icon

Ako naučiť dieťa vypýtať sa na nočník?

bibsha
13. máj 2025

Dobrý deň, prosím vás ma niekto s tým skúsenosť? Už som naozaj zúfalá 😭 malý mal v decembri 2 roky, od januára sme skúšali odplienkovať dávala som ho ja cikať vždy sa pekne vyvíjal a tak nám to nejako ostalo odvtedy ma plienku iba na spanie a na cesty…problém je ale v tom, že keď ho ja nedám tak sám sa nevypýta …musím sa ho stále pýtať ja či nechce keď niečo robím alebo že sa hra tak sa proste pocika a až potom príde, že pocikal alebo čosi pustí a potom príde a docika…pritom je rozumný všetko vie, všetko hovorí, počíta, pesničky vie, skladačky, puzzle postaviť všetko vie rozumu ma až moc ale toto naozaj neviem už ako ho naučiť 😭 že je mokrý mu vôbec nevadí

tulipanik12
13. máj 2025

@bibsha ja som dávala malú od 8.mesiaca na nočník kakať a ako 1,5 ročná sa už pýtala aj cikať - nie je to trocha neskoro až ročného dávať?

nykkushka
13. máj 2025
@tulipanik12

@bibsha ja som dávala malú od 8.mesiaca na nočník kakať a ako 1,5 ročná sa už pýtala aj cikať - nie je to trocha neskoro až ročného dávať?

@tulipanik12 to je sice pekne, ze tebe sa to tak skoro podarilo ale nie vsetky deti su take. Kazde je ine a niektore to nepochopia ani v 2-3 rokoch, že co od nich rodicia chcu a je to tak v poriadku. Netreba v tomto tlacit na pilu.
Autorka, treba mat len trpezlivost a este raz trpezlivost. Nic ine. S kludom a pokojom vysvetlovat ze sa cika a kaka do nocnika, ked to spravi mimo, spolu upratat a skusat zase.
Alebo ke moznost cielene ho posadit na chvilu na nocnik a povedat aby sa vycikal/vykakal. A cakat ci nieco bude

anavixy
13. máj 2025

Nie, vobec ale ze vobec nie je neskoro davat dieta na nocnik az po roku…
Autorka, este sa mu to v hlavicke nespojilo, chce to cas a trpezlivost, pride to 🙂

bibsha
autor
13. máj 2025
@nykkushka

@tulipanik12 to je sice pekne, ze tebe sa to tak skoro podarilo ale nie vsetky deti su take. Kazde je ine a niektore to nepochopia ani v 2-3 rokoch, že co od nich rodicia chcu a je to tak v poriadku. Netreba v tomto tlacit na pilu.
Autorka, treba mat len trpezlivost a este raz trpezlivost. Nic ine. S kludom a pokojom vysvetlovat ze sa cika a kaka do nocnika, ked to spravi mimo, spolu upratat a skusat zase.
Alebo ke moznost cielene ho posadit na chvilu na nocnik a povedat aby sa vycikal/vykakal. A cakat ci nieco bude

@nykkushka áno veď to je to, že keď ho ja dám tak sa vycika aj vykaká aj keď sa ho stále pýtam tak ide ale keď sa ho ja nespýtam alebo jo ja nedám tak on sám od seba nepovie, že sa mu chce 🥲 akože mne by to bolo jedno ale od septembra už musí ísť do škôlky

tulipanik12
13. máj 2025
@anavixy

Nie, vobec ale ze vobec nie je neskoro davat dieta na nocnik az po roku…
Autorka, este sa mu to v hlavicke nespojilo, chce to cas a trpezlivost, pride to 🙂

@nykkushka
@anavixy druhá vec je, že chlapcom to dlhšie trvá