Ako správne používať látkové plienky pre bábätko?
mamičky tie čo latkujete ako to prosím funguje? ja neviem či ja nieco robím zle alebo kde je problém…maly ma 2mes, cez deň mu dám nočnú pul plienku kt ma vsitu saciu vložku a ešte pridám tensiu vložku tak za 1,5h je preteceny (+kakal)…to nepíšem aký je dole napučaný z toho balenia..to každú hodinu tie deti prebalujete? kedy vám potom spia?neviem si to v reále predstaviť a už silne uvažujem že sa na to vykašlem
Prebalovala som kazde dve hodiny - dve z troch deti boli na latkovkach - tak sa deti i dojcili, takze s tym nebol problem...ale v noci pokial si pamatam som prebalovala len 2x. Neboj, das to, len si treba zvyknut...bonus je ze skoro sa oducia od plienky...v nasom pripade 1,5r a 1,8r (ale ani ten najstarsi nebol nejako extra pozadu ktory latkovky nemal). Chce to len rutinu, cvik. Dva mesiace su prilis malo nato aby si to "zahodila". Tieto moje dietky maju uz 13 a 15r 🙂
ja by som nahvrhla.. do 5mesiacov kým nedávaš príkrm, iba obyčajnú štvorcovú látkovú plienku prekladať,dať pre pocit sucha froté vkladačku a na to PULky, a točiť dookola, nič iné,
pri tak malom dieťati sa ti to neoplatí používať iné, obyčajná štvorcová látka sa pekne dá vyprať aj okakaná a aj rýchlo vyschne,nič nežehlíš iba prekladáš a dávaš na riťku, stačí ti na začiatok 30štvorcov a 5-6PULiek, prať každý druhý tretí deň.
Prebalovala som kazde dve hodiny - dve z troch deti boli na latkovkach - tak sa deti i dojcili, takze s tym nebol problem...ale v noci pokial si pamatam som prebalovala len 2x. Neboj, das to, len si treba zvyknut...bonus je ze skoro sa oducia od plienky...v nasom pripade 1,5r a 1,8r (ale ani ten najstarsi nebol nejako extra pozadu ktory latkovky nemal). Chce to len rutinu, cvik. Dva mesiace su prilis malo nato aby si to "zahodila". Tieto moje dietky maju uz 13 a 15r 🙂
@stvura neviem ako je to možné,ale môj názor je, že ak dieťa nieje vyzrelé, je jedno či má papierové alebo látkové plienky, podľa mňa automaticky látkové plienky ti nezaručia,že sa ti dieťa odplienkuje už v 1,5 či 1,8 r..mám obe deti látkovené do 2 rokov a aj tak sme sa plienok zbavili až keď mala dcéra 3roky a syn3,5roka ..
@stvura neviem ako je to možné,ale môj názor je, že ak dieťa nieje vyzrelé, je jedno či má papierové alebo látkové plienky, podľa mňa automaticky látkové plienky ti nezaručia,že sa ti dieťa odplienkuje už v 1,5 či 1,8 r..mám obe deti látkovené do 2 rokov a aj tak sme sa plienok zbavili až keď mala dcéra 3roky a syn3,5roka ..
@bale1rinka zarucovat nie, ale ono si ich bude tahat dole lebo cim je vacsie tak tym ho "ominaju", su tazke, nie je to prijemne...to dieta uz vie pouzivat logiku 🙂 a vadi mu byt pocikane/pokakane...takze u nas to bolo velmi rychlo /a to som neucila na nocnik, ziadne posedavania a citania tam kniziek od pol roka nehrozili/

podotýkam že on veľa pisa. veľa x aj jednorazová pretiekla