Ako odmaučiť syna z W sedu?
Ako, prosim Vas? Ja neviem, kde som zila doteraz, ale som si myslela, ze to je ok, takto sedim ja dodnes, moja sestra, kamosky, proste vsetci. A vidim, ze zacina trochu bacat sem tam nohou do vnutra, a zacina sa mu davat noha do X, tak to musim stopnut okamzite. Ale stale ked si sadne, tak sadne do W, a hned som tam pri nom, a kazem sa postavit, dat si nohu rped sebou, uplna ako nejaka macocha. Ma iba 2 r.
A ako maju teda spravne sediet? V tureckom sede? Alebo ako?
Dakujem
Tu vám pomôže najmä fyzioterapeut 😉 ukáže cviky a ako majú vyzerať správne pohybové vzorce.
V podstate môžu sedieť hocijak inak len nie do w. Ideálne je len upozorniť, aby si sadol na päty. Kludne aj turecký sed, ale nezabudni upozorňovať aj na to, aby sedel vyrovnaný. Pozor na guľatý chrbát- vždy, aj na stoličke.
upozornovat a napravat - fyzio vravela, ze prehodit aspon jednu nohu dopredu. on si odvykne 🙂
Upozorniť vždy na to a najlepšie presunúť v tom sede zadok ponad pätu do boku (do šikmého sedu, ale striedať pri tom strany) z toho si potom dá nôžky pred seba ak bude chcieť, zapojí pri tom i šikmé brušné svaly.

Dcéra ma nohy do X (4r), syn (3r) zatiaľ žiaden problém tiež som to nikdy neriešila, ale teraz už len upozorňujeme doma. Resp. Už ani nie, už sa naučili, ale len sme zakaždým napomenuli, že tak nemôžu sedieť,lebo si kazia nožičky. Môžu sediet do Včka či ako to nazvať že nohy vystreté do predu, buď spolu alebo do toho Včka, poprípade nožičky pod ritkou, ze ich bude mat dozadu, pokrčené, spojene a bude si na nich vlastne sedieť. Teda mi odkedy sme riešili problem nôh do X, sedíme už len takto