Ako sa čistí a prebaluje chlapec?
Ako sa čistí a prebaluje chlapec ?
@cica255 tak ako dievca... to k tomu potrebujes prirucku prezitia ?
😂😂
@pillipilli mozno má prve....ja mam 2 deti a napr. som nevedela ci mu mozem hned stahovat predkozku a umyt pod vodou, prva bola baba , proste ma nenapadlo sa to opytat v porodnici, az pediatricke som zavolala ci mozem alebo nie...normalne som sa opytala co je na tom?
Nerozumiem otazke, ale tak .... Vezmes chlapca, vyzlecies, vezmes ho na predlaktie, umyjes pod tecucou vodou adekvatnej teploty (mozes, nemusis pouzit detske mydlo), osusis, natries kremom proti zapareninam, das cistu plienku, oblecies. A je to. S pipikom nerobis nic. Predkozku mozes cistit jemne po kazdom kupani, po milimetrikoch. Ked nejde, nechaj tak. Viac sa tomu budes venovat po 3.roku.
Ale myslím utieranie a tak a ako sa čistí pipík ?
@jlp po 3 roku? mne kazala pediatricka postupne stahovat uz od pol roka.....boze keby mu ju nestahujem mal by ju riadne prirastenu.
@pslahorova no to je na tom , ze taketo veci by sa mala pytat pediatricky vo vlastnom zaujme. Toto su zakladne veci co by mali matky ovladat nemyslis?
@pslahorova môžeš sťahovať koľko chceš od kedy chceš ak mu nepôjde tak nepôjde 😂😂 nášmu som skúšala od mala a nešlo, vyriešil urológ v 3 rokoch.
Veď viem ale sa bojím aj trocha že mu ublížim
@pslahorova no ja mam chlapcov dvoch. Po kupani som im ju trosku pohybala, po tretom roku som im ja aj manzel ukazali, co a ako robit a nemaju a nemali ziaden problem nikdy.
@pillipilli Tak ano radsej sa opytam pediatricky....tiez som sa nepytala MK ako na to, ale tak kazdy sme iny...
@petuska2110 Ale ja neriesim mojho syna....ja viem ako sa mam o neho postarat, len som napisala co vravela pediatricka mne, aby sme potom nemali problem,.
@pslahorova ja nepisem ze sa nemozes opytat. A tiez si nemyslim ze si porodila niekde pri vrbe a rovno isla domou. Len ti chcem povedat , ze su veci co by mali mamicky sa pytat priamo dr.
Kludne jemnucko, ked je vo vode mozes predkozku stiahnut, ale len tolko co pojde a vodou omyt žaluď. My sme toto robili hned od narodenia a aj tak sa mu vytvorila podkožna mazivová hrča (mal pri stiahnuti predkozky pod kozou bielu gulicku), po urcitom case zmizla sama. Popravde, aj ja som sa bala zo zaciatku, aby som mu neublizila, takze som prosila muza, nech mu to on urobi, az casom som sa naucila.
A čím sa inak pipík okrem vody čistí teda žaluď # a na ňom to biele ?
@pslahorova píšeš ako by ho mal prirasteneho keby ho nestahujes, veľa doktorov to neodporúča do 3rokov + ako som písala každé dieťa je iné. Takže kľudne môžeš niekoho timto vyplašiť akého bude mať prirasteneho 😉
@cica255 treba zájsť doktorke určite chodíš na poradňu, opýtaj sa tam tu ti ozaj dobre neporadia. Doktorka ti aj ukáže ako máš sťahovať pipika aj vysvetlí od kedy môžeš začať alebo lepší je urológ😉
@petuska2110 no práveze mi to vzdy pripomina, pretoze sme zacali neskor a uz je trosku prirasteny takze preto to pisem. A hej kazdy odporuca inak, ja len pisem co mne radila.
@cica255 Iba vodou...jemne umyjes.
A doteraz si ho necistila?
Co doktorka okomentovala za dobu jeho cca 2 mesacneho zivota, ze to robis zle, ked takato otazka?
ja zijem v zahranici, a tu by asi na mna dr. pozerl ako puk ak by som sa ho pytala ci mam synovi tahat prdkozku. Moj syn je na ZS, nikdy som sa ho pipaka nedotykala,nepretahovala, nicim extra necistila. Nikdy nemal problem, nic ho neboli.
mam dvoch synov, do dvoch rokov sme iba umyvali bud cistou vodou alebo sprchacikom ci mydielkom, nikdy nasilu nestahovali a nicim nenatierali a potom sme postupne pri kupani zacali skusat stahovat... obom to po par týždňoch povolilo a nemali s pindurmi ziaden problem.
@tova aj nam nasa pediatricka povedala, ze do 5 rokov sa to neriesi a v zahranici dokonca do 7-8 rokov to nikto neriesi...
A maly mal na 3r prehliadke vsetko v poriadku 🤔
@cica255 maleho som normalne prebalila, t.j.odbalila, pouterala vlhkymi utierkami, pripadne vlhkou bavlnenou plienkou, ked bol po toto az za usami, tak pod tecucou vodou, natrela kremom a zabalila... pipika som neriesila 😊
ja som stahovala. obaja synovia do 2m mali predkozku pretiahnutelnu. Bez ziadnych dramatickych okolnosti. (stacilo nosit latkove plienky a pretahovat ked to bolo dobre navlhnute🙂 ) Oplachneme vzdy vecer teplou vodou pri kupani. Jedna znama robila tak, ze do poharika kamilkovy vyluh a do toho namacala a poumyvala. Pripadne malicko mydlovu vodu, ale tomu sa vyhybame. to skor ked sa riadne pokadia, ze maju zaspineneho aj pipika, aby tam nemali z toho nejake bakterie
jo a pokadene umyvat cistou vodou v umyvadle. vlhcene utierky ee

@cica255 co konkretne mas na mysli?