Ako rýchlo rastie deťom noha ?
Je mi jasné každé je iné a záleží aj od veku ale zaujíma ma tak cca ročne dieťa co mam očakávať. Ide o to ze dcéra 13 mesačná začala chodiť momentálne nosí sandále barefoot mayoral ale videla som online akciu aj na pevnejsiu obuv. Momentálne má veľkosť 18 ale chcela som kúpiť niečo ako tenisky keď je škaredé počasie ale aby to vydržalo aj na jeseň tak neviem ci kúpiť tiež 18 alebo už 19
no podla mne rocnemu dietatu rastie noha velmi rychlo, cca 4 cisla za rok
Určite väčšie.
Ak je to menšie dieťatko tak aj noha rastie väčšinou pomalšie. Moje veľké deti striedali veľkosti tak rýchlo, že som kupovala aj o dve čísla väčšie keď bola akcia lebo za mesiac a pol už mali takú veľkosť.
Prvé topánky v 15 mesiacoch (júl) mal veľkosť 23, na konci leta uz som kupovala 24. Rástla.mu noha veľmi rýchlo, teraz má 3 roky a 3 mesiace a veľkosť 28.
Kúp teraz podľa aktualnej potreby, ale nepočítaj s tým, že jej to vydrží dlhšie ako 3 mesiace. Len pre zaujímavosť to spíšem. Len odporúčam nohu pravidelne premeriavať.
Syn začal chodit v 9 m, takže som kupovala takto:
na leto 21 (mal 10m), na jeseň 22 (13m), na zimu 23 (1r4m), na jar 24 (1r7m)
Další rok na leto 25 (skoro 2r), na jeseň 26 (2r2m), na zimu 26 (2r4m), tu na jar prvýkrát vydržali tie od jesene (okolo 2,5 roka)
Další rok na leto 27 (skoro 3r), na jeseň 28 (3r2m), na zimu 28 (3r4m), na jar 29 (3r8m)
Teraz na leto 29 (4 roky)
A to vyzerá, že vydrží dlhšie 😂 ešte k tomu prezuvky do škôlky, gumáky do dažďa.
Druhé mám dievča a nerobím si nádeje, že to bude iné. Prvé dostala 21 na jar (mala 1r2m) a teraz na leto 22 (ma 1,5 roka)
To je individualne poznam jednu co mala jej dcera tu istu velkost 2roky ( 4-6r) a mojej za rok (7-8) narastli nohy o 4 velkosti uz mà nejaku 35/36 zachvilku bude nosit moje 39 🤣

Synovi (18m) jsem na konci maja koupila tenisky vel. 21 a minuly tyden jsem koupila nove uz vel. 23.