Ako pomôcť dieťaťu zvládnuť druhé vzpriamenie?
Ahojte ženy,
Maly ma 6,5 mesiaca a nezvlada druhe vzpriamenie, resp. Uz sa pokusa vytlacit hrud hore a narovnat ruky na stotiny ale este nevladze. Cvicime nieco od fyzio, na overballe, fit lopte. pediater to neriesil, vraj tomus ma v poriadku (aj podla neurologicky). Celkovo neskor sa zacal pretacat, doteraz bol velmi nerad na brusku skrz travice problemy. Teraz uu vydrzi nieco viac ale nepoviem, ze je to jeho najoblubenejsia poloha.
Na makkej podlozke(postel) robi rozne divne veci, podsuva kolena, vystiera ruky a tlaci sa niekam na hlave (tu nezdvihne), ak zdvihne tak placne na brucho :D no nejaky divny ma ten postup.
Myslite, ze je to stale v poriadku v tychto 6,5m?
Ake si vase skusenosti?
Ďakujem pekne
@julcinka19 my sme s tym bojovali do 11m, cvicenia fyzio cvicit vela vela krat denne, ked to bolo naozaj intenzivne, tak to naskocilo, a zacal stvrnozkovat ako 10,5m. Nejde o svaly, ale o mozgove spojenia. Ako casto denne cvicite?
Fyzio hovorila, ze to maju vediet 7m deti, takze je to v norme podla mojho nazoru.
@blaazi ahooj, ale snazime sa co sa da. Ale ma silmy reflux, pomaly hodinu po jedle vrieska ked ho co i len polozim na podlozku, grcia, stale dookola nejake traviace problemy… fuuuurt len nieco riesim…
@blaazi ahooj, ale snazime sa co sa da. Ale ma silmy reflux, pomaly hodinu po jedle vrieska ked ho co i len polozim na podlozku, grcia, stale dookola nejake traviace problemy… fuuuurt len nieco riesim…
@julcinka19 no chapem.uplne, ja som mala dojem, ze sa cely zivot postavil hore nohami, drzim prstiky
Naše dieťa to začalo robiť až ako 8,5 mesacne, polohu na bruchu neznasalo do 6 mesiacov, proste dozrelo a hlavne spevnelo do toho. Podľa fyzio bolo a je vsetko ok, len jednoducho potrebuje svoj čas a nie tabulkovy aj keď to bolo o 2 mesiace neskôr oproti iným detom. No a čo, nie každý sme rovnaký a nemusí predsa ako 9 mesacne dieta hneď chodiť. Hlavne sa snažiť ponúkať hračky vyššie nad uroven oci, nie na zemi a dat mu svoj čas, radšej nech to robí správne a neskôr ako rýchlo a naprd.
Naše dieťa to začalo robiť až ako 8,5 mesacne, polohu na bruchu neznasalo do 6 mesiacov, proste dozrelo a hlavne spevnelo do toho. Podľa fyzio bolo a je vsetko ok, len jednoducho potrebuje svoj čas a nie tabulkovy aj keď to bolo o 2 mesiace neskôr oproti iným detom. No a čo, nie každý sme rovnaký a nemusí predsa ako 9 mesacne dieta hneď chodiť. Hlavne sa snažiť ponúkať hračky vyššie nad uroven oci, nie na zemi a dat mu svoj čas, radšej nech to robí správne a neskôr ako rýchlo a naprd.
@otaznik25 ahooj, dakujem 🙂
Asi mate pravdu 🙂 aj u nas fyzio usudil ze vsetko ok, aj neuro, ze svalovy tonus a vsetko v poriadku, len este do toho stadia asi nedozrel:D rovnako ako do prikrmov.. dalsia katastrofa. 🙈
@otaznik25 ahooj, dakujem 🙂
Asi mate pravdu 🙂 aj u nas fyzio usudil ze vsetko ok, aj neuro, ze svalovy tonus a vsetko v poriadku, len este do toho stadia asi nedozrel:D rovnako ako do prikrmov.. dalsia katastrofa. 🙈
@julcinka19
Inak potom to šlo veľmi rýchlo - do 3 týždňov bolo plazenie, do 2 dni od plazenia snaha sadnúť si a do týždňa od sedu stvornozkovanie. Momentálne sa v 10 mesiacoch snaží postaviť. Takže ak fyzio usúdil, ze je to ok, tak mu dat čas. I keď musím povedať , ze sme začali chodiť plávať v 9 mesiacoch a na spevnenie svalstva mu to pomohlo, mozno aj urychlilo jednotlivé kroky.

@julcinka19 my sme s tym bojovali do 11m, cvicenia fyzio cvicit vela vela krat denne, ked to bolo naozaj intenzivne, tak to naskocilo, a zacal stvrnozkovat ako 10,5m. Nejde o svaly, ale o mozgove spojenia. Ako casto denne cvicite?
Fyzio hovorila, ze to maju vediet 7m deti, takze je to v norme podla mojho nazoru.