icon

Ako riešiť odmietanie jedného rodiča dieťaťom?

simca003
17. jan 2025

Ahojte, máte niekto podobnú skúsenosť s dieťaťom ktoré odmietalo jedného rodiča? konkrétne dcéra nechce vôbec nič robiť s tatinom, keď sme všetci doma. Paradoxne keď už teda s ním sama niekam ide tak je úplne super a majú sa spolu skvelo, aj príde natesena a spokojná. Ale doma je to niekedy peklo, hocičo jej chce muž povedať, pomôcť alebo sa k nej priblížit už ho odháňa, zaháňa sa po nom, buchne ho, škaredo mu povie a je k nemu proste zlá a chce mamu. Muž je z toho zúfaly, snažil sa byť k nej aj trpezlivý aj jej dávať priestor, zopárkrát už vybuchol nanu a vynadal jej ale ona nič, vyplazi mu jazyk a má ho vyslovene na háku. Alebo sa rozplače a hľadá útechu u mňa a zas je tato ten zlý.....ku mne sa tak vôbec nesprava, ja sa snažím byť tým mostom medzi nimi, pekne jej o tatinkovi hovorím a snažím vždy sa s ňou porozprávať o tých situáciach ktoré medzi nimi vzniknú lebo mňa počúva. Keď jej chce niečo aj v dobrom vysvetliť muž tak v momente zapína ofenzívne správanie a nepočúva ho. Je to ťažké, trvá to už skoro trištvrte roka a už nevieme čo robiť aby si nevybíjala všetku nahromadenú negatívnu energiu na mužovi.

marianarem
17. jan 2025

@simca003 Aj u nas to bolo so synom takto. Trvalo to dlho, urcite vyse roka, mozno aj dva...Tak vo vlnach, boli lepsie a horsie obdobia. To boli vyroky: "Ocka nemam vobec rad", "Preco musi s nami byvat aj ocko", "Ockovi nespravme veceru"...Ale ked boli sami dvaja tak pohoda. Postupne to preslo, teraz su super dvojka 🙂 Moj muz mal ale s tym fakt velku trpezlivost, bral to s uzasnym nadhladom. Len niekedy sa ohradil, ked to prekrocilo hranice, napriklad ze ho ani nechcel pustit domov alebo tak. Vtedy som uz ale zakrocila aj ja.

simona92101
17. jan 2025

@simca003 v prvom rade ju neutesovat ked ju muz vyhresi,ale podporit ho.co robite,ked muzovi vyplazi jazyk alebo ho capne?

tamvtme
17. jan 2025

kolko ma dieta rokov? Moja dcera mala triez obdobie, ze tato nemohol nic, nemohol jej pomoct obliect, nic....vsetko len mama..... ked sa zubudila a prihovoril sa jej, hned rev, ze nech ide prec....preslo to same ale mala vtedy cca 2 roky.....

simca003
autor
17. jan 2025

@tamvtme bude mať v máji 4, ale trvá to už dlho, a presne ako vy píšete, rano alebo aj v noci keď ma volá a príde muž tak spustí rev a pošle ho preč....máme teraz aj dvojmesačné bábätko takže keď zrovna kojim a čosi potrebuje tak ani za svet aby muž jej pomohol, radšej bude čakať kým budem môcť ja

simca003
autor
17. jan 2025

@simona92101 ja v tomto určite držím s mužom, vždy jej dohováram že toto robiť nebudeme, a aj jej vysvetlím že prečo jej napríklad niečo povedal a že s ním súhlasím...niekedy keď ju potrebujeme na niečo upozorniť a keď to prvý spraví muž tak sa na neho oplazi a povie že bude len mňa počúvať...a ja jej poviem to isté čo on a s tým je v pohode

simca003
autor
17. jan 2025

@marianarem no môj muž to horšie prežíva, lebo on je taký akčný doma neobsedí, žeby rád s ňou chodieval aj kade tade, robi jej program, aj pár dní dopredu ju nato pripravuje že spolu pôjdu niekam a ona v ten deň ako majú ísť začne protestovať že bude somnou a nepohne s ňou nič..máme aj malé bábätko teraz tak koľkokrát že aby sme mali kľud že ju vezme von a ona nechce tak je z toho nešťastný .... Ja už čakám tiež skoro rok že to je len obdobie a prejde to, ale dlho to už trvá 🫣