icon

Ako správne odplienkovať dvojročné dieťa?

18. máj 2025

Ahojte chcela by som sa opytat ked ste odplienkovavali dieta konkretne 2 rocne tak ste ucili zaroven na poriadok cely postup ze same dat hore aj dole gate,snazit sa utriet a aj ist si rovno umyt ruky?
Alebo je to na dieta moc poziadaviek naraz??

denkabemommy
18. máj 2025

Učila som len cikať a umyť ruky. Cca do 6r som utierala zadok staršiemu a 4r stále utieram 🙂. Dievčatku by som utierala tiež ja až pred nastúpom do škôlky by sme natrenovali utieranie po cikaní, určite nie všetko naraz. Je to dosť veľa info pre tak malú hlavičku

zuzana11j
18. máj 2025

urcite nie naraz... hlavne je, ze sa pyta a ide do nocnika..ostatne pride postupne.. aj v skolkach deti este utieraju..dolezite je vypytat sa na wc,

ls56
18. máj 2025

Dceru 2r ked som odplienkovala, tak ja som ju utierala a chodili sme si rovnako spolu umyvat ruky. Ked mala tak 2,5r tak sa zacala sama vyzliekat,obliekat..odvtedy chodi sama na wc,utrie sa,umyje si ruky…niekekedy ma protesty a musim vsetko robit snou,ma 3,5r teraz😁

andreatytler
19. máj 2025

Moje dieta je velmi samostatne a uz od zaciatku chcel mat na zachode sukromie. On by na mna necakal kym mu vyzleciem nohavice a tiez mi to prislo neprakticke, hodit vsetko co mam v ruach a utekat s dietatom na WC ked mu bude treba. Preto som s nim natrenovala obliekanie a vyzlikanie teplakov. Slipy som nedavala zo zaciatku. Utierat sa vacsinou deti v tom veku nedokazu. Nemaju dost dlhe ruky. To som ho zacala ucit pred nastupom do skolky ked mal 3 a pol. Ruky som uplne vynechala na zaciatku. Nechcel si umyvat ruky a nechcela som na tom trvat aby som mu nepokazila nadsenie ktore mal z nocnika. Umyvanie ruk je u nas boj.

majlo1234
19. máj 2025

Kzde dieta je ine. Ja zas doteraz pomaham synovi s nohavicami a slipami, inak si ich vseljako pretoci pri obliekani. Utieram zadok. Ale ruky si umyva bez problemov od zaciatku. Oncas treba pripomenut. Ma tri a pol