenia, nahananie s nocnikom, tlieskanie si s celou rodinou, ked sa "vypiska" alebo urobi "eeee" 😅😅😅

nikpa
30. jún 2025

@bmijab to ze vydržala pol hodinu sedieť na nočníku nič neznamená. V tomto prípade, dieťa ešte nie je pripravené na odplienkovanie a matka to odmieta prijať. Takže rada znie, pracuj na sebe...

senan
30. jún 2025

Hlavne 1,5 rocne dieta ma este cas 😉 Myslim si, ze o rok vam to pojde lahsie 😉

lucia13022023
30. jún 2025
@evcagabi

Na fb v mojej terminovke posadzaju na nocnik august'24 😅😅 @jaskolka . Skoro ma drblo, ked som to tam citala tie hodinove sedenia, nahananie s nocnikom, tlieskanie si s celou rodinou, ked sa "vypiska" alebo urobi "eeee" 😅😅😅

@evcagabi ja som čítala tu v terminovkach, že treba posadzat dieťa odkedy sedí, že ono si už ako novordeniatko uvedomuje, že vykonáva potrebu. A tato istá mamička radila druhým, že nech dajú nočník pred TV, pustia binga ci akú chujovinu, dieťa sa zapozera, urobí potrebu a to sa vlastne ráta, že sa začína odplienkovavat 😅

bmijab
autor
30. jún 2025

Dakujem za kazdy nazor..ja to nijak nesilim a ani neplanujem..iba som chcela pocut nazor,to len skusame..a ano je pravda ze clovek pocuva vselijake nazory ako uz mala davno sediet,chodit a podobne vobec som ju do nicoho nenutila aj ked kazdy mi to vycital a teraz krasne sedka a aj chodi.

biglovemom
30. jún 2025

Netreba nic skusat.
Tiez som premotivovane kupila v jej 18 tich mes nocnik.rev jak Pavian ked to Videla 😂😂😂
A ked prisiel den D kusok po 2 roku,sadla nan a cikala.
Daj to prec a vyckaj aspon pol roka ,mozno bude pripravena….