Ako sa hrajú vaše 18 mesačné deti?

7. aug 2020

Ahojte baby, rada by som sa vás opýtala ako sa hrajú vaše 18 mesačné deti?Mám problém, že moja dieťa sa nevie s ničím zabaviť a je iba pri mne. Potom mam problém cez den aj navariť či popratať. Nič čo jej dám do rúk ju nezaujme alebo iba na pár minút pri tom posedí ... Ako ste vy natom s detmi ?

havana40
7. aug 2020

Skusali ste jej aj pustit nachvilku TV? Niektore deti normálne ficia na rozpravkach z tv. Mne napriklad maly vpohode sedel na jeho kresielku a pozeral trebars Jim Jam alebo mal rad Jaroša aj Fíha tralala. Tam to aj dve hodky vpohode vklude sledoval. Okolo mal aj svoje hracky takze ak ho nieco nebavilo z toho v tv zasa zobral hracku a tak mu ten cas ani neviem jako presiel 🙂

autor
7. aug 2020

@havana40 skúšali trošku pozrie 15 minut a zasa je pri mne...

oli18
7. aug 2020

@havana40 tak v 1,5 roku dve hod pred telkou, to je super rada. Ze ti v troch rokoch nebude potrebovat dioptrie.

havana40
7. aug 2020

@oli18 neviem ci ste si vsimli ale to dieta ani TV nezabavi na cele dve hodiny maly tam mal aj hracky a ako kazde dieta ho to bavilo chvilku preboha :D nekukal to vkuse ma 7 rokov a dioptrie nepotrebuje 🙂 je z neho spokojny chlapec. Tam sa jedna o to aby si aj ona mohla nieco porobit napisala som to ako jednu z XY moznosti ktore nam zabrali tiez

deedol
7. aug 2020

z logopedickeho hladiska sa TV a ine obrazovky do 2r neodporucaju. vobec.
moj v 18m to iste, sam sa nezahral. teraz ma 2r4m a zlepsilo sa to len velmi mierne, vlastne takmer vobec.

ivangeline
7. aug 2020

Je pri mne a mužovi. 🤷😃 Rád sa hrá so srubkami, srubovakom, nabíjačkou a baterkami, to tam rád dáva a má aj bager, ktorý celý rozsrubkuje. Rád vysáva, utiera prach, pozerá sa z okna a balkóna, rád sa kupka a hádže všetko do koša. Rád pomáha s cestom, keď varim. XD Rád je na ihrisku, momentálne v piesku s inými deťmi, rád ich sleduje, predtým sa radšej hombal. A všetko rád rozoberá a obzerá. Hlavne, keď to ešte nevidel. Teraz sa snaží socializovať a uvi sa rozprávať, veľa opakuje a rád chodí nielen medzi deti ale aj k starkym. A ešte rád zbiera susky a kamienky a chodí po tráve... Učím ho názvy kvetov a stromov... A miluje obzerať autá...máme tu 3 stavby v okolí, tak naša 45min prechádzka smeruje ku hlavnej ceste si to obzrieť, čo robí žeriav, bager, kde je dodávka, autobus, motorka...a iba=čas si spolu kreslené, on hovorí čo a ja kreslím. Knihy už tak nemá rád ako pred tým... Aké aj to ho berie, keď po pár dňoch vytiahnem niečo.

ajka0207
7. aug 2020

@havana40 vážne ste púšťali jeden a pol ročnému telku na dve hodiny?

Na obe moje deti fungovalo "pomahanie", v tomto veku utieranie prachu (kľudne suchou handrou), mali jeden šuflík s oblečením ktorý mohli vyťahovať, v kuchyni buď niečo miesat, presypat...

ajka0207
7. aug 2020

A teda samozrejme boli stále pri mne. Staršiu som tak v dva a pol roku už občas nechala aj v druhej izbe pár minút.

anastazia93
7. aug 2020

Ja mám tiež 18 mesačne, a s týmto máme taktiež problem. Veru aj mne už napadlo niečo jej pustiť,ale odolala som a držím sa rady že do 3 rokov by dieťa nemalo vidieť obrazovky. (No ok,pustim jej také 15 sekundové video z daného dňa na ktorom je ona keď niečo smiešne vyparatila a natočili sme to. )
Keď niečo robím je pri mne. Pomáha mi vyberať riad z umývačky, prádlo z pracky. Keď varím dám si ju na uciacu vežu a mieša.. Keď vesiam prádlo, prechádza sa mi popod susiak ako na preliezkach, toto robí aj keď zehlim chodí mi popod zehlaicu dosku, hra sa s káblom od zehlicky takže mi to sťažuje všetko ale nevadi.
Nemá žiadnu inteligentnú hru 😄 ale vie sa v celku dlho povoziť na odrazadle po byte dáva hračky do kočíka a nie len hračky ale hocičo čo nájde a kočíkuje to.
Zbožňuje vodu tak teraz ked je teplo tak jej rozpestriem gumeny obrus , holú ju položím nan a ona si prelieva vodu ja vtedy varim.
Keď bola menšia bolo to oveľa horšie, ale ja som si len ku nej sadla, lebo som musela byť pri nej, a nechala ju že čo si vymysli. Nezabavala som ju celý den, lebo si myslím že je podstatné aby sa deti nudili a to ich potom motivuje si niečo vymyslieť. ( Ale aj sme sa spolu hrali a čítali samozrejme ale nie vkuse)
Teraz sa už postupne učí zabaviť sa aj sama, ale ako píšem so somarinami. Obuva si naše topanky a chodí s nimi po byte, snaží sa ich snurovat, dáva si utierky na hlavu ako závoj a prechádza sa s tým aj 5 minút..

lolinko
7. aug 2020

Ahoj
Ja mám 15 mesačnú babiznu a 8 ročného syna. Niekedy sa vie syn zahrať s malou a sú dni kedy sa chce hrať sám.
Telku pozeraju obaja a nič im není. (Podľa mňa to je len a len niekoho výmysel) však im nepustam pecko, ani horor ...ale detský kanál..hračky máme poroztahovane po celom byte a koľko krát telka ide a deti sú v inej izbe a hraju sa. Upratujem keď mala spi poobede, varím normálne keď sú deti hore a koľko krát mi pomahajú. Syn kraja alebo supe zeleninku, dcérka somnou mieša. Vysavam iba keď je hore dcéra a aj to pomáha. A najradšej má keď umývam zem...
A keď nevaríme a nemusíme ani upratať tak celý deň sa zabávame spoločne. Tým som ale nechcela povedať že sa s deťmi nehrám alebo nezabavam. Keď mám povinnosti ako variť, prať, upratat. Tak to urobím a medzi tým sa zabavame. Ráno raňajky a ja knim kávičku, a keď počasie dovolí šup von na ihrisko alebo prechádzku, na obed domov najesť a spat (syn si vtedy číta, kreslí ..) a ja mám na chvíľku relax a poobede zas von..
A teraz mimo, lebo už ste tu niektoré komentovali že telku nie do 2 rokov...
Tak potom ja by som vôbec nemala chodiť von s deťmi lebo nie sú pokrstene. Dcéra sa rada pozerá od 6 mesiacov do zrkadla, smeje sa natom a robíme si aj krimasy, aj to by nemala do roka.
Dcéra by mala ešte piť umelé mlieko, ani to mi nepije od 6 mesiaca. Prikrmy až od 4 mesiaca ..to už sme mali daaavno zasebou....
Neviem či som ešte zabudla a je mi to úplne jedno...