icon

Ako vaše bábätká zvládli prepichovanie - nastreľovanie náušníc?

30. sep 2023

Onedlho nás to čaká a mám už teraz stres :(

maminkadeticiek
30. sep 2023

V porodnici a ani poriadne nevedela ze sa s nou nieco deje.

hennyinnsbruck
30. sep 2023

Z coho mas stres? Nejde na operaciu srdca
Mala ca 3-4mes nastrelili s bolo🤷🏼‍♀️20sek plakala

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
30. sep 2023

@hennyinnsbruck veď z toho či ju to nebude dlho bolieť..idem s ňou sama, tak jedno s druhým, ako to zvládneme..ale ak hovoris, že tvoja plakala krátko, tak som rada..

veronikaszabova
30. sep 2023

Uplne v pohode 🙂 chlapske osadenstvo doma malo z toho stresy, ale mala to zvladla na jednotku. Neboj sa 🙂

hennyinnsbruck
30. sep 2023

Nieeee nebooj trochu poplace a bude dobre👌🏻👌🏻

miadi
30. sep 2023

Ked mala 11m prve ucho len kukala a druhe ucho uz bol rev velky . No potom sme mali vecne smolu ze sa jej zavadili vzdy o oblecko raz jej vypadla v obchode nauska a bolo nemozne jej to dat spet. Potom raz sa zachytila v posteli o moju obrucku nausnica a vytrhla som jej ju z ucha v pohybe nechtiac ,,, tak jej zrastli dierky a dali sme ich znovu nastrelit ked mala 7r a uplne super to zvladla . Takze Ja by som druhy x nedavala malemu babu nausky zbytocne nepotrebuju to. Potom som nad tym dumala preco to vobec robime tym malym detom modifikujeme ich telo bez myslienky ci to vobec chcu potrebuju len pre to ze su urcite pohlavie a vsetci to robia , dali sme to urobit 2x ked uz to aj sama chcela Ale samotne nastrelenie ani moc neboli pamatam sa mala som 6r. Skor je tam faktor strach.

0silvia0
30. sep 2023

Mna od toho odhovorila pediatricka, vraj naco ma babo nausnice?
Dcera si sama vybrala, ze chce nausnice ked mala cca 5 rokov. Ked mas z toho stres, pouvazuj aj nad odlozenim ked bude vacsia.

domka222
30. sep 2023

Dala som ešte v pôrodnici. Za 10min mi ju priniesli na izbu už s náušnicami a spala

cervenaruza123
30. sep 2023

Deti pri nastrelovani vacsinou placu menej ako ich mamky. Dieta poplace, lebo sa zlaklo a trochu to zabolelo a o minutu uz ani nevie co sa stalo. A mamka je rozklepana cely den potom este. Ty to budes horsie znasat ako ona, ona sa trochu zlakne, poplace a bude to.

jaja20
30. sep 2023

Nám pediatrička odporúčala až po prvých očkovaniach, čiže cca ako polročnej sme jej ich dali prepichnut. Trochu plaču a hotovo. Ošetrovala som jej to v spánku, takže vtedy ani necítila, že ju to štipe. Neviem si predstaviť dávať to robiť väčšiemu dieťaťu,lebo sa môže pri tom mykať. Keď už, tak potom až v puberte.

tetapetra
30. sep 2023

Deti neplačú od bolesti, ale hlavne kvôli tomu,že sa zľaknú. Tá "rana" nebola ani mne prijemna, keď mi to strelilo pri uchu

ja_mama
30. sep 2023

No my sme napriklad davali nastrelovat v 3 rokoch ked to sama chcela. Myslela som si, ze tiez sa rozhodne az neskor, ale ukecavala ma snad pol roka, tak sme do toho sli 🙂 pekne to u dr vydrzala, aj to zakreslovanie nausniciek a aj samotne nastrelenie - pozerali sme to spolu na nete aby vedela do coho ide tak ani nebola prekvapena ked to buchlo. Usnice mala znecitlivene dakym gelikom takze to slo bez bolesti, len zo 2 dni po bola opatrnejsia pri vyzliekani. Ale cela stastna, ze sa sama rozhodla a hrda, ze to zvladla. Ked sa dierky zahojili tak si sama vybrala aj normalne nausnicky 🙂 takze aj starsie deti to zvladnu uplne v pohode ked chcu, ak by nechcela nausnice by som vobec neriesila....

maryetta
30. sep 2023

Dcerke prepichovali na novorodeneckom este v nemocnici. Robili este nejake kontrolne vysetrenia a ze hned prepichnu. Kym som pre nu prisla tak uz mala prepichnute a spala.
Ja som sebe davala v 17-tke prepichnut a bolo to ozaj aj neprijemne a hlavne sa to strasne dlho hojilo. Vzdy krvacalo.

mikadooo
30. sep 2023

Prvá zle - nebolo to nastreľovanie ale prepichovanie a ja som si povedala, že nikdy viac toto (bola som za závesom, a teda počula som ten plač). Druhej som nedala. Keď mala cca 4 roky, veľmi chcela náušnice, vysvetľovala som jej, ako sa to robí. Necúvla, išli sme do zlatníctva a tam jej nastrelili náušničky a úplne v pohode. Hovorila mi potom, že to len trochu štiplo.

autor
30. sep 2023

Ďakujem dievčatá, naozaj ste ma upokojili, zrejme to nie je až také hrozné ako som si predstavovala 🙂 my náušničky určite chceme dať teraz, mala má takmer 4m a čakali sme aspoň na prvé očkovanie, že potom jej dáme..🙏

jaskolka
30. sep 2023

My sme dali nedávno, v lete, mala 14 mesiacov. Objednala som ju, na orl ambulancii jej to urobila doktorka, platila som 7 eur. Náušnice som deň vopred dala do dezinfekčného roztoku,prišli sme poobede,
ležala na lehatku, pod uško jej dali takú podložku, ja som oprela o jej kolená, držala som ruky a sestrička hlavu. Trbalo to chvíľu, maximálne 2-3minuty,plakala síce, ale len veľmi krátko, a ani krv jej nešla, možno pár kvapiek tesne po zákroku. Podľa mňa na to už pri odchode domov zabudla. 😊Ten lalocik nie je veľmi inervovany, čiže to nie je dáka silná bolesť.

jamimo
30. sep 2023

nemám deti, ale napíšem o sebe. Za komunistov chodila ešte zdravotná sestra na kontrolu po domácnostiach.... Moja mama odbehla do obchodu, doviezli mäso, tak sa šla postaviť do radu. Doma ma strážila stará mama. Prišla sestrička. Spala som, starká celá pilná, aktívna: No, keď už ste tu, prepichnite jej uši...Spala som aka zarezaná, ani som nemrnkla. Mama sa veľmi hnevala, lebo ich mám rozdielne. Dnes nosím len náušnice na háčik, prepichovačky, klipsne nehrozia.

hederamonstera
30. sep 2023

Vies o tom, ze zato, ze je to dievca, nemusi sa jej prepichovat ziadna cast tela?

autor
30. sep 2023

@hederamonstera 😃🙈och joj... ešteže si mi povedala...

autor
30. sep 2023

@ja_mama a ako dlho sa vám to hojilo? Kým ste mohli vymeniť za vlastné naušky?

heni79
30. sep 2023

@miadi Presne si to vystihla v tom zamyslení sa. Moja dcéra má 13 a stále nemá prepichnuté uši. Nechávam rozhodnutie na ňu. Už mala aj obdobie, že chcela, no bolo to v covidovej dobe. Takže nič. Potom už nechcela. Mne uši prepichli v detstve. O.i. to mám asymetricky, no celé detstvo to bol problém na problém. Cca od 14. roku náušnice nenosím vôbec. Ani na vlastnej svadbe som ich nemala. 🤷
K @autorke - moju dcéru som tomu nevystavila. A už vôbec nie ako bábätko.

hederamonstera
30. sep 2023

Strasidelne ako niektorym pride normalne “pocula som ju plakat v druhej miestnosti (brrr)”, “plakala len chvilku”, “neboli to az tak”….uplna absencia rozumu

ja_mama
30. sep 2023

Zahojene to bolo za chvilku, po par dnoch ani nebolo vidno ze by boli novo nastrelene. Nastastie to bolo uplne bez problemov, nastrelovacky boli bioplastove, nie z chirurgickej ocele. Dr odporucil menit po 6 tyzdnoch, neponahlali sme sa s tym kedze dcerke nezavadzali, my sme menili asi po 8mich 🙂