Ako striháte dcérky?

anin_fo
26. dec 2021

Ahojte,

dlhšie sme chceli dcéru (9r) ostrihať, ale prišlo na to až teraz, stále sme len 2cm podstrihávali Nosia sa ešte postupné strihy alebo len zarovnané ?

Vlasy jej aj vypadávajú, aj sa chumelia, za každú cenu chce dlhé, ale nestará sa o ne. Učesať vrkoč nie, pozrieť si nejaký strih tiež nie. Čo vaše deti v škole ? Máte dlhovlásky alebo max. po ramená/mikádo atď.. ? Ako by ste vy ostrihali ? (ešte budú dlhé boje, ale ostriháme určite)

A čo menšie deti trojročné? Nechávali sme jej len pár cm (na chlapca), teraz má dlhšie a rozmýšľam či jej opäť nebude pohodlnejšie krátke - by sa inšpirovali jedna od druhej :D.

gubcikova
26. dec 2021

Mojej dcére presne tak ako tvojej.Od mala len podstrihnutie a začali vypadávať,chumelili.Zvolila som radikál a išla na Boba asi keď mala 4roky.Ked podrástli začali robiť opäť a v 10tich opäť išla na Boba a odvtedy chodím dávať preriediť.Už ma vlasy krásne nechumelia sa a má ich po lopatky.Skuste dávať preriediť.

lenka1993
26. dec 2021

Nestriham. Len podstrihujem. O vlasy sa starám ja. Ceseme a väčšinou vrkoč alebo postupka. Umývame raz za týždeň.

deti95060810
26. dec 2021

moje dcéry majú tiež dlhé vlasy...starostlivosť nič moc - len si vlasy umyjú, jedna sa dokonca ani česať moc nechce...vlasy nosia len volne - žiadne vrkoče , to jedine na telesnej kde vlasy musia mať zopäté...

poopsie
26. dec 2021

Moja bude mať 6 a o strihaní nechce ani len počuť... Nedovolí ani 2 cm. Hneď chytí hysak.

mauduska
26. dec 2021

za mňa trojročnej už nechať, nech jej rastú. Staršiu podstrihnuť s tým, že ak sa nebude česať, tak napr. vo februári pôjdu dole až po plecia.

A čo sa strihu týka, tak zarovno je istota, tam nemáte čo pokaziť.
Dievčatá v škole majú rôzne vlasy, mám žiačky s vlasmi po zadok, po lopatky, po plecia, dokonca jednu "na chlapca".. Učím piatakov.

anin_fo
autor
26. dec 2021

@gubcikova neprotestovala ?

kittykat22
26. dec 2021

@anin_fo podla mna mas nerealne ocakavania od 9 rocnho dietata. Hlavne v tej dlzke v ktorej to ma. Starat sa o vlasy? Spravit si vrkoc? Neblazni. Ved je to dieta. O vlasy sa jej musis starat ty. Treba ju umyvat, davat jej kondicioner, arganovy olej do koncov, mlieko na vlasy, pouzivat tangle na rozcesavanie, hladat lahke ucesy. Ale to je tvoja praca. V jej veku si dievcata v blbom uhle prehrabu vlasy, daju nakrivo sponky a konecna.

Ja by som domov kupila kadernicke noznice a vlasy strihala do dlzky kde sa o ne dokaze postarat sama. V jej veku, tak po lopatky

dskjhfdlkdjhl
26. dec 2021

@anin_fo Este je mala, aby sa dokazala o dlhe vlasy postarat, musis jej ich umyvat, cesat Ty, alebo ju daj ostrihat, ked sa Ti nechce. Casom sa bude cesat sama, ale toto je este naozaj vek, kedy je to Tvoja starost.

lilly2303
26. dec 2021

@anin_fo ja som malú dávala ostrihať cca 2 týždne dozadu tiež pre tento istý problém. Vlasy mala po zadok ale konce stále zbite v jednej guči. Kaderníčka nám to strihla cca 10 cm pod plecia a zarovnala. Pred tým nám to iná kaderníčka vždy strihala do postupna, ale táto nám povedala že keď to dá do postupna tak sa to bude ďalej chlpyť a bude to to iste že jej to treba ostrihať dorovna. Zatiaľ máme pokoj vlasy sa nechlpia. Poradila nám aby sme vlasy neumyvali detským šampónom ale riadnym a tento sprej na rozcesavanie.

miadi
26. dec 2021

My sme mali rovnaky Bob ked mala 4r v zadu kratsie v predu dlhsie tak do śikma. V lete je to super Lebo sme vela vo vode a potom stym nie je robota Skor je to suche. Ja mam mega huste vlasy ( dlho schnu ked su dlhe)a mala vlnite v lete sa jej kuceravia. . Vsetky ostatne baby v skolke skole maju dlhe vlasy ona sa citila ako dospelacka 😄teraz mà polo dlhe pouzivam kondicioner inak sa zle cesu vresti.. v lete sa zas dam ostrihaf ( ju som sama zatial Mozno pojdeme spolu ku kadernicke nech mà girls time 🥰

anin_fo
autor
26. dec 2021

@kittykat22 ja jej umývam, rozčesávam, češem, chcem urobiť vrkoč .. veď ok, nech má dlhé keď chce, ja sa postarám, ja by som mala toľko účesov v pláne .. ale chodí ako tarzan trošku stale rozlietane rozpustené a učesať dať nie a nie

lucia147852
26. dec 2021

@anin_fo tak je to už veľké dievča. Treba jej jasne vysvetlit, že buď sa bude o vlasy starať, alebo budú musieť ísť dole. Určite to ale nerobít proti jej volí. Bude mat z toho traumu. Strih veľmi závisí od typu tvare, čo sa hodí jednému, inému nie. To treba konzultovať aj s nejakou lepšou skúsenou kadernickou. Moja dcéra bude mat 5 a má vlasy po zadok, nikdy som ju nestíhala na chlapca.

gubcikova
26. dec 2021

@anin_fo no neprotestovala

lilly2303
26. dec 2021

@anin_fo toto poznám moja už bola ako bratranec it 😂 vlasy večne v tvári, vymočené v jedla. Ráno pri česaní vreskot ako keby ju drali z kože, 300 sponiek do hlavy aby jej to ako tak držalo lebo má hrozne jemné vlasy, chodí len s vrkočom lebo keď jej spravím obyčajný cop gumička jej vôbec nedrží a šmýka sa dole. Po obede príde zo školy s takou hlavou že mám pocit že nebola v škole ale niekde v džungli. A večer pri česaní znovu vreskot, už čakám že susedia na nás zavolajú socialku lebo tak pri tom vrieska

kittykat22
26. dec 2021

@anin_fo pretoze to je neprijemne. Vlasy su dlhe a huste. Ved jej smakni nejaku cast aby ich mala stale dlhe ale aby to bolo pohodlne na upravu.

marcellka32
26. dec 2021

Moja má 13 a umývam jej vlasy raz za týždeň, pretože má po pás a veľmi husté

sense
26. dec 2021

Moja ma také ako tvoja len ešte vlnité à huste k tomu, podstrihavame konce len, ráno sa cesava sama cop al rozpustené, večer jej rozcesem ja, v apríly bude mať 9, umývame 2x do tyzdna

elizita
26. dec 2021

Moja ma 6,5r.. cesat ani za svet,vsetko ju myka, cop vynimocne a nejaky zapletany ani nevravim..fenovanie,nekonecne utrpenie.. sama sa pytala kadernicke a dala si to smyknut po plecia.. a ja tiez.. ked sme prisli domov,mladsia,skoro 3r velky vreskot,aj ona sa chce ostrihat..tak davaj do vane,smyk smyk 😀 a vsetky sme spokojne 😀

simona92101
26. dec 2021

@anin_fo mam temer 3 rocnu slecnu a nikdy ma ani nenapadlo strihat na chlapca,preco aj?ked bolo treba,zarovnala som co jej odstavalo,a inak pekne nechavame rast,starame sa kazdy den o vlasky.dcerka ma kucerave vlasky a keby ju ostriham na chlapca,tak by vyzerala s prepacenim ako debil...ja by som nestrihala takto radikalne,dievcatko pojde do skolky,bude sa chciet paradit.

zuzu11166
26. dec 2021

@anin_fo aj s mojou som mala trosku problem,zle sa jej cesali,mala vlasy po zadok,nechcela sa strihat,ale v lete mala 10 rokov a sama mi navrhla,ze sa da trosku ostrihat,tak som sa potesilaaa.

6mia6
26. dec 2021

Má 5 a strihať sa nechce. Našťastie si dá urobiť čokoľvek. Najradšej zapletené. Po mne nie je. Ja som ako dieťa nechcela a otec ma zobral a dal ostrihať. Ten večný boj už doma nikto nezvladal. Bola som na chalana ostrihaná až do strednej školy. Bezudrzbove. Nemám žiadnu traumu. 😉 od stužkovej už mám dlhé vlasy.

andreatytler
27. dec 2021

@anin_fo Existuje na Slovensku nieco ako darovanie vlasov na vyrobu parochni pre deti co stratili vlasy koli rakovine alebo ine chorobe? Na fotke ma krasne vlasy a starsia by sa mozno dala nahovorit v pravidelnych intervaloch na dost velke strihanie pre nieco take. A mozno aj mladsia.

lula313
27. dec 2021

Na to chuchmacovanie vlasov je dobre dávať olej. Keď je vlas napity olejom a nie je suchý, tak sa nebude dredovat.

alenka1986
27. dec 2021

Dcerka bude mat 7 rokov, ma vlasy po lopatky. Strihame 2x do roka, dorovna par cm. Ja urcujem strihanie a cesanie, kym sa nevie sama o ne starat.

ankakovacova
27. dec 2021

@andreatytler toto by aj mna zaujímalo dcerka sa uz na to pýta. Ma 6 a vlasy už pod zadok

delmondo
27. dec 2021

@ankakovacova vystrihaj sa Slovensko. Nájdeš tam všetky informácie, aké dlhé vlasy sa môžu darovať, ako správne ostrihať, kam poslať. Ja som tiež dávnejsie darovala.