icon

Ako uspať 17-mesačné dieťa?

ikulka07
18. nov 2010

Ahojte maminky....potrebujem radu. Kazdy vecer mame proble uspat nasu dcerku. Poobede s tym problem nie je, zaspi ihned po obede ani ju nemusim uspavat na rukach, ale vecer uz nevieme co robit. Hodinu ju uspavame na rukach a stale nic, este ani o 9-tej vecer nam nespi. Uz fakt nevieme, co robit, snazime sa ju aj poobede unavit, aby vela behala, ale ani to nezabera. Je uplne jedno, ci po obede spi hodinku, ci dve, vecer proste nevie zaspat ☹

anicka077
9. dec 2010

@rebeka113 bud taka dobra,posli mi mailom. inac celkom uspesne bojujeme cez den aj vecer. okolo polhodiny nam trva kym zaspime, samozrejme musim byt pri nom. ale v noci resp. nad ranom,ked sa zobudi,nemam sil s nim bojovat a vezmem ho k nam. asi robim chybu. ze?

macka23
9. dec 2010

@anicka077
ja to robim tiez...vacsinou maly zaspi do 20-30min aj naobed a aj vecer...a ked sa nad ranom zobudi /okolo 4-5tej tak ho vezmem k nam aj ja 🙂 / a az tragicky to nevidim 😉 hlavne, ze tam nie je celu noc 😉

anicka077
10. dec 2010

no nas maly zaspi najskor o 30 min.vacsinou az o 40.dnes som vobec nemala sil byt pri nom.taka som bola unavena.a jemu to trvalo ako naschval dlho. ja som myslela,ze ked ho tak skoro rano vezmem k nam,ci to nema vplyv na jeho uspavanie.ze tak dlho zaspavame.kamoska da maleho spat sameho a do 15 min. jej zaspi.a to vobec nieje pri nom

anicka077
10. dec 2010

@macka23 dnes sme uspavali az 50 minut :(

rebeka113
11. dec 2010

ahojte kocky, neda mi to tak vam trochu opisem ake to bolo pred tym u nas. maleho som od narodenia kojila kazde 2 hodiny. takze odkedy sa narodil sa som sa moc nevyspala. dospavala som ked bol muz doma aby som si aspon trochu oddychla. do pol roka spal maly v postielke akurat ze zaspaval na pri kojeni a potom som ho prelozila. potom mu isli zubky a ked som ho uz nevladala kazdu chvilu vyberat z postielky, bol riadny macko a mna strasne boleli krize, zacali sme spavat spolu v posteli. a takmaly vzdy ked sa prebral si vyzadoval prsnik, kym nedostal reval.. aj som ho par krat nechala vyrevat ale nákoniec som rezignovala a cim dalej tym to bolo horsie. budil sa mi skoro kazdych 15-30 min. a nastal zase kolotoc prsnik, zaspal, polozit a kym som zaspala znova sa zobudil. cez den sme ho museli uspavat bud vonku v kociku alebo pol hodinovy boj v posteli kym zaspal. no a ja vynervovana a nevyspana som si povedala dost. dlho som sa k tomuto kroku dohodlavala lebo ked maly plakal nemohla som to vydrzat a vzdy som urobila co chcel len aby bol ticho. tak si muz zobral tyzden dovolenku a zacali sme postupovat podla tej knihy. maly reval uz len ked videl postielku, ale dali sme ho tam. prvy den cez den ani nespal, vzdy tu hodinku v postielke preplakal. v noci asi od unavy trochu pospal. prve 4 noci sme s muzom nespali. nervozni co sa deje sme nacuvali co maly robi a sledovali hodinky. doporucujem spat v inej izbe ako dieta. ked nas videl spustil cirkus. v noci chodil k nemu iba muz lebo ked videl mna tak to bol horor. postupne si zvykol, cez den spal v pohode 2x po 1,5 az 2 hodinach a v noci nam po 2 tyzdnoch zaplakal tak raz, 2krat. a teraz uz v pohode spi sam vo svojej izbicke celu noc. obcas zamrnci ale ked neplace viac ako 2-3 minuty ani k nemu nejdeme a zaspi dalej. neviete si predstavit ako sme sa tesili ked sme si v klude vecer pri dlhej dobe film a uzili si pokojny vecer. drzim palce a treba vydrzat. oplati sa to.

rebeka113
11. dec 2010

zabudla som este povedat, ze teraz ho supnem do vaku, polozim do postielky a zatvorim dvere. maly o chvilu potichu zaspi sam. ani neviem ze ho mame. jedina vec bez ktorej nezaspi je latkova plienka. tu musi mat vzdy a vsade 🙂

macka23
11. dec 2010

@anicka077
neviem ti poradit...ja tiez nemam srdco ho nechat plakat a tak ☹
ale urcite, kebyze mame teraz tu moznost by som vyskusala dat drobca do vlastnej izbicky a naucit ho spavat sameho tam, uz viac znamych to vyskusalo a dopadlo to velmi dobre 🙂

jarunka111
11. dec 2010

Aj nám dnes nejako nešlo, podobne ako píše anicka077 ☹ Ale je chorý a vtedy sa nám všetko pokazí ☹ . Ale to zaspávanie je naše veľké trápenie skoro stále. A keď ho uspím, aj si poplače 😒 tak pri dverách zazvoní svokra 😖 tak už šediviem 😒 a skúšala som všeličo, ale nejaký extra úspech som nemala, dieťa vytrvalo odoláva 😉

anicka077
12. dec 2010

@rebeka113 to akokeby som citala o sebe a nasom malom. my sme ho kojili v noci kazdu hodinku. do dnes rana dokonca nevedel spat ani s nami v postielke. a to bol celu noc pri nas. asi mu ide nejaky zubok,inac si to vysvetlit neviem. nas maly ked zacne mrncat v postielke,tak nam vacsinou staci urobit sssssss a psi dalej. ale to musime byt s nim v izbe.lebo ked tam nie sme, tak sa rozplace na raty. vcera sa nam to stalo. nepoculi sme ho a malicky tak plakal,ze sa este dlho potom hodnu chvilu sa zajakaval. no nechala by si ho potom vyplakavat? toho sa najviac bojim,ze to s tym placom prezenieme a bude mat maly problem. no nas najvacsi problem je asi ten,ze maly je stale s nami v izbe,pretoze mame maly byt. tak co potom robit? mam pocit,ze niekedy je az velmi naviazany na nas. aj ked napr. nieje so mnou pol dna,tak nema problem byt s babku. chvalabohu

rebeka113
12. dec 2010

anicka077 treba skusit spat chvilu v obyvacke ako to urobila moja kamoska. a ked sa uz maly naucil spat tak potom sa vratili k nemu do spalne. nas maly je uz teraz v pohode aj ked sme u mojej mamy a spime spolu v izbe. aj ja som sa bala aby sa malemu pri tom placi nieco nestalo. obcas sa az zajakaval od placu. lenze teraz uz vieme ze len skusa, a robi to dost casto. a ja ho uz necham a o chvilu prestane. v knihe sa inak pise aj o tom ako je dieta schopne na dosiahnutie svojho vyvolat si vracanie. to som bola v soku ze aj to sa da. jasne ze ked je dieta chore tak to je ina situacia. aj ja som spala s malym a potom sme zase presli za 2 dni spat na rezim. aj teraz uz 3 dni robi cirkus pri kazdom spani ale nevsimam si ho, zavriem dvere a do 5 min. je ticho a spi. ja osobne doporucujem precitat si tu knihu. velme nam ulahcila zivot. 🙂

petinka11
13. jan 2011

@jarunka111 uplne suhlasim....toto je aj moj pripad....najprv zaspaval pekne o 8 hodine a sa mu to krasne pretahovalo ze teraz ako 2 rocny zaspava o 11.30.....s tym ze ja uz nevladzem.......ale ako ho dat inak spat??ked bol malicky a dala som ho do postielky verstal az zmodral,a od 8 mesiaca mi vylezie z postielky aj z izby a proste on tam sam nebude....a tak je to az do teraz!!!!spat ani za svet!!!co s tym??ako si poradila tvoja sestra???

ynez75
13. jan 2011

vo vela pripadoch som sa tu nasla aj ja.takze dam aj ja nieco z toho,ako to vyzera u nas.ja mam 8 mesacnu dceru.prve 4 mesiace spavala pekne.cez den to boli smiesne spanky po20 minut,ale kedze nebola nervozna,neriesila som to.v noci sa budila iba na kojenie 2 maximalne 3 krat za noc,ale pekne zaspala.zhruba od 4 mesiacov sa vsetko zmenilo.cez den to zostalo tak ako to bolo aj predtym,ale v noci sa budi vkuse.kazdu hodunu,aj castejsie.napocitala som aj 20 krat za noc.spava s nami,nakolko mame maly byt a este strasiu dceru,ktora spava vedla a potrebuje sa vyspat do skoly.vyskusala som uplne vsetko.rituali,pravidelny rezim,nepomohlo,dieta sa mi dusilo od placu,modrelo,tazko lapalo po dychu...no hrozne.teraz ju ukladam vzdy v rovnaky cas,okolo 20 hod.pekne zaspi pri flasi,ale spi len nejaku polhodku a uz je vyspata a ja ju neviem presvedcit na dalsi spanok.necham ju revat aj hodinu a pol,ale potom rezignujem,idem k nej,lahnem si k nej,tisim ju dalsiu pol hodku a potom sa robim,ze spim,nereagujem na jej dzavotanie a jej staci,ze som pri nej,keca aj 2-3 hodiny a potom kludne sama zaspi.ale potom sa budi casto.papat v noci uz nechce,pije len cajik,ale potom vela cika,tak je nervna z toho.cumel u nas nezabera.niekedy staci,ze ju pohladi a spi dalej dalsiu hodinu,ale niekedy place.tie som z toho zufala,lebo som uz viac ako 4 mesiace v noci oka nezazmurila.neoplati sa mi.to si radsej nieco citam,alebo zapnem telku,ked mala zaspi a kym zaspim ja,uz je zasa hore.ja tiez len dufam,ze ked bude vacsia,tak sa to nejako upravi.zelam nam kopec sil a energie

zdenka3531
2. júl 2011

chcem sa opytat,kde by som kupila tu knihu?? dakujem... :D

zdenka3531
3. júl 2011

@rebeka113
Ahoj prosim ta nemohla by si mi poslat tu knihu emailom ? Ja som uz na pokraji z nervami dakujem velmi pekne... moj email je malinka2581@azet.sk dakujem... :D

rebeka113
28. júl 2011

@zdenka3531
ahoj, poslala som ti tu knihu.

bibap
30. júl 2011

@rebeka113 ahoj aku knihu si myslela vo svojich prispevkoch? tu Kazde dieta sa vie naucit spat?

rebeka113
31. júl 2011

@bibap
ahoj, presne tu.

pimpulienka
31. júl 2011

Uč ju zaspávať samú, my tak spíme od malinkatého bábätka. Puska, pohladkám, dám bábu na spanie,dudlíček a odchádzam do obývačky. Protesty nie sú 🙂

fide
31. júl 2011

ahojte mamicky... vidim že nie som sama čo necha zaspávat svoje dietatko same....
Ja mam ale iný problem a neviem to tu na MK najst ... naša 20 mes dcera sa strasne potí staci ze prebehne po izbe a je komplet mokra na prezliekanie.Moze jej nieco chybat???ak ano ako to nahradit?? dakujem za radu

simonavanova
1. aug 2011

@ynez75 ja mám to isté, len o niečo menšie deti, už som hore pri malom od 1:25, a to bol od 20:30 dovtedy 8xhore, práve zadriemal, asi idem aj ja na 10-15minút, no viac tomu nedávam. Pevné nervy ti prajem, tie sa nám zídu pri týchto našich nespáčoch 😉 😉 😉 😉

simonavanova
1. aug 2011

@rebeka113 ahoj, prosím ťa poslala by si ju aj mne, ja som už tiež na prášky z malého, môj email: simonavanova199@zoznam.sk veľmi pekne ti ďakujem 🙂 🙂 🙂

ynez75
1. aug 2011

@simonavanova ahoj.no,u nas sa za ten polrok,co som tu pisala,velmi vela zmenilo.v pozitivnom slova zmysle.mala spi cele noci.akurat,ked je spln,ci ju trapia zuby,vtedy place,budi sa,ale inac,pekne spi.upravilo sa to vtedy,ked som zacala ukladat malu spat na noc skoro.o17.30.paradoxne,nebudi sa skor,kedze skor chodi spat.uz ma v sebe nastaveny budik.takze je jedno,ci zaspi o18,ci o21h,stale vstava okolo7h.trvalo to,kym sa to naucila,prve3noci prerevala,ja s nou,ale k nej som nesla.bohuzial a teraz bohu vdaka,musela sa naucit,ze je noc a vtedy sa spi.ale uz som ju ulozila do vlastnej postielku,starsiu dceru som dala na2tyzdne k nasim a malu ucila spat.naucila sa,ja som stastna,aj cez den spava,hoc len raz,ale hodinu.ma pravidelny rezim,kt.si sama vytvorila a ked dohnala ten spankovy deficit,mohla som posunut nocny spanok zo17.30na19.h.ako vravim,uz si ten rezim spravila sama a aj ked to bolo strasne tazke,hlavne psychicky,teraz je to uz cca pol roka,super🙂

rebeka113
1. aug 2011

@simonavanova
ahoj, poslala som ti ju.

zdenka3531
13. aug 2011

@rebeka113 dakujem, dosla mi ale este som ju necitala, ale malu som naucila zaspavat samu v postielke, vdaka kamoske, ktora mi tu knihu strucne opisala a vyslo to...nastastie...

unique
13. aug 2011

Moj maly ma 19 mesiacov, tiez sme mali problem so zaspavanim. Cez den zaspi uplne v pohode sam ale vecer to bol masaker🙂 Zacala som citat knihu Kazde dieta sa vie naucit spat a velmi rychlo som ju aj zavrela. Radsej si s nim lahnem do postele, dam mu mlieko, vypije, poda mi flasku, chyti ma okolo krku a o chvilu spi. Potom ho prelozim do postielky. Nezaspi sice sam ale naco ho trapit niekolkodennym placom ked sa to da aj inak. NIkdy by som teda nenechala svoje dieta bezdovodne plakat a trapit ho.

mariac
19. aug 2011

@rebeka113 pisem trosku nekor, ale mohla by si aj mne poslat spominanu knihu Kazde dieta ... mailom na ridza.maria@gmail.com. Vopred dakujem

rebeka113
21. aug 2011

@mariac ahoj, posielam.

beton
23. aug 2011

@rebeka113 aj mne prosim,prosim. jbeata@azet.sk. mozno nevyuzijeme, ale ked budem na konci s nervami, tak urcite v nej zalistujem. dakujem.

beton
23. aug 2011

@unique ja tiez nechcem dieta bezdovodne trapit, lenze mam dovod, ze ono trapi mna. vecer relativne v pohode, ale cez den s nim absolvujem vsetko, co tu bolo opisane, vratane spankoveho treningu predlzenych odchodov a prichodov a 4 hodiny uspavam a nic. Sedi v postielke, pada, lebo uz nevladze sediet...to sa mi fakt stalo, ze spadol do lahu a zas sa postavil a reve od unavy, len tie oci nezavrie ani za svet. som cely cas pri nom, hladkam ho, spievam, ignorujem. nic nepomaha. a nikto mi s tym nevie pomoct. zaspi s hocikym inym okrem mna do 15 minut. to mam zastavit niekoho na ulici, prosim, pridte mi uspat dieta? 😠
vcera tam bol 3 hodiny, so mnou, bezo mna, so svokrou...nic. o 15,30 som ho vybrala s tym, ze cas spania uplynul, moze ist.... co poradite?

anic1
24. aug 2011

@beton mojej malinkej sa tiež niekedy cez deň nechce spinkať. Ak stáva okolo 7.30 tak ju dávam spinkať len raz za deň a to okolo 12.00. V postieľke nechce sama zaspať ani za svet, stáva, smeje sa mi, tak si ju dám na veľkú posteľ, síce sa najprv gúľa, plazí, jaší ale do pol hodinky spinká. A keď už ani toto nepomôže dám ju do kočíka, tam zaručene zaspinká. Vyskúšaj to aj ty. A večer je to to isté, ale dnes som jej dala UM a zaspala pri ňom. 😝