Ako počitat mesiace - vek bábätka?
AHojte prosim vas mam zmätok v tom ako počitat mesiace. dcerke zajtra začina 18 tyžden zivota narodila sa 19.8.2018 doktorka tvrdi vraj jej konči 4 mesiac a mam začat z príkrmom no ja ako počitam tak počitam stale my to vychadza len na začinajuci 4 mesiac. prosim vysvetlite my to dakujem :D
19.8. - narodená, 19.9.-ukončený 1.mesiac,19.10.-ukončený 2.mesiac, 19.11. - ukončený 3.mesiac no a 19.12. - ukončený 4.mesiac - 20.12. - začiatok 5.mesiaca:slight_smile::slight_smile::slight_smile::slight_smile::slight_smile::slight_smile:
Dakujem vam baby 😉🙂
Neboj nie je to skoro, kludne dávaj....prvé týždne je to len ochutnávanie, viac ako 1-2 lyžičky ti nezje potom dokrm UM. Po takom týždni môžeš skúsiť zemiačik s mrkvičkou a postupne daľšiu zeleninku. Ak začneš s novou, tak počkaj aspom 3dni aby si videla či sa nevyhádže - reakcia, poto môžeš dať iné....Hlavne sa začína postupne, zo začiatku len 1x denne 1-2 lyžičky, postupne množstvo zvyšuj koľko ti spapá. čiže miesto jedného kr´menia UM dáš zeleninku a dokrmiš ju UM. Ak by nechcela alebo ti grckala či mala hnačku tak na pár dní odlož a dávaj len UM - vtedy nemusí byť ešte pripravená, ale ak jej nič nie je tak kludne postupne dávaj.....Začiatky sú skôr také ochutnávanie a zoznamovanie sa s chuťami spapá len pár lyžičiek či samotnej zeleninky alebo polievočky. Neskôr keď už bude viac papať a budeš napr.robiť polievku(zeleninovú alebo nedeľnú)či iné jedlo ktoré by už mohla aj ona, tak sa nauč dochucovať až pred koncom a ešte pred dochutením jej odober a rozmixuj alebo popuč. A budeš mať uvarené aj pre vás aj pre nu.
@erikafer inak presne dnes som tuto dilemu riesila.. bola som v lekarni kupovat sunar a pytam sa “maly ma 6 mesiacov a 2 tyzdne, mam mu uz kupit 2ku” pani farmaceutka na mna hladi a hovori, “nie, az ked ukonci 6 mesiac” .. dpc nechapem pomyslela som si... ved hovorim, ze 6 a pol uz ma... tak mi hovori viete prvy mesiac je nulty 😂😂.. aj ked mate 30 rokov tak cely ten rok mate 30 a tak je to aj s tymi mesiacmi teda cely pretrvavajuci 6 mesiac je stale siesty az ked zacne 7 je 6 ukonceny ... takze asi tak..
@mirola 😂 Neviem nemôže to byt kvoli veku farmaceutky ? Mne staršie generácie hovoria stale o tom Nultom veku dieťaťa ale medzi "mladými " som o niečom takom nepočula. Príde my logické počítanie ako to napísali baby vyššie čiže asi aj Tvojho 6 a pól mesačného by som brala ako ukončený 6 mesiac.
@mogaa v Tomto ona nemá vôbec problem zjedla zakaždým celu porciu a z Um vypila po jedle malinko na zapitie asi🤷🏼♀️A ano dávam zatiaľ 1 krát denne čiže od začiatku vlastne vynecháva mliečnu dávku by sa dalo povedať ked zatiaľ všetko zjedla Zajtra ideme po 3 dnoch na Zemiak tak uvidíme ci to bolo len chuťou ze mrkva jej šmakovala a stačila jej tak uvidíme ako jej to pôjde ďalej zatiaľ nanej nebadam nič aj stolicu mala OK. Samozrejme ze posluchám Doktorku kázala dokrmovat tak som začala len my tie mesiace nejako nevychádzali 😅
Prosím Vás tak keď má 12 týždňov a začína 13 týžden to znamená, že má ukončený 3 mesiac a začína 4 týžden ? Ďakujem za odpoveď 🙂

@erikafer ak sa narodila 19.8., tak zajtra bude mat presne 4 mesiace, teda uz je 4 mesiace na svete, teda zajtra bude mat ukonceny 4. mesiac a zacne jej piaty mesiac.