Ako reagovať, keď dieťa vyberá obliekanie?
Ako reagovat, ked si mala zacala vyberat kto ju bude obliekat? Ideme niekde prec, ked sme same doma, tak ju v pohode obleciem. Ked je s nami muz, tak zacne mne revat a podavat mu oblecenie, nech ju oblecie on.
Ja tvrdim, ze to neni dobre, ked dieta si vybera. Muz zas tvrdi, ze ak ju budem nasilu obliekat ked to ona nechce odo mna, tak ze v nej vyvolam blok s obliekanim.
Trva to uz asi 3mesiace (dcera ma 20m). Vysvetlit si to nechce nechat. Niekedy vymysla tak, ze muz ju oblieka a chce odo mna, aby som ju ja obliekla.
Mali ste taketo obdobie? Ako postupovat? Ja som vo vychove raznejsia, ja by som jej povedala, ze teda nejdeme nikde, ked sa nechce poobliekat a skusila by som ju obliect o par minut neskor. 🙂
@gypsomilka absolutne obliekanie neporovnavaj s tym co pises ty, co ak pride chvila ked pojde do škôlky a ten koho chce tam nebude a zacne sa hadzat o zem a vydupávať si ze chce any ho obliekla mama ? Cize tu uz treba vychovavat a vysvetlovať, nie vzdy ten clovek bude po ruke a to je realita aj do buducna
Môj 2 ročný včera večer, keď som ho šla uspávať začal kričať "mama von, mama von". Chcel, nech ho uspí manžel. S radosťou som odišla, že reku budem mať aspoň chvíľu pre seba. O 5 minút už kričal "mama, poď tu, poď tu, mama".
Neberiem to ako rozkazovanie. Skôr dieťa zisťuje, čo mu viac vyhovuje, čo chce. Keď sa dá, nemám problém. Ak sa nedá (mám inú robotu, nie som doma, proste nemôže si vyberať), tak vtedy dostane jasne povedané, že dnes sa nedá, nabudúce môže Tatik/babka/sused robiť to, čo chce, dnes to bude mama.
Riešiš blbosti, v tomto jej vyhovej. Za chvíľu bude dospelá a budete len spomínať na takéto milé situácie.
@dadka1997 ty si rob ako chces. Ja som povedala svoj nazor
@gypsomilka ja som tvoj nazor nekomentovala ako ty ten moj ✌️ 😉
Mam doma dieta s PAS a naucila som sa nebojovat za kazdu cenu. A aplikujem to aj pri mladsom zdravom dietatku a ozaj to funguje lepsie ako sa drzat svojho ega a za kazdu cenu dokazovat dietatu ze nie nebude po tvojom lebo ja som rodic a teraz ti dokazem ze ty si tu ten co bude posluchat. A naco, mne je vlastne jedno kto ho oblecie, osprchuje atd. . A potom to funguje tak ze cim viac dietatu vyhoviem a necham ho rozhodnut, tym menej ma potrebu sa za kazdu cenu presadzovat. Ja neviem ci je to dobry sposob ale radsej mam ked je u nas stastna atmosfera ako kazdu sekundu vychovavat a drezurovat. V zasadnych veciach ale musia posluchnut aj ked si porevu..
Máme na vlas rovnakú situáciu. Niekedy je to na palicu 🙉🙉.. a trvá to zhruba rok ,teraz má niečo cez 3 roky .. a vymýšľa doslova vo všetkom. Boh má ochraňuj,ak prvá stlačim výťah, prvá vstupim do bytu..to chytí iný hysak 😁 a je toho viac ešte..
@carter30 to prejde 😂😂
Nasi maju teraz maniu zas sa predbiehat ,kto skor vystupi z auta a bude skor pri dverach. A ked vyhra nahodou star.syn ,tak to je fakt pruser. Rev pol hodinu. Ze zachvat 😂🫣
Tak ono sa blíži čas, keď sa už pomaly môže učiť obliekať samé. Asi by som to pomaly smerovala takto 😉 Nechceš? Tak sa obleč sama 🤷🏻♀️
@veronika2316 joj to aj môj všetko iba mama 😂 gól je keď som napr není doma tak je schopný sedieť v izbe a nechce jesť, spať nič kým neprídem 🤦 to by som aj bola radšej keby si vyberal aj tatu
Tiez mame 20m dceru. Ja by som sa potesila, ze si vybrala tatina na obliekanie, lebo ked je on v praci, tak si to spolu uzivame az az 🙂 Pri podobnych veciach ju ale nechavam si vybrat, zamerne, aby vedela, ze moze o niecom rozhodnut, skus to pripadne otocit a opytat sa vzdy, kto ju ma obliect (a dufat, ze si nevyberie teba).
Mne sa napr. zda, ze cim volnejsie reagujem pri veciach, o ktore nema zmysel bojovat, tym lepsia spolupraca je potom pri veciach, na ktorych musim jednoznacne trvat. Vsetko dobre, nech sa Vam dari.
Moj ma tri roky a teraz zacal robit to iste niekedy neriesi a niekedy si urcuje kto ho oblecie kto nalozi do autosedacky alebo kto ho da cikat niekedy mu spravim po voli a niekedy nie a vtedy vresti chvilu zavisi od situacie tiez si myslím ze toma cosi do cinenia s obdobim vzdoru

@dadka1997 mne neskace nikto. Ale zas odtial potial. To ze mu teraz bude razne nieco zakazovat to si prenesie do dospelosti. Nebude poznat nic ine len to ze toto je zakazane,to nemozem,hento nemozem atd. Rovnako ako rozhodovanie.