Ako riešiť bezpečie detí pri štvornožkovaní?
Maminy ktorých deti začali 4nozkovat. Nechávali ste deti stále na zemi? Myslím keď ste niečo robili/varili/dali prať pracku/sušičku atd? Deti boli stále s vami? Alebo ste zvykli dať aj do postielky nech sa pohraju sami?
Syna nechavam lozit. Ked je mimo koberca a podlozky, tak som radsej pobliz, lebo sa aj stavia. V kuchyni mame ohradku a ked nieco robim v kuchyni tak tam je. Ma tam oblubene hracky, tak sa aj zahra. Najradsej hra na klaviri alebo trieska s kockami po krabici. Casto sa aj stavia, ale ma tam podlozku, tak sa nebojim ked padne, ale sameho ho v ohratke nenechavam v style, ze odidem. Je velmi zivy. Aj ked idem na zachod tak ho zapnem do stolicky a dam na chodbu nech ma vidi, lebo sa bojim, ze moze v ohratke nestastne padnut. Ked davam prat tak je pri mne. Otvara a zatvara dvierka na pracke a ked nakladam tak je vedla mna a pozera pripadne mu dam nejake tricko nech skuma.... nechavam ho vela nech skuma po dome, ale vtedy som pri nom.
A koľko ma maly mesiacov? Ja som nechávala nevoľno, no mala som primerane upravené prostredie. Avšak moje bezo mna byt nechcelo (6m), variť tiež nechcelo, bolo to vtedy dosť náročné, čo sa týkalo prípravy jedla 🙃
Nechávam ho behať po byte 🤣 keď chce príde za mnou, keď nie hra sa hračkami alebo si niečo hádže pred sebou a naháňa to po celom byte.
Ked som nieco pracne robila tak som si ho posadila do stolicky k sebe a dala mu zuzlat roztek, piskot alebo nejaku kuchynsku “hracku” do ruk nech skuma a zabava sa. Ked som davala na poschodi prat a riesila pradlo/upratovala tak som ho dala do postielky kde sa max postavil a drzal tyciek, na tu chvilu kym som potrebovala nutne porobit. Popri vareni som ho niekedy aj nehavala na volno, ked napr pri mne sedel a varechou buchal po miskach a hrncoch alebo sa hral na podlozke so svojimi hrackami a ja som napr oskrabavala zemiaky a pozerala nanho by-ocko.
pre zdravy vyoj dietata je stvornozkovanie velmi dolezite, takze davat ho do postielky sa hrat nie je dobry napad. Praveze nechat ho vojne pobehovat okolo a obcas ho zapojit aj do nejakej cinnosti napriklad je to najlepsie co moze byt pre zdravy vyvoj jeho recovych a senzorickych schopnosti.
Nemame schody, takze bol na zemi. Alebo pri mne na stolicke, ked uz vedel stat, pripadne na linke sedel(ale on obsedel, nebol kaskader)
Vždy bol na zemi, dom sme prispôsobili teda stale hlavne štvornožkuje a úprimne si neviem predstaviť, že by sa zahral v postieľke, tam ani nemá hračky. Vie sa zahrať aj sám ale v obývačke na zemi pri jeho hračkách

Mame byt tak, ze je bezpecny pre maleho (ziadne schody, ked tak zavrem dvere) takze som ho nechavala na volno😀