Ako pomôcť dieťaťu začať loziť na štyroch?
Pekný deň prajem
Moje 8 mesačne dieťa sa už vyše mesiaca len plazi a nejako sa nechce dať na 4. Aj sa s ním nejako snažím cvicit ale je pri tom nepokojný a place. Neviem či ešte počkať alebo to už nejako začať riešiť s fyzio. Ďakujem veľmi pekne
Nasa sa plazila hadam aj 3 mesiace...na 4 sla asi v 11tich mesiacoch a chodiť zacala v 14-15 mes. Bola tazka vahova kategoria tak asi to potrebovala vycvicit 😀 Ak má to plazenie pekne, rovnomerne na obe strany tak to nie je problém ak sa plazí dlho. Cvičiť môžete napr tak ze sa bude plazit cez prekážky.
Môj malý sa plazil dlho, od 4m do 8m. Ale pekne, nie ze za sebou ťahal nohy. Dával sa na štyri, stal pri nabytku, aj sedel v sikmom sede. No ja som chcela aby štvornožkoval, nakoľko viem aké je to dôležité, tak sme išli k fyzio, dala nám jeden cvik s loptou nakoľko mal slabšie brušné svaly. Do týždňa začal štvornožkovať.
Ahoj, môj mladší syn ani neštvornožkoval. Sedel na zadku, jednu nohu mal pod sebou a druhou sa odrážal a posúval dopredu. Potom sa už postavil a chodil normálne.
Pokial sa uz hojda na styroch, mozes mu pomoct pridrzanim salu pod bruskom, ze ho trosku odlahcia a zaroven mu ukazes ako ist vpred ruckami a nozkami.
Pokukqj nejake videa na youtube alebo ig, kopec fyzioprofilov ma take ukazky ako pomoct dietatu v pohybe
Dobrý deň,
na Vašom mieste by som sa ešte netrápila, ak sa plazí pekne symetricky. Na štvornožkovanie má čas do ukončeného 10. mesiaca. Môj syn začal “až”, keď mal 10,5 mesiaca. Predtým sa plazil 3 týždne. Keďže sme vedeli, že sa musí rozštvornožkovať, lebo nás bude čakať vojtovka (ktorá nás aj tak neobišla), zakúpila som si webinár od Evy Kiedroňovej, ako rozštvornožkovať dieťa. Je to ale klasika, stimulácia nožičiek a šatkou dvíhať. Avšak ideálne je nijako nepomáhať. Skúste ešte počkať. Ak sa Vám čokoľvek nezdá, skúste fyzioterapiu. Ak ale všetko vyzerá v poriadku, myslím, že máte ešte čas 😊
Veľmi Vám držím palce, nech čoskoro vidíte Vášho drobčeka ako trieli po 4.
pockat, ma cas. Syn /teraz uz takmer 12r/ sa zacal plazit v 8. mesiaci a v 11. mesiaci zacal stvornozkovat a chodit popri nabytku. Pride to same.

Ešte počkaj. Na silu nič nerob. Dieťaťu musia spevniť ručičky a nožičky aby sa udržal na 4roch