icon

Ako vkladať bábätko do kúpacieho vedierka?

biba321
2. sep 2012

Čaute babule,prosim Vas,viete mi poradiť ako spravne vkladať babetko do kupacieho vedierka?
no naš maly je uz velky,ma cez 7 kg,praveze som kupila vedierko len dnes-kupali sme ho vo velkej vani s muzom,len ked ho chcem kupat sama,tak ho v tej velkej vanicke neviem,ani s podlozkou
maly si este nedrzi hlavicku-mam ho do toho vedierka nejako posadit,ze nozicky skrcene pod sebou?
a vyberat ho ako? nejako aj pod hlavicku a ritku chytit? ci pod pazuchy?
dakujem vopred 🙂

ivani
2. sep 2012

u nas je to presne naopak, vo vedre kupe maleho frajer a vo vanicke ja. maleho chyti pod rucicky a vlozi do vedierka, maly si prekrizi vo vedierku nozicky a on ho drzi spoza chrbatik pod ritkou.
pozri si nejake videa na youtube - tummy tub. vyhodi ti to videa ako ludia babatka vo vedierku umyvaju

angua27
2. sep 2012

ahoj, určite skús pozrieť youtube. 😉 my sme vedierko nepoužívali, kúpala som od narodenia vo vani. v tomto videu je pekne ukázané ako držať bábo vo vani

https://www.youtube.com/watch?v=deUDxedrz-c

tesne po ôsmej minúte. 😉 malého hlavičku si položíš na predlaktie a jeho ručičku vzdialenejšiu od Teba držíš vo svojej dlani. malý sa mi nikdy nevyšmikol. kúpala som tak až kým nesedel sám. 😉

mabika
3. sep 2012

aj ja som za youtube, najdes vela videi.
Ale skusim popisat: Chytis babatko rukou pod hrudnik, akoby je zavesene chrbatikom hore na tvojej ruke. Ruku mas teda popod jeho hrudnik a drzis ho nou za to vzdialenejsie ramienko (palcom a ukazovakom), alebo aj nemusis, ak uz mas prax, iba tak objimas... Bradou sa ti opiera o tu ruku, na ktorej visi. Druhou rukou podopieras ritku.
V takejto polohe das to vedra tak, ze ho akoby najprv opries ritkou o kraj vedra, pustis ritku, spustis chrbatikom popri stene vedra do vody (zacnes ritkou a spustis dole do vody). Stale drzis pod hrudnikom a ked je uz namoceny, tak voda stupne a mozes ruku vytiahnut a prechytis tak, ze drzis len hlavicku, napr. oboma rukami zboku.
Uff, ked sa z tohto vysomaris, tak si dobra 😀 Ked mas spravnu vysku vody, tak staci drzat len jednou rukou hlavicku a druhou umyvas. Babo v podstate sedi vo vedre, nohy a ruky stocene pred sebou.

A vyberat tak isto, chytit popod hrudnicek a chrbatikom hore vybrat. V podstate je to opacny princip ako kupanie vo vanicke, davas ho do vedra akoby bruchom dole a zadkom napred 🙂

Za obe pazuchy nevytahuj, lebo si nema kde opriet hlavicku a nemas potom tretiu ruku na podopretie ritky. Pekne prevesit cez jednu ruku a druhou ritku podopierat... Daj vediet, ako to islo 🙂

radka24
5. sep 2012

Ahojky, my sme kupali maleho vo vedierku do 8 mesiaca bol z neho neskutocne stastny aj ked bol uz vacsi. je to uzasna vec. po prvy, druhy aj treti krat som sa bala ho kupat v nom , ale potom to uz islo pekne, chytila som maleho pod rucicky, nemusis sa bat voda ho bude nadnasat a babo sa v nom vlastne pohybuje samo len pod tymi ruckami som ho drzala. umyval ho uz potom manzel 🙂 🙂