Ako riešiť strach dieťaťa z umývania vlasov?
Ahojte, potrebovala by som poradiť ohľadom umývania vlasov dcérky. Má 2 roky, konečne jej normálne zhustli vlasy a má ich aj dlhšie, postupne už vzadu až pod krk. Od narodenia sa rada kúpala, keď som jej aj hlavu umývala, tak žiadny problém. No ale pár mesiacov začala pri umývaní vlasov plakať. Myslela som, že to odzneje, ale skôr to graduje a dneska sa mi pri kúpaní takmer dovracala. Už jej fakt umývam vlasy extrémne sporadicky (cca raz za 2 týždne), lebo ma ten vreskot nebaví. Kúpila som jej aj tú čelenku na kúpanie, že nech jej nejde voda do tváre a nič. Minule som kúpila aj poháriky v tvare zvieratiek, že budeme sa pomaly s vodou oblievať, ale nič. Kým oblievame chrbát, alebo ruky, všetko ok, akonáhle zaciti vodu čo i len na šiji, tak sa ide zblázniť. Sprchy sa boji celkovo, takže sa len kúpe. Inak v lete sa bazéna nebála, aj si v ňom vlasy vymáčala a dokonca sme jej kúpili taký s fontánou a tam jej nevadilo, keď jej to striekalo do tváre a na vlasy. Poraďte mi, prosím, ak maté nejaký fígeľ na toto, lebo ja už som zúfalá.
Tiez sme to mali s dvoma. Prv som len dala lahnut so vane a tak umyvala.
Potom si vo vani sadli a zaklonili hlavu dozadu. A opatrne umyvala. Prv "vedierkom". Asi od 4 rokoc u syna uz aj sprcha mohla byt.
Čo sú toto dnes za deti😳 za našich čias si nepamätám že by sme kvoli umývaniu vlasov revali? Áno občas voda zašla do očí ale takto vyvádzať? Veď schmatnem decko, umyjem vlasy a nedebatujem. Aj pri umývaní zubov, česaní vlasov, obliekaní je takýto cirkus?
Čo sú toto dnes za deti😳 za našich čias si nepamätám že by sme kvoli umývaniu vlasov revali? Áno občas voda zašla do očí ale takto vyvádzať? Veď schmatnem decko, umyjem vlasy a nedebatujem. Aj pri umývaní zubov, česaní vlasov, obliekaní je takýto cirkus?
@anonym_5acd4a práveže vôbec pri ničom mi cirkus nerobí. Dokonca aj nechty si pekne nechá ostrihať a pozerá sa. Občas trošku štrajkuje pri umývaní zubov, ale nič extra. Preto nechápem tieto cirkusy pri umývaní vlasov 🤷
@weleda123 Ahoj, tiež sme zažili niečo podobné, či už šlo o umývanie vlasov, čistenie zubov, obliekanie, podávanie liekov, vždy sa niečo nájde. Človek sa snaží najprv dohovárať, ale pri týchto činnostiach, kde ide o osobnú hygienu, zdravie apod. by som veľmi kompromisy nerobila. Odbiť si, čo je treba a “tešiť” sa na ďalší deň🙂 A dúfať, že problémy, ktoré prídu v ďalších “obdobiach” dietaťa budú menej održku. Držím palce!

@hederamonstera aspoň v tom nie som sama teda 🥹🥹🥹 u nás to fakt začalo zo dňa na deň. Ani sa nikdy nestalo, že by jej šampón šiel do očí alebo čo. Nechápem, prečo zrazu taký odpor 😓 tak si držme palce, nech to prejde 🙌
@weleda123 dcera ma 2.5 roka - ked zacala strajkovat, ukazala som jej video vší v hlave. Drasticke? Co uz. Zabralo. Vlasy si aj sama pyta umyt.