Ako presvedčiť 3-ročného, aby kakal do wc?
Ahojte, už som zúfalá z toho, syn je odplienkovany od 2 rokov, pýta si plienku keď potrebuje kakať. Asi pred pol rokov nám došli plienky tak som ho presvedčila aby sadol na wc a vylákal sa. Pustil hovienko a začal veľmi plakať a rýchlo chcel zísť dolu. Obliekla som ho a hned na to že chce zase.. tak sa to celé opakovalo.. nevykakal sa poriadne a potom večer keď sme boli von tak pustil do nohavíc.. odvtedy nechce ani len počuť aby kakal do wc, nočníka.. stále iba plienky pýta. Čo s tým? Ako ho motivovať? Ďakujem
Skúšať, skúšať, skúšať. Nám to trvalo niekoľko mesiacov, kým to pochopil. Ale netlačte na neho lebo sa môže bloknut a nebude vám kakať ani do tej plienky a vtedy bude problém. Buď trpezliva.
Daj plienku keď si pýta, lepšie ako zadržať. Zakaždým sa opýtaj či chce ísť na záchod a raz to skúsi.
Nazorna ukazka ako str na wc vy. Nocnik blizko wc. Prip posadit ako velkaca na wcko. Nekupit plienky a hotovo. Par nehod a prestane chciet plienku. Vysvetlovat a vysvetlovat. Ani moj zo zaciatku nechcel...bolo to prenho nejako divne a hnusne a smradlave... XD za to dcera sa z hovienka tesila..u nas dost pomohlo kakanie na wc a hned splachnut (hl ak mohol on) a aj strieknut si sprej a vonalo.
@ivangeline U dietata, ktore ma blok to takto vobec nefunguje. Nedat a hotovo. Nepojde na wc a skonci so zapchou. V lepsom pripade prehanadlo v horsom chirurgia.
@beata_k alebo aj nie. Jedna znama mala take dievcatko. Preslo ju to do par m...iste stresovala a strachovala sa mamka,dieta niekedy 2 ci 3 dni nebolo na velkej alebo kakalo v najnevhodnejsiu xhvilu ale preslo to. Kazda mama si myslim pozna,kedy je dost a co asi to dieta zvladne a ci je to uz hrozny blok alebo aj nie.. Tazko je vela x vseobecne radit. Ved preto vacsina z nas (aj ja) pise zo skusenosti.
No takže už ste objavili svet kakania ako to beží ,tak treba pokračovať a byť kreatívny . Sadnite si aj Vy na WC,aj manžel ,nech sa kukne jak to funguje. Pripadne,nech si sadne obľúbený macko na WC . A trpezlivosť,trpezlivosť a trpezlivosť, hovienko Vás predsa nedá na kolená, to sa rozbiehate. Všetci sme tým prešli, návyky na nočník ,to je veľká vec,to musíte sa tešiť,radovat, ohňostroj, konfety, to je veľký krok dopredu.
A hlavne ,že nech ma riedku stolicu ,bo dosť vyhodí malé deti z konceptu. A hlavne žiadne poznámky , žiadne grimasy ,ani gestá , alebo nevrlost ,hnev, stres ,ako to dieťa zaciti ,že stres znamená kaks to je konečná. Kým sa nenaučí na nočník , veľmi pokojne . Zdar čistá plienka a plný zachodik.
Len vydržať,,ono to prejde,, môj mal takmer 5, každé poobedie prišiel zo školky vypýtal si plienku a vykakal sa do nej,, nepomohol vystvetlovanie, hračka za odmenu, hrešenie nič,,, jedného dňa prišiel na domov a sadol na záchod a bolo

Nechce ani do nocnika?