icon

Ako ochrániť 10-mesačné dieťa pred hmyzom?

dominidi
20. apr 2023

Ahojte, co sa vam osvedcilo proti komarom/kliestom pre aktivnych lezunov/chodcov? Maly je stale v pohybe, byvame pri rieke, ochvilu to zacne 🫣

pribinak
20. apr 2023

@dominidi doma určite kvalitne sieťky na okna a dvere.

dominidi
autor
20. apr 2023

@pribinak to mame, zaujma ma ale vonku

nikpa
20. apr 2023

@dominidi vyrob si doma volaky repelent z nezávadnych surovín ako tea tree olej, klinčeky, alpa, ocot...zo všetkého možného sa to vyrába, vygoogli si. Ale aj napriek tomu by som malé dieťa nenechala lozit nikde vonku po tráve pri vode lebo tam je zväčšený výskyt komárov a hlavne kliešťov. Inak každý večer pri kúpaní poriadne poprezerat celé telo, inak moc s tým neurobíš. Po roku by som zvážila očkovanie proti kliešťovej encefalitíde.

beata_k
20. apr 2023

@dominidi Repelent pre deti.

dominidi
autor
20. apr 2023

Zeny, asi ste ma nepochopili..zaujmaju ma skusenosti s konkretnymi produktami..
Nenechat dieta lozit/chodit/sadat si na travu? Cize ked sme vonku ma byt len na rukach ci ako si to predstavujete?
Hmyz mame aj na zahrade, je to prirodzene, ci byvate pri rieke alebo nie..dieta musi spoznavat svet, nemozem ho predsa drzat len doma alebo na betone

pribinak
20. apr 2023

@dominidi v lekárni dostať naramok na ručičku proti komárom a kliestom

tani777
20. apr 2023

Ja som to vobec neriesila..max.sme mali nejaky repelent pre deti,vraj na prirodnej baze..sem-tam ak nas velmi otravovali muchy,tak som strekla na oblecenie,inak nic..starsia 5.5 az teraz mala prveho kliesta,a to beha skoro hola mozno od maja do septembra 🙈a mladsia este nic,a ta je asi od 10m skoro stale na zemi.. a mame popri pozemku maly potocik,a popod pozemok nam rieka tecie..ale nemame domace zvieratka,mozno aj to

lienka9
20. apr 2023

@dominidi mame detsky repelent tusim v lekarni som kupovala,davala som na oblecenie aj kocik.na kociku som mala este taky plasic hmyzu od chicco,ale ci pomahal to neviem velmi :D

jesenzima
20. apr 2023

@dominidi tak jedine nejaký repelent asi, ale s deckami teda trávim veľmi veľa času vonku, v lese a po výletoch,a teda okrem jedného stipanca od osy ich ešte nič nepostúpilo, kliešťa mala dcéra raz 🤷 ono zas na neho nepolezie všetko čo je v tráve a nepoleti všetko čo lieta. Komár nás tiež postipe skôr v noci doma, ako vonku ...

zorkahorka
20. apr 2023

Existuje detsky repelent. Inak od cca februara sa da proti nim ockovat

elmivelmi
20. apr 2023

@dominidi proti klieston nam pomohlo jeeine vystriekat okolie na klieste

vulka
20. apr 2023

@dominidi No, čiže musí spoznať aj hmyz. Žiaden 100% účinný repelent u nás nenájdeš. Takže po návrate zo záhrady skontroluješ dieťa, ometieš piesok a prípadný hmyz a žiješ ďalej.

dominidi
autor
20. apr 2023

Hlavne ma zaujmaju komare, kliestov je pozehnane ale tych da nebojim, kedze maly je asi tristo x denne spinavy a prezliekany..ideme ale aj na dovolenku, my sme tam vzdy dostipany, tam stipu aj cez den
Dakujem, skusim pozriet v lekarni