icon

Ako riešiť problematiku odplienkovania u dieťaťa?

natalka25122017
15. apr 2025

Dobrý deň prosím vás pekne aby som sa to chcela s vami poradiť syn má 3 roky odplienkovany je uz 2 roky Všetko bolo doteraz v poriadku len nejako sa nám to zastavilo pekne vykakal do nočníka na WC no odrazu si Kaká do gatí a to utierame alebo umývame zadoček aj 10 krát denne asi sa zľakol že mal niekedy tvrdú stolicu alebo tam je nejaký blok neviem ale už si neviem rady možno niekto mal podobný problém a poradím ja som písala mojej pani doktorke a tá mi odporučila forlax Probiotika glycerínovy čípok potom slivky jablká samozrejme ovsené vločky mali nezje tak už neviem kde robím chybu do plienky takisto nechce kakať on má plienku ešte na noc lebo to sa ešte zvykne pocikať ale takto keď nam toto neprejde tak mi ho nevezmu ani do škôlky vdaka

evcagabi
15. apr 2025

Ked davas plienku na noc, nie je odplienkovany 2roky

natalka25122017
autor
15. apr 2025

@evcagabi Podľa mňa je to úplne Jedno hlavne že cez deň plienku nemá aj keď spí cez deň nepotrebuje ju Ja sa pýtam na inu otázku ale nevadí

hopatko
15. apr 2025

Tvoje dieta odplienkovane nie je, to je fakt. Z tvojho suvisleho textu bez bodky, ciarky a normalnej vety, sa da len tazko vysomarit. Dieta vela a casto kaka, pretoze ma nejaky zdravotny problem? Preco glycerinovy cipok?

nikushka8
15. apr 2025

Bohuzial dieta odplienkovane nemate. Odplienkovane dieta si stráži potrebu same (vo dne, v noci). Asi sa jedna o regres. Nebol chory? Nenastala v jeho živote nejaka zmena? Pokial nezadrziava,len to pusta do gatí, cipky netreba, lebo nema problemy s vyprázdňovanim.

januska12323
15. apr 2025

@natalka25122017 tvoje dieťa nie je odplienkovane ani nebolo keď ho 10 krát za deň umývaš. Vráť sa na začiatok a ponúkni plienku alebo nočník. Čipok ani probio nepotrebuje je to psychické.

eva233
15. apr 2025

Podľa mňa si išla na to príliš skoro a teda ak si ho začala odplienkovat príliš skoro, už v 1r a jeho NS nebola na to pripravená môže ísť o nejaký regres ako je vyššie spomenuté. Každopádne to ako si začala uz nezmeníš. Celkom nerozumiem tomu, že na jednej strane mu umyvas zadok 10x denne ana druhej strane mu chceš davat slivky a vlákninu akoby mal zápchu. Ved vidíš či stolicu zadržiava a ci je tvrdá alebo nie. Ak je to ten prípad tak samozrejme dať probiotika, slivkovu šťavu a podobne, ale ak je stolica v poriadku ide o psychický problém. Treba sa vrátiť o krok späť a dať plienku na kakanie aby si nekakal do gatí a zároveň vysvetľovať čítať knihy a podobne a následne začať znovu s odplienkovanim.

maryetta
15. apr 2025

Baby. To dieta sa zrejme nevie vykakat. Teda ide mu tazko. Mozno aj tlaci ale nevykaka. A preto ma asi dupku spinavu-lebo kusok sacto tlaci ale...
aspon našmu sa toto stalo asi 2x.
Ale zas ja som ho proste nechala sediet na zachode kym sa nevykaka. Proste on uz nevedel ani chodit ani sediet normalne nemal na vyber len "nasilu" to vytlacit.

Skus mu zadocek aj nakremovat. Kusok by mu to mohlo pomoct. Posad na wc a skus ho chytit za rucky. Pripadne mu pomasiruj mierne krize. A hlavne viac vlakniny. Teda ak spravne chapem tento problem. Inac nevidim dovod davat cipok ak by kakal normalne.

simona92101
15. apr 2025

@natalka25122017 ked kaka do gati,tak mu ziadne cipky ani sirupy netreba!skor sa jedna o regres a aj to,ze ma v tom zmatok,na noc ma plienku,cez den nie.10x utierate zadok,naco?pises zmatocne