Ako sa starať o dvojmesačné bábätko?
Ahojte ženy 🙂 idem si k vám po radu, možno povzbudenie. Mám 2mesacnú dcérku, narodila sa nám o mesiac skôr ako bol TP a chcem sa spýtať, ako ste vedeli čo všetko máte s dieťatkom robiť? Čo kedy ktorý mesiac, kedy má čo už ovládať...my fungujeme tak spánok, krmenie, medzitým ju necham na hracej podložke keď je hore, dávam aj na bruško, ukážem hračky a to je celé, stále mi väčšinu dňa prespí...ani neviem či toľko má bábätko spať....a keď čítam čo všetko sa už rieši v skupinovke - imunilogiche okno, ci sú správne vzorce pohybove a pod, pridem si mimo úplne...ja som ani nevedela, že nejaké imunologicke okno je pred prikrmami, dokonca som bola v tom, že prikrmy az od 6mes sa dávajú....kde si mám tieto veci naštudovať, pridem si ozaj neschopne... Dajte tip prosím odkiaľ ste vy čerpali info. Ďakujem veľmi pekne 💓
@jankamiskova Ďakujem ♥️
Ak vies anglicky tak toto je celkom dobra stranka kde si otestujes ci dieta ide podla tabuliek (tusim kazde 3 mesiace). Je to take jednoduche a rychle.
https://lookseechecklist.com/en/
My pri každej návšteve pediatra vypneme https://www.zdraviedietata.sk/ podľa veku dieťaťa. Inak na všetko používam Google tu je napríklad o spánku https://www.lepsispanokbabatiek.sk/kolko-spanku...
Ale stále platí že každé dieťa je iné, nás malý si ide svoje. A pokiaľ je dieťa iba kojene, tak je dosť možné že pediatricka odporučí príkrmy až od 6 mesiaca lebo imunológie okno je obdobie medzi ukončeným 4. a 7. mesiacom alebo 16. a 27. týždňom života.
https://mamaaja.sk/kalkulacky/vaha-a-vyska-dietata aj toto je fajn na orientáciu 🙂
Mám knihu čo sa týka vyvinu: Pohybový výboj dítěte s láskou a respektem. Ja keď sok pozerala tu stránku čo tu dávali no neviem mne sa nepozdáva vôbec, som fyzio preto mám asi iný názor na to. Vekovo to nesedí, čo majú deti robiť, ale keď niekomu to pomôže … tak nech🙂 netreba priveľa rozmýšľať, že toto ešte nerobí a toto. Máš bábätko, ktoré je narodené o mesiac skôr a preto treba prihliadať, že ten mesiac, podľa ktorého ma zvládať iste míľniky nebude sediet. Príde to skôr, či neskôr. Keď ma bábätko 8 t je to ešte máličko, aby vydržala dlho hore a mohla si neviem čo všetko s ňou robiť. V tom čase spinkajú veľa a ke to úplne v poriadku, užívaj si to lebo o mesiac uvidíš zmenu a bude úplne iná. Cca 3-4 mesiac sa všetko zmení, na bruško ju dávaj čo najviac sa dá, to zatiaľ úplne stačí a nezabudni že manipulácia s bábätkom tiež robí veľa a teda to ako ju dvíhať nosis je tiež dosť dôležité☺️ to imunologicke okno nech si každý rieši po svojom ale úplne rozumiem že v tvojej skupine sa rieši toto len niektoré tam majú o mesiac staršie detičky ako tvoje podľa termínu týždňa tehotenstva a dňa pôrodu. Ja som tiež pri príkrmoch začínala keď mal niečo po 5 a pól mesiaca, nesedel normálne a ostatné tak už polievočky mali zavedené, mäso neviem koľko druhov jedál. Momentálne sú na tom rak že majú 5 jedál denne a my sa zabávame s 2 -3 a nič absolútne nič nehrotim. Takisto niektoré už chodia po 4, postavuju sa, my sme len na brušku a pivotuje😂 a ke to úplne v poriadku
Ahoj ja som imunologicke okno neriesila iba sme zacali prikrmy zavadzat po odobreni doktorky skor a to ze stale spi je podla mna ok moje dieta v tomto obdobi tiez prespalo a prekrmilo sa cely den. Nestresuj sa zbytocne len si nastuduj zaklady o zavadzani prikrmov a vsimaj si ako napreduje motoricky ale to si aj pediater vsimne ak nieco nebude v poriadku.
Ja mam 3 a 5 rocnu, a nikdy som nesledovala cudzie deti ktore co kedy...postupovala som podla rad pediatricky. Max nejaku brozuru som si prelistovala s nejakymi receptami na prve prikrmi.
vobec sa netrap so ziadnymi oknami, ani prikrmami. ma 2 mesiace, co robis ako robis je super a uplne staci.
mozes si postudovat spravnu manipulaciu s babatkom (dvihanie, pokladanie, nosenie), pripadne pogooglit, co take 2mesacne babatka robia
Skôr narodené detičky viac spinkaju, pretože dobiehajú, spinkaju to, čo mali v brušku, tak buď úplne pokojná.. Dobré komentáre sú tu, viac už netreba dodať, vy ste originál a howk!
Skus knihu Rozvijej se detatko, je v cestine iba. Da sa niekedy i cez knihobot kupit lacnejsie. Je tam vela fotiek nazornych, vysvetleny vyvoj a ako v nom dietatko hravou formou podporiť. A mas tam aj spravne pohybove vzorce 😉
Tak, 2 mesačne je ešte dosť male. 3 mesačne už bude úplne niečo iné, tam neni co ešte robiť. Všetko robíš správne

Môžeš sa aj tu inšpirovať : daj do Google : mama a ja - vývoj dieťaťa po mesiaci ..pri prvom dieťati je do fajn pomôcka ...nejde mi link akosi skopírovať, preto som to napísala takto 😉