Ako naučiť dieťa na ruku?
Ahojte, prosím o radu. Mám 1,5 ročnú dcéru. Chápem, že sa vyvíja jej osobnosť, že skúša, čo môže a čo nie. Snažím sa jej veľa vysvetľovať. No s jedným si neviem dať rady. Idem von, do mesta, na úrad, do obchodu.... teší sa von, kočík odmieta. Takže ideme vždy v predstihu, ale kočík beriem pre istotu vždy so sebou. Ani za svet mi nechce dať ruku. Ak to je možné, nechám ju ísť samú. Ak jej ruku chcem dať, začne sa zlostiť, sadne si alebo ľahne na zem. Nekričí, neplače, len na odpor si proste ľahne. Skúšala som ju držať za ruku napriek tomu, ale to s ňou nič nerobí. Zas po zemi ju ťahať nebudem. V tom prípade ide do kočiar, to sa samozrejme bráni a kričí. Mne však nič iné neostáva, ak potrebujem niekam dôjsť v dohodnutom čase. V konečnom dôsledku je viac v kočiari ako by mohla trénovať chodiť a spoznávať svet. Samozrejme, ak ideme na ihrisko a máme čas, tak nemám problém s ňou popozerať všetko, kvietky, kamienky....
Najhoršie je, že ak ju aj nechám ísť a ona chce zmeniť smer, tak to je konečná a nepohne s ňou nič.
Máte nejaké rady, tipy ako ju to postupne naučiť? Či to chce len čas?
Ďakujem.
Klasika. Odvrátiť pozornosť, dookola opakovať, teda, ako kto ma/nemá náladu. Pripadne skúsiť ci si nechce dať kekik sa sadnúť si
Tiež to chvíľu trvalo.
Niečo neuveriteľné tieto fázy.
@sono2 no veď práve, že tieto fázy sú ťažké a furt iná.
nechce sa drzat kocika?
A najlepšie keď ti poviem niekto že ja som mala 3 deti a dobručke všetky to nepoznám😝
@heln to som pravdu povediac ešte neskúšala, ani mi to nenapadlo, vyskúšam určite. Ďakujem.
@sono2 😄

Kup toto a mas po starosti https://www.aladdin.sk/vodiace-popruhy/clippasa...