icon

Ako presvedčiť 3-ročného, aby kakal do wc?

1. nov 2022

Ahojte, už som zúfalá z toho, syn je odplienkovany od 2 rokov, pýta si plienku keď potrebuje kakať. Asi pred pol rokov nám došli plienky tak som ho presvedčila aby sadol na wc a vylákal sa. Pustil hovienko a začal veľmi plakať a rýchlo chcel zísť dolu. Obliekla som ho a hned na to že chce zase.. tak sa to celé opakovalo.. nevykakal sa poriadne a potom večer keď sme boli von tak pustil do nohavíc.. odvtedy nechce ani len počuť aby kakal do wc, nočníka.. stále iba plienky pýta. Čo s tým? Ako ho motivovať? Ďakujem

pribinak
1. nov 2022

Nechce ani do nocnika?

nikpa
1. nov 2022

Skúšať, skúšať, skúšať. Nám to trvalo niekoľko mesiacov, kým to pochopil. Ale netlačte na neho lebo sa môže bloknut a nebude vám kakať ani do tej plienky a vtedy bude problém. Buď trpezliva.

januska12323
1. nov 2022

Daj plienku keď si pýta, lepšie ako zadržať. Zakaždým sa opýtaj či chce ísť na záchod a raz to skúsi.

ivangeline
1. nov 2022

Nazorna ukazka ako str na wc vy. Nocnik blizko wc. Prip posadit ako velkaca na wcko. Nekupit plienky a hotovo. Par nehod a prestane chciet plienku. Vysvetlovat a vysvetlovat. Ani moj zo zaciatku nechcel...bolo to prenho nejako divne a hnusne a smradlave... XD za to dcera sa z hovienka tesila..u nas dost pomohlo kakanie na wc a hned splachnut (hl ak mohol on) a aj strieknut si sprej a vonalo.

beata_k
1. nov 2022

@ivangeline U dietata, ktore ma blok to takto vobec nefunguje. Nedat a hotovo. Nepojde na wc a skonci so zapchou. V lepsom pripade prehanadlo v horsom chirurgia.

ivangeline
1. nov 2022

@beata_k alebo aj nie. Jedna znama mala take dievcatko. Preslo ju to do par m...iste stresovala a strachovala sa mamka,dieta niekedy 2 ci 3 dni nebolo na velkej alebo kakalo v najnevhodnejsiu xhvilu ale preslo to. Kazda mama si myslim pozna,kedy je dost a co asi to dieta zvladne a ci je to uz hrozny blok alebo aj nie.. Tazko je vela x vseobecne radit. Ved preto vacsina z nas (aj ja) pise zo skusenosti.

lulaby1982
1. nov 2022

No takže už ste objavili svet kakania ako to beží ,tak treba pokračovať a byť kreatívny . Sadnite si aj Vy na WC,aj manžel ,nech sa kukne jak to funguje. Pripadne,nech si sadne obľúbený macko na WC . A trpezlivosť,trpezlivosť a trpezlivosť, hovienko Vás predsa nedá na kolená, to sa rozbiehate. Všetci sme tým prešli, návyky na nočník ,to je veľká vec,to musíte sa tešiť,radovat, ohňostroj, konfety, to je veľký krok dopredu.

A hlavne ,že nech ma riedku stolicu ,bo dosť vyhodí malé deti z konceptu. A hlavne žiadne poznámky , žiadne grimasy ,ani gestá , alebo nevrlost ,hnev, stres ,ako to dieťa zaciti ,že stres znamená kaks to je konečná. Kým sa nenaučí na nočník , veľmi pokojne . Zdar čistá plienka a plný zachodik.

jarmilka86
2. nov 2022

Len vydržať,,ono to prejde,, môj mal takmer 5, každé poobedie prišiel zo školky vypýtal si plienku a vykakal sa do nej,, nepomohol vystvetlovanie, hračka za odmenu, hrešenie nič,,, jedného dňa prišiel na domov a sadol na záchod a bolo