icon

Ako odnaučiť dvojročnú dávať všetko do úst?

26. sep 2025

Baby, mamičky poraďte mi lebo ja som už zúfalá... Dvojročna dcéra si všetko možné dáva do úst. Keď sme vonku hlinu kamienky. Doma ceruzky farbičky, lego, gumu najnovšie objavila odlicovacie tampóny ( natrhala a dala do úst) ešte nárokom sa mi príde ukázať a smeje sa na Tom. Proste všetko čo nájde(nenájde) ide do úst. Ja som už zúfalá z toho ako neviem ísť kľudne ani na wecko čo sa bojím aby sa mi nezadusila. Ako ju to mám od naučiť. Vysvetľujem zvýšim hlas nič nepomáha je ešte malá o chvíľu zabudne čo robila a robí to zas.

autor
26. sep 2025

@anonym_autor dodám že cumlík nemáme už skoro pol roka

henriettak
26. sep 2025

Je to len obdobie. Deti potrebujú skúmať, tak to tvoje skúma zrovna ústami. 😉 Hlavne na ňu nezvyšuj hlas, vysvetľuj s kľudom.

autor
26. sep 2025
@henriettak

Je to len obdobie. Deti potrebujú skúmať, tak to tvoje skúma zrovna ústami. 😉 Hlavne na ňu nezvyšuj hlas, vysvetľuj s kľudom.

@henriettak ono to je skôr preto že sa o ňu bojím , aby sa mi nezadusila . To sa proste nedá mať furt oči na nej 😪

danka_gi
26. sep 2025

@anonym_autor nas syn tiez rad daval veci do ust a pomohlo len davat veci, ktore by vedel prehltnut dat mimo jeho dosah a ked som isla na wc, tak isiel so mnou. Na ihrisku to bolo narocnejsie, tam som ho len napominala alebo ked uz toho bolo vela, tak sme isli domov. Az tak ked maltak 2 roky a 4 mesiace dozrel a uz zacal chapat, ked som mu nieco povedala.

anonym_bce87d
26. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor dodám že cumlík nemáme už skoro pol roka

@anonym_autor dvojročná to robí schválne, chápe veľmi dobre. Skús jej to vysvetliť, že okrem jedla, pitia sa do úst nedáva nič, ak nepomôže, možno by som si pomohla trochou korenia. Drsné, ale stále lepšie, ako keby sai niečím ublížila, nejakou chemikáliou

biba_18
26. sep 2025

kamoškina dcéra jedla všetko čo stretla, akože teraz sa na tom smejeme, ale bola to fakt divočina ... vyrástla z toho ...

viestta
26. sep 2025

prestan pri tom zvysovat hlas, s kludom jej to z ust vyber. Je to obdobie. Prejde to a aj to v zdravi prezije. Prezije aj ked zhltne kamienok alebo dazdovku. Hlavne sa postaraj aby nemala dostupne nebezpecne veci. To je to najhlavnejsie

amelie2017
26. sep 2025

Moja ide mat 8 a stale dava vsetko do ust 🤦‍♀️ sice uz nie kamienky a hlinu, ale co chyti, ide do ust, spinave prsty tiez 🤦‍♀️🤦‍♀️ vysvetlovala som, uz aj vrieskala po nej a stale..a potom pride, ze ma aftu..no tak reku trp, ked pchas vsetko do ust...tak dufaj, ze to bude len obdobie 😂

sevrin
26. sep 2025

Daj jej feferónku.