icon

Ako obliekať deti na zimu?

mama4444
19. nov 2022

Dobrý deň , ako obliekajte dvojročné deti teraz keď začala zima ďakujem ??

makakova
19. nov 2022

@mama4444 do zimného oblečenia 🤦‍♀️

maranta_leuconeura
19. nov 2022

Tak ako seba 🤷

patka06
19. nov 2022

dávala som o vrstvu menej ako mám ja, dieťa sa viac hýbe a rýchlejšie sa zahreje

lasoli
19. nov 2022

no ved ,pancuchy,nohavice,zimne topanky,tielko,tricko s dlhym rukavom,zimna bunda,nakrcnim a ciapka,obcas aj rukaviece ale tie deti moc nevhcu,ak bola mraziva zima este vestu na tricko.

tykat
19. nov 2022

@mama4444 hlavne dobre topanky, take co udrzia nohu v teple a suchu. Teraz okolo 0 som davala bavlnene puncochy a na to lahko zateplene nohavice. Hore natelnik, lahky svetrik a teplu bundu s kapucnou. Nakrcnik, rukavicky na gumke a lahsiu ciapku na usi.
Ono je to aj o tom ci dieta sedi v kociku alebo beha. Ci mu je teplo/zima/horuco som skusala na krku, a aj na nose 🙂

jesenzima
19. nov 2022

Aaaaaach jaj, keby nebol internet, tak asi do jari sedíte doma ...

Ale k veci. Môjmu 2 ročnému obliekam zateplené gate(teraz,keď už je okolo 0), natelnik, sveter, bunda, čiapka a zimná obuv ...
Pančuchy sa u nás nenosia, maximálne termo gate pod overal do snehu ...

kikushaa
19. nov 2022

Ako cibulku, zaklad je vrstvenie 😁

mamamasama
19. nov 2022

Prva vrstva-merino,druha (ak je treba), tak klasika, teplaciky, sveter a potom softselovy overal. Rukavice, ciapka, nakrcnik a kvalitna obuv.

ivangeline
19. nov 2022

Ja davam tricko a dlhym,mikina,bunda,zimna ciapka,nakrcnik,ak treba (nie je rolak,fuka) a dole len zimne zateplene nohavice alebo leginy a zimne topanky a teple ponozky. Ked bude pod nulou aj pancuchy. xD
A moej zas rukavice chcu. Tak tie davam. Casto su na odrazadle.

kris_tin257
19. nov 2022

U nás je dnes 0-1 stupeň malý mal podsite tepláky + oteplovacky, tričko svetrík zimnú bundu, hrubý nákrčník čiapku a rukavice. Odkedy chodí do škôlky stačí mu veľmi málo aby bol chorý musíme ho obliekať teplejšie

thoughtfulweirdo
19. nov 2022

U nás mi ukazovalo 1°C, syn mal legíny, krátke tričko, mikinu a tenší zimný overal, plus teda nákrčník a čiapku. Ja by som pridala aj tenké rukavice, ale nesúhlasil a aj čiapku mal len polovicu času, takže zima mu zrejme nebola 😅🤭 a už som dnes vytiahla aj zimné topánky, včera mal ešte prechodné pri 5°C.

patka06
19. nov 2022

@kris_tin257 s tým teplejším obliekaním veľmi opatrne, môžeš tým chorobnosť ešte zhoršiť, najmä ak doteraz na to nebol zvyknutý.

marianarem
19. nov 2022

@mama4444 Ja som obliekala ako seba. Gate (unho teplaky), tricko, svetrik/mikina, bunda, ciapka, sal, ponozky, zimne topanky. Ja ani nepancuskujem.

4stanka4
19. nov 2022

Moja mala oblečené tepláky, tielko, dlhé tričko, mikinu, nepremokavé zateplene nohavice a softshell bundu+ nakrcnik, čiapku a keď šla chytať sneh tak si pýtala aj rukavice, inak ich nechcela a obuté zateplene gumáky. Keď bude chladnejšie dam zimnú bundu-vcera behala, bola aj dnu aj von tak stačila aj tensia bunda.

misana84
19. nov 2022

@4stanka4 aj ja tak

kris_tin257
19. nov 2022

@patka06 do dvoch rokov chodil normálne ale odkedy nastúpil do škôlky tak za rok aj niečo stačí ak nemá chvíľu rukavice alebo o vrstvu menej a hneď ho máme minimálne týždeň doma 😕 je dosť náchylný na choroby tak dávame pozor

evica17
19. nov 2022

Náš dvojročný tričko s dlhým rukávom a zimná bunda, tepláky, a ponožky,zimné topánky. Čiapka. To je pri 0 stupňoch. Ak bude menej,pridám ešte svetrík a miesto teplakov oteplovacky. Nenavliekam ich nejako veľa,sú otuzili

olivnik
19. nov 2022

@kris_tin257 toto s tým nemá nič spoločné... On je chorý lebo v škôlke sú patogeny a keď nebude dostatočne prelieceny tak je zbytočné ho babusit. Naopak treba dieťa otuzovat a nechať poriadne vyliečiť, aby prišlo imunne so ms.

lasoli
19. nov 2022

@kris_tin257 to ho dost uz bambusis

maminkadeticiek
19. nov 2022

Teplo?

kris_tin257
19. nov 2022

@olivnik tak v škôlke mali moraxellu celý rok čo tam chodil dvakrát bol na ATB a komplet prelieceny len iné deti neboli tak sa mu stále vracala takže fakt malo mu stačilo aby bol chorý zmenili sme škôlku ale ešte potrvá chvíľu dať mu imunitu dokopy

zuzuliatko18
19. nov 2022

Obliekam ho ako seba - svoje nohavice (na von navliekam vrchne teplejsie), nakrcnik, ciapka, od vcera aj rukavicky, zatial je na ne hrdy. Zimna bunda a zateplene topanky.

misana84
20. nov 2022

@kris_tin257 ja si myslim, že nepomože, že je v inej skolke...aj tam su deti, aj tam su bakterie...to su proste skolkarske a aj ked preliecis proste to donesie domov...moja už mala troje ATB a este ju ma stale, na krcnom nam predpisali dalsie...a už som povedala dost! ak nema teploty a nie je odnata nebudem do nej tlacit ATB...ako povedala moja lekarka nebudem liecit diagnozu ak nema priznaky

kris_tin257
20. nov 2022

@misana84 oni mali moraxellu v škôlke a celý rok sa to s ním ťahalo vždy keď zdravý išiel do škôlky do týždňa zas chorý, teraz od septembra nová škôlka a bol doma dokopy 2 týždne, lebo nachladol ale žiadna moraxella čiže veľký rozdiel u nás, dúfam že zocelime túto zimu tu imunitu už

zorkahorka
24. nov 2022

Obliekam ako seba. Nedavno som vybrala pancuchy, ale opat odložila, kym nebude cez den pod nulou.zatisl stacia zateplene nohavice.niekefy dam tenku mikinu,niekedy nie, na to bundu, nakrcnik a ciapku.ale taku tensiu,nie uplne hrubu