Ako pomôcť 2,5-ročnej dcérke opäť sa naučiť na nočník?
Dobrý deň,
Dcéra sa naučila cikat do nocnika od 2/2025, keď mala 2 roky, avsak kakať do nocnika sa jej nedarilo (asi2x), keďže sme chodili často von a v zime sme dávali na von plienku, vždy kakala do plienky.
Avsak parkrat sa jej stalo, že sa nemohla vykakať, lebo zrejme mala tvrdšiu stolicu a nedalo sa jej, tak sme jej pomohli s glycerinovym cipkom (2x).
Ale poslednýkrát ako 3 dni nekakala , tak začala zadržiavať a kaká doslova nasilu alebo už len vtedy keď nemôže zadržať a vypadne to z nej. Mám pocit, že dostala nejaký blok. Teraz jej pomáhame teplým kúpeľom, snažíme dávať veľa vody, jablka. Čítame knižku o kakani. Motivujeme. Ako však nechce kakať len nasilu asi 2 týždne, tak prestala do nocnika cikat, cika len vtedy , keď ma plienku. Takže sme sa vrátili v case a nevieme z toho von. Prosím, poraďte. Ako sa znova normálne rozkakať a opäť cikať do nocnika. Ďakujeme.

@monika005m co sa týka kakania skus dávať probiotika biogaiu napríklad upraví sa to ☺️ u nás to bolo tak ze keď som chcela motivovať alebo naučiť lebo tiež sme sa takto vrátili v čase, tak keď som šla na WC ja posadila som aj malého, a takto sme boli na WC spolu a som mu rozprávala aby zabudol 😃 nič lepšie ma nenapadlo... A teda plienky som vôbec nedávala... Keď sa stala nehoda stala sa... Naučil sa ze to neni ok a nepáčilo sa mu to.. Trvalo to par dni. A už keď bol taky ze sedel aj bez toho aby som musela ísť ja na WC tak sme kúpili knižku (pošlem do komentu) a tu sme čítali toľko krát že ju vie naspamäť 😃Držím palce ☺️