Ako správne čistiť dievčatku intímne partie?
Ahojte mam dievcatko bude mat o tyzden 2 mesiace ked sa pokaka tam ma v susulke hovienko ked sa dokaka riadne obcas normalne medzi piskami ako to mam cistit? Len vodou to nejde nejak prec mozem po kupani sparatkom do ucho a olejcekom? Prosim o radu
Ziadne sparatko ani olejcek, len cista voda. Po kazdom kakani umyt normalne len vodou, v sprche, v umyvadle atd.
Inak tiez som z toho mala stresy😆staci vsak poriadne vyumyvat po kakani
@majlo1234 no ale ona to medzi tymi pyskami v susulke ma tak a neviem jej to poriadne vyumyvat a to ju prebalujem casto ale prebalujem ze plienku davam na siroku? Cize nieje nebezpecne ten to urobim tym sparatkom?
@majlo1234 cize za kazdym kakanim umyt vodou v umyvadle?
Ano, normalne umyt po kazdom. A nielen vodou ale aj nejakym vhodnym syndetom.
Žiadne "špáratká", prosím ťa
Normálne umyť prúdom vody, keď nejde všetko vymyť, namoč látkovú plienku alebo kúsok inej látky a tým utri.
Poriadne umyt vodou,ked nieco zostalo tak vatovym tamponom som umyla,a teda ked sa to dostalo az do vnutra tak som napustila vanicku a tam ju poriadne vymagala
Ano, neviem ci je to tvoje prve diettko, alebo nie, ale normalne si ju prehodis na ruku, a pod tecucou vodou umyvas. Tycinkou na usi radsej nie, sa ti pohne, a mozes jej ublizit
Jasne, ze po kazdom kakani umyt vodou v umyvadle. To vam v porodnici nehovorili? Olejcek na vatovom tampone mozes pouzivat ako prevenciu synechii- zrastov (ocistis genital od kremov, necistot), ale dostatocne je raz denne oddialit male pysky/posvovy vchod od seba. Zaklad je dobra hygiena, tj po kazdom kakani umyt genital vodou a aspon ritku aj syndetom.
@majlo1234 ano moje prve ja ju za kazdym umyjem vodou pod umyvadlom ale ona to ma tak v suske okolo nie v nutri ale okolo a nie nie to ist prec tak som ju poriadne vymocila vo vode a islo prec len ma zaujimalo ako to riešia ine mamicky co maju dievcatka
@anavixy ďakujem za radu
Normalne ju "posad" na umyvadlo a vodou/rukou ju vyumyvaj. Pripadne zbitky jej mokrou bavlnenou plienockou zotri smerom k prdelke 👍😊
Ja som vyutierala vlhcenou, potom v umyvadle pod tecucou vodou , prstami to vies posuchat pod vodou aj v zahyboch jemne , idealne mat na to este zvlast taku nalu frote rukavicku na kupanie,taky ten uteracik a jemne vytriet pod vodou tym.
A obcas sa odporuca aj detskym olejom vytriet a vatovou tycinkou na bokoch pyskov, ako prevencia synechie. To je dost casta vec u dievcatiek, ked sa prehnane kremuje ritka a suska sudokremom ,tak sa pysky mozu zrast..na to pozor. To sa potom ma prave skusat oddelovat jemne vrtulku na usi a detskym olejom. To by si videla,ze ti babo cika tak dohora takym prudom divne.
Ale pri dokladnej hygiene aj len vodou a dokladnym pretrenim zahybov od kremov by sa to nemalo stat.
Ja som umyvala v umyvadle iba vodou. Vlhcene obrusky som pouzivala iba mimo dom. A ak nie umyvadlo, a nebola moc plna plienka, do poharika som si vzala vodu,vatovy odlicovaci tampon a tak.
Normálne v sprche vypláchnuť. Prehodila som dieťa cez predlaktie a vyspchovala.
@katrin21 ďakujem za radu o Tom som ani nevedela

Ja som normálne utierala s vlhcenou utierkou stale a kúpanie normálne s. Vodou
Ale davala.sok velky pozor aby do pisuli sa nedostalo 💩