Ako zabaviť 4-mesačné bábätko?
Ahojte 😊
Čo robíte s vašimi babatkami počas dna? Moja malinka ma za dva týždne 4 mesiace a ja ju stále prestimulujem. Ale nechcene. 😁 ja som asi strašne aktívna no potom ju nevieme večer uspať, len ja ju nedokážem len tak nechať ležať a nič nerobiť. 😄 aj keď viem ona je ešte velmi malinka a potrebuje svoj oddych. Ako to robíte vy maminky? Čo robievate v rámci oddychu s bábätkom? Ďakujem ☺️
Bábätko nepotrebuje, aby si s ním stále niečo robila - stačí ako ho máš na dohľad.
Pokojne daj na podložku alebo do ohrádky a ty si napr. zacvič, poupratuj, uvar obed a pod.
Podľa mňa nie je dobre robiť mu "celodenný" program - ak sa teraz naučí, že si stále pri ňom, bude to neskôr vyžadovať a ty sa nepohneš ani na WC
@lea1999 tak malinka je prestimulovana a ty sa pýtaš ako zabaviť bábätko? Ved si protirecis v jednej vete.
Prosím ta žiaden program 4mes dieťa nepotrebuje!
@simona20201309 no zlý nadpis som dala, ale v texte píšem o oddychu. ☺️ len ma neukamenujte veď píšem že viem že je prestimulovane tak ako inak využiť cas aby bolo spokojne, ako s babom oddychovať 🙂
Bábätko nepotrebuje, aby si s ním stále niečo robila - stačí ako ho máš na dohľad.
Pokojne daj na podložku alebo do ohrádky a ty si napr. zacvič, poupratuj, uvar obed a pod.
Podľa mňa nie je dobre robiť mu "celodenný" program - ak sa teraz naučí, že si stále pri ňom, bude to neskôr vyžadovať a ty sa nepohneš ani na WC
@patka06 no veď jasne ja viem, nemyslela som aký program to by som vedela už asi 1000aktivit 😄 skôr mám teda namysli oddych
@simona20201309 no zlý nadpis som dala, ale v texte píšem o oddychu. ☺️ len ma neukamenujte veď píšem že viem že je prestimulovane tak ako inak využiť cas aby bolo spokojne, ako s babom oddychovať 🙂
@lea1999 však je to mimino. Oddychuje, ked spí. Ked bdie, učí sa. Pozoruje okolie, snaží sa hýbat, otáčat. Nic ine nepotrebuje.
Vychova dietata je prirodzeny proces, nie zlozita raketová veda....
Ona mozno ani neni prestimulovana, len proste nevie zaspat, maju to tak deti v niektorych obdobiach. Daj sa trosku do kludu, ja som vela lezala s detmi na zemi, na posteli, rozpravala im, nejsor knizky ukazovala
@patka06 no veď jasne ja viem, nemyslela som aký program to by som vedela už asi 1000aktivit 😄 skôr mám teda namysli oddych
@lea1999 nechaj ju na tvrdej podložke, daj jej tam nejaké hrkálka, hryzatka, kontrastné hračky, kontrastné leporela. Tv ani v pozadí, to určite nepustaj. Len tak sa s ňou prechádzaj a rozprávaj. Ako sa dá prestimulovat 4mes babo? Ako s ňou tráviš čas ty?
@lea1999 uvedom si, že pre 4 mes dieťa je úplne všetko, každý jeden podnet niečím úplne úžasným! Svetlo v obývačke, zvonček na dverách,... všetko.... len keď sa s ňou prejdeš po byte a otvoríš a zavrieť dvere aj 10x za sebou, bude na to pozerať ako puk pretože všetko vidí v podstate prvý krát v živote. A toto obdobie bude trvať ešte dlho.
Naozaj nič špeciálne o tom nepotrebuješ študovať.
Zobudí sa, nakojím, pomojkáme sa v posteli, spievam, bláznim sa, šteklím, ideme do vedľajšej izby na prebalovací pult, tam prebalím, zahráme sa s hračkami čo tam sú, dám na bruško, ideme do obývačky na podložku, tam tiež hračky, hrazdička, kontrastné kartičky, chvíľu na chrbte, chvíľu na brušku, spievam mu, recitujem.. až bdelé okno končí a ide spať (má 4 denné spánky). Okrem toho je občas v kresielku - keď potrebujem sa osprchovať alebo vyložiť nákup a dosť času trávi v nosiči keď si potrebujem porobiť, to všetko komentujem ako influencer 😅 malý sa pozerá, čuduje a potom väčšinou zaspí 😄 a áno, aj u nás je zaspávanie divočina často, krik, plač...
Ďakujem dobrým babám za pekne odpovede ❤️ cením si to. Ale niektore mi napísali tak, ako keby som sa opýtala že ako zabaviť dieta lebo s ním nechcem byt. Naozaj smutne, príde mi že niektore zeny tu len čakajú na každý príspevok aby mohli hneď nepriateľsky odpísať. Je to smutne, už takto nežijeme v peknom svete tak prečo si ho ešte viac ničiť? Je mi ľúto vás aj vašej rodiny ak ste podráždene aj na nich pri každej otázke. Ja svoje dieta milujem a som mamička prvýkrát, myslela som si že tu sú skúsenejšie mamky ktoré majú viac skúsenosti. Ale nemusíme byt na seba hneď zle. Naozaj. Teraz som si to uvedomila. Vy, ktoré ste naozaj dobre zeny ktoré rady pomôžu, odíďte z tejto komunity nič dobre tu nieje. Nedivím sa že každý nadáva alebo si robí srandu z modrého koníka. A vy ktoré ste nepríjemne pod každým príspevkom, tak si vybite hnev a frustráciu presne tu ako to aj robíte a nerobte čerstvým mamičkám výčitky že sú zle, každá sa snaží ako vie a ako môže. A hlavne celým srdcom ❤️ ruším si účet, ďakujem všetkým dobrým ženám ale toto tu nemá zmysel. Prajem aj vám ale aj tým ktoré sú nepríjemne pekný deň a ostante si zatrpknuté, hoci je to smutne. Ahojte

@lea1999 tak malinka je prestimulovana a ty sa pýtaš ako zabaviť bábätko? Ved si protirecis v jednej vete.
Prosím ta žiaden program 4mes dieťa nepotrebuje!