icon

Ako prebieha deň s 1,5-mesačným bábätkom?

lucia23529
20. máj 2024

Ahojte, ako vyzerá vaš deň s bábätkom ?
U nás spanie, prebaľovanie, večer chviľku na brušku, občas ukazujem kartičky čierno-biele, hračku ktorá hrká, každý deň-druhý kúpanke ale inaaak cely deň na rukách 😄 cez týždeň občas prechádzka von - byvame v byte bez výťahu na 4 poschodí inak by som chodila častejšie, teraz len keď ju muž doma. Dajte inšpiráciu, neviem či je to veľa/málo/akurát.

tinkavvv
20. máj 2024

@lucia23529 a satku/nosic si neskusala? By si mohla castejsie ist von.

really8
20. máj 2024

@lucia23529 no podobne. Jedenie, spanie, trosku hranie, brusko, kupanie, kazdy den von dvakrat (mam starsieho ktory sa musi vyburit tak chodime s nim).

lucia23529
autor
20. máj 2024

@tinkavvv chcem vyskúšať po šestonedelí. Mala som cisarsky tak som rada keď vydržím mať oblečené nohavice 🤣

lucia23529
autor
20. máj 2024

@really8 ďakujem 🙂

cali2016
20. máj 2024

@lucia23529 moja bola februárová a boli sme veľa vonku, na prechádzkach. Aj počas šestonedelia, veď je už pekné počasie.Kočík nemôže manžel odniesť ráno dole a ty zoberieš len bábätko?na konci dňa kočík znova vynesie.Mne kebyže nechodím von tak tie dni idú veľmi pomaly....Inak na bruško aj 3-4x denne sme dávali.

kitycat
20. máj 2024

@lucia23529 ak ta tlacia gate tak nos saty 😄
1,5m to uz koncis sestonedelie.
Nemate kocikaren? Lebo ide pekne a uz ti bude dlho doma 😄
Tiez cisarsky, vytah na medziposchodi, kocikaren vo vedlajsom vchode a aj tak po schodoch

wiwi28
20. máj 2024

Ahoj! Ja mám decembrového syna, tiež som rodila sekciou a výťah na medziposchodí (a v čase keď som rodila bol skoro 2m odstavený, bývame tiež na 4p.). Ja som ale chodila von povinne 2x za deň na min. 2h. Syn sa super prespal v kočíku a ja som opustila tie 4 steny a vyvetrala hlavu. Podľa mňa ak sa nechceš zblázniť, je treba vyriešiť to chodenie von. Lebo potom som dlhšie nemohla ísť von a vtedy mi začalo riadne "kvapkať na karbit"

janka_266
20. máj 2024

@lucia23529 ja dám tip ku kočíku, ak máte pred činžiakom zaparkované auto, kočík nechajte v ňom, potom stačí zniesť dieťa :D ja som tak mávala aj kočík, a teraz mám odražadlo. kto by to stále nosil hore-dole po schodoch :D

syslik81
20. máj 2024

len si ju uc na ruky ..sa ti to vyplato neskor 😝... daj ho do postielky alebo lezadla a rob si svoje .. prebal porozpravaj sa pusti hudbu detsku .. chodte von ..

anavixy
20. máj 2024

Na brusko viackrat denne, kludne pri kazdom prebalovani

lucia23529
autor
20. máj 2024

Nemáme kočikareň len dole pivnicu a to tam smrdí :| autom chodí muž práce, kočík by som aj nechávala dole ale máme tu uzky vstup tak na prejdenie kočára a to je tak všetko. Zatiaľ mi nehrabe lebo je v byte dosť roboty 😂 aj tak ako ste bojovali s tým že tam nechce spať ? Skušala som aj v byte aj vonku uspať v ňom a nič. Musi tam ísť keď uz spí a potom von. Vydrží dlho hore.

lucia23529
autor
20. máj 2024

Skusim dávať viac na bruško 🙂

tanicka907
20. máj 2024

juj, ved ma len 6 tyzdnov, jasne ze chce byt pri maminke... ved bolo 9 mesiacov v brusko a citilo ta nonstop... snad necakas, ze teraz bude samostatne? ☹

tanicka907
20. máj 2024

inak tie lezadla su super, das do lezadla a babatko spokojne kuka na svet 🙂

lucia23529
autor
20. máj 2024

@tanicka907 Ja práveže mam rada keď spinka na ručičkách, keď sa prituli, usmeje..na tým ležadlom som tiež uvažovala

anavixy
20. máj 2024

@lucia23529 na lezadla/kresielka pozor, ono treba vzdy ten cas straveny v lezadle vykompenzovat aktivnou polohou na chrbte, brusku, boku… pokial to tebe nevadi, tak sa mojkajte kolko len chcete, satka alebo nosic su uplne idealne, ked chces aj nieco popri tom porobit alebo mat proste volne ruky, ist na prechadzku. Vobec nemusis svoje dieta odkladat, ak to ty nepotrebujes. Nohavice odloz, daj si saty, leginy, zaviaz dieta do satky (najdi si niekoho kto ti ukaze ako) a sup na vzduch, sadni do parku na lavicku a uzivaj si babatko a krasne dni 😍

tamta
20. máj 2024

Podľa mna ju dávaš malo na brusko ak iba večer..

tanicka907
20. máj 2024

mozes ju davat na minutku castejsie na brusko, inak si kludne lazkaj s nou a oddychni si. Este budes mat vela prebdenych noci a dni bez zastavenia 🙂 nemusis jej vkuse robit opicky, 5 tyzdnove dieta ani poriadne nevidi

marianarem
20. máj 2024

@lucia23529 Tak.u nas to bolo asi podobne, co sa tyka aktivit, len namiesto pobytu na rukach nam pomerne dost casu zaberalo snazenie sa zaspat 🙂 Niekedy som mala pocit, ze vacsinu dna len uspavam.

andie2810
21. máj 2024

@lucia23529 na bruško kľudne dávaj zakaždým po zobudení na chvíľku, nech si spevňuje svaly, aby si potom nemusela chodiť cvičiť ku fyzio.. inač naš deň vyzeral pomerne rovnako ako tvoj ☺️ len s tym že ja som nechcela aby sa naučil na ruky takže býval rozbalený na gauči vedľa mňa.. taktiež nemám kočiar v byte ale dole v kočikárni keďže musím ísť po schodoch, ale ja som aj tak nechodievala každý deň s ním von lebo som nechcela aby sa naučil spávať v kočiari.. už som taký prípad videla a potom musela v každom počasí ísť s dcérou von len aby si cez deň pospala, pretože v postielke jej nezaspala 🤷‍♀️ a tak bola naučená na to natriasanie že aj uspávanie na noc bola hrôza lebo ju musela na rukách natriasať kym nezaspala... a keď bola chorá tak stále obháňala niekoho kto jej zobere dieťa kočikovať 🤦‍♀️ ale tým nechcem povedať že sa to stane každému 😉

lucia23529
autor
21. máj 2024

@marianarem u nás tiež tažko zaspáva alebo zas ľahko sa uspi a každú chvíľku hore.

lucia23529
autor
21. máj 2024

@andie2810 tak to by som veru nechcela :| moj tam vôbec nezaspi, len keď ho dáme uspatého tak vydrži

petko81
21. máj 2024

@lucia23529 a dole nemôžeš nechať kočík pri schodoch?
Ja tak mám a to už mám 3 bábo.stale tam mám kočík.Alebo pod schodmi.vchod máme zamknutý.
Zoberiem len malú a tašku a idem dole hore 😁
A ešte aj 2 ročnú za ruku.

majka1719
21. máj 2024

Ako zeny ja toto ked citam, neuc si ju na ruky. 9m to dieta citilo matku, co ma teraz samo lezat kdesi apokojne v postielke , lebo ako nie na ruky? Na co tie deti mate, ked ich nemojkate a nedavate im pocit bezpecia. Mam akoro 2r syna a spava s nami v posteli. Absolutne nam to nevadi, lebo mam 12r syna a 19r dceru a vsetky spavali pri mne a nie su to ziadne rozmaznane detiska. Mam kamaratkuz ktora syna nezoberie na ruky, aby nebol rozmaznany. To dieta nema ani 2r a uz je na nom vidiet ten chlad. Ako nepozna pomojkanie, usmev a podobne.

Co sa tyka vasho babatka na satku je este male. Od 3m myslim ze je to vhodne ked uz dobre drzi hlavicku. Ak mate balkon, tak tam treba dat kocik aby aspon spinkalo na vzduchu. Inak s tym malym babom toho doma zatial moc nevymyslite. Ma stale len 1.5m