Ako správne odplienkovať dvojročné dieťa?
Ahojte chcela by som sa opytat ked ste odplienkovavali dieta konkretne 2 rocne tak ste ucili zaroven na poriadok cely postup ze same dat hore aj dole gate,snazit sa utriet a aj ist si rovno umyt ruky?
Alebo je to na dieta moc poziadaviek naraz??
urcite nie naraz... hlavne je, ze sa pyta a ide do nocnika..ostatne pride postupne.. aj v skolkach deti este utieraju..dolezite je vypytat sa na wc,
Dceru 2r ked som odplienkovala, tak ja som ju utierala a chodili sme si rovnako spolu umyvat ruky. Ked mala tak 2,5r tak sa zacala sama vyzliekat,obliekat..odvtedy chodi sama na wc,utrie sa,umyje si ruky…niekekedy ma protesty a musim vsetko robit snou,ma 3,5r teraz😁
Moje dieta je velmi samostatne a uz od zaciatku chcel mat na zachode sukromie. On by na mna necakal kym mu vyzleciem nohavice a tiez mi to prislo neprakticke, hodit vsetko co mam v ruach a utekat s dietatom na WC ked mu bude treba. Preto som s nim natrenovala obliekanie a vyzlikanie teplakov. Slipy som nedavala zo zaciatku. Utierat sa vacsinou deti v tom veku nedokazu. Nemaju dost dlhe ruky. To som ho zacala ucit pred nastupom do skolky ked mal 3 a pol. Ruky som uplne vynechala na zaciatku. Nechcel si umyvat ruky a nechcela som na tom trvat aby som mu nepokazila nadsenie ktore mal z nocnika. Umyvanie ruk je u nas boj.
Kzde dieta je ine. Ja zas doteraz pomaham synovi s nohavicami a slipami, inak si ich vseljako pretoci pri obliekani. Utieram zadok. Ale ruky si umyva bez problemov od zaciatku. Oncas treba pripomenut. Ma tri a pol

Učila som len cikať a umyť ruky. Cca do 6r som utierala zadok staršiemu a 4r stále utieram 🙂. Dievčatku by som utierala tiež ja až pred nastúpom do škôlky by sme natrenovali utieranie po cikaní, určite nie všetko naraz. Je to dosť veľa info pre tak malú hlavičku