Ako zvládne novorodenec 2-hodinovú cestu autom z pôrodnice?
babule malý sa ma narodiť v júli, predpokladám, že bude hic, čaká nás cesta 170km z pôrodnice domov, v 20 ročnej fabii bez chladenia/klímy, myslite, ze babo zvládne to teplo v aute, bez prehriatia? ja sama niekedy cítim, že som nervna a malatna z toho tepla, alebo radšej požičať na ten deň niekde nejaké modernejšie auto na prevoz, vsetci mi hovoria, že kedysi to deti zvládli v starých škodovkach, tak ze tie 2 hodky zvládneme aj my, že sa nad tým zbytočne zamýšľam. ďakujem za každú radu ohľadom AUTA.
@lulu2014 super ďakujem, mňa samu kopec veci vôbec nenapadne, že poprosiť ostať dlhšie a tak aby sme nemuseli ísť cez obed, proste kedy by ma poslali preč vtedy by som šla, som rada, že vždy príde nejaká rada ktorá sa zíde 🙏🙂
@andreatytler ďakujem tak potom lepšie keby sme to dali na jedenkrat, že netreba stat každých 30 minút... a toto bude našťastie jednorázova cesta len z pôrodnice domov, žiadne ďalšie potom nebude treba absolvovat
@karamellova ďakujem za radu, ďalšia z veci na ktorú by som nepomyslela 😶, koleso sa doma určite nejaké nájde
@zabina27 nie nie to bude jednorázovka len našťastie 🙏, takže ak bude spinkať a všetko ok tak nebudeme budiť.... a klíma hlavne ako som písala aby v aute pred cestou nebolo ako v pekle, po ceste už len dochladiť ak bude treba ..
Uvedomuješ si vôbec, že je ešte len marec ?
No ja ti napisem trochu mimo otazky..len vlastnu skusenost- ja by som 170km do porodnice pri mojom synovi nedala...mna muz viezol necelych 20km a to som prisla len tak tak, z prijmu (10min papierovacky) rovno na salu a tam doktor praskol vodu a maly na 2 zatlacenia vonku (10-15 min)...ale ak ides na vyvolavanie, prip.mas termin, tak ok 😉
Urcite by som si pozicala lepsie auto, nie len kvoli klime, ale stare auto sa moze cestou pokazit a to si v horucave nechcem ani predstavit. Je jedno, ze je malo jazdene, suciastky maju svoj vek. Asi mas dovod ist do tak vzdialenej porodnice, ale napriek tomu by som to prehodnotila.
@lulu2014 ist o 16,00 nie je dobry napad, kludne moze byt vtedy este 32 stupnov, ak bolo na obed 34 a viac. A to obcas byvaju aj vyssie teploty. Idealne by bolo ist rano, najneskor okolo 9,00 - 10,00 ale neviem, ci sa to bude dat.
@mandarinka555 😘❤️
Určite ak máš možnosť tak požičať auto od známych alebo z požičovne 1-2 dnii vás predpokladám nezruinuju pokiaľ netrvá na limuzíne určite to bude pre všetkých pohodlnejšie. Ono babo to snáď zvládne ale šoférovať takmer 200km so škriekajucim krpcom je dosť na palicu aj pre ultra kľudne ho šoféra...
@elizabet173 to bol priklad.... islo o to ze sa da dohodnut. Ak nebude total natresk vie sa dohodnut aj na rano..... vsetko je o nas ludoch. Ved je iba marec nikto netusime kedy to vobec pride a ako bude..... 🙂
@lulu2014 jasne júl veľmi ďaleko a stat sa môže čokoľvek, ale aj tak som rada za všetky odpovede a postrehy, ktoré by mi nenapadli 😊
a co ze je marec niekto sa rad pýta skôr
myslím, ze je to jedno a hlavne moja vec a iný @mandarinka555 keď s tým má problém nech ide do 🍑 a nečíta príspevky ktoré ho nezaujímajú a nemá čo k nim povedať, iba vie odveci napísať koment, ktorý má nulovú výpovednú hodnotu 🤦♀️😂
nas bol 2 hodiny v aute v juni, vonku bolo takmer 30 stupnov a cely ten cas prespal. Porodnica bola sice len pohodinu cesty ale vychytali sme zapchu a este som a dost dlho zdrzala v lekarni. Nemal problem.
@kulumulu123 To je skvely postreh a ubolena, unavena mamicka, stale plna tehotenskych hormonov to bude mat este horsie.
Z mojej strany absolutna pohodka. Pohoda ze sa pytate.... to iba ze termin si moze babatko posunut skor/neskor.
Hlavne ziadny stres☺️.....prezili sme uz kadeco tak jedna cesta z porodnice s babatkom nebude ziaden problem. Vsetko sa da. 🍀👍🏻😀
A potom si budete uzivat krasne chvile v rodinnej pohodicke.
Ja som mala obe deti prázdninové, cestu skoro 2 hodiny a v tom čase sme mali obdobný šrot bez klimy. Bolo to úplne v pohode, dve zastávky v tieni, proste žiaden problém. Momentálne by som išla asi na lepšom aute ale z dôvodu bezpečnosti, klíma by ma ani nenapadla..
Tak ja zas budem pisat ako z inej galaxie 🙈 ja by som 200km s novorodencom nesla ani najnovsim modelom audi! Nase deti prevrieskali prvych 15 mesiacov vo vajicku, kazdunjednu boziu cestu! Z porodnice sme sli slabych 10 minut a teda ten vreskot novorodenca je zahul hlavne na psychiku, aj krd nie kazde dieta je take.
Druha vec, tak dlho vo vajicku je pre babo dost nevhodne. A posledna, ako tu uz bolo spominane, klimu ja novorodenca ani omylom
Určite nie!! Neskutočne by som sa bála. My sme mali klimu normálne sme šli 20 km v júni. Určite nie! Nešla nám istý čas klíma sme šli v aute sme mali 42 stupňov.
Postačí otvoriť okná a urobiť pauzu, keď treba a tu sa radšej také nepýtaj, lebo aj tvoje manželske problemy sa nájdu ešte v tejto diskusii 🤭 (PS: Ja som tiež chodila s takým z roku 2001 a novorodencom v trópoch...)
Tu by som vôbec neriešila či má auto klímu, ale v prípade nehody by to 20 ročné auto najskôr nezvládlo a tie plechy by vás neochránili. Toto by som neriskovala ani náhodou 🙄 a určite bude aj pre teba pohodlnejšie ísť v novšom aute kde ťa tak nevytrasie. Neviem si predstaviť sedieť pár dní po prirodzenom pôrode tak dlho. Cisársky som nemala,no ani to nebude žiadna výhra 😕 my sme 1x cestovali cez 400km keď mal syn 1,5 mesiac, robili sme pauzy samozrejme. Malý to zvládol v pohode, no ja som mala ku koncu už viac než dosť.
Ako nič v zlom, ale v čase covidu si požičať auto, kde neviete či bola vyčistená resp. vydezinfikovaná klíma, je podľa mňa dosť veľký risk. Aj keď idete s klímou, tak v aute môže byť max. o 5 stupňov menej ako vonku. Dieťa je dobré kontrolovať častejšie počas cesty, či nie je spotené, prehriate. Tak malé dieťa nemá vlastnú termoreguláciu.
@sono2 rozdiel vhodný pre babo je cca 5°C oproti vonkajšej teplote... Ak bude vonku 35°C klímu môžu zapnúť na max 30°C a to teda rozdiel moc nespraví.... Plus neviem aké auto majú v pláne ale ja mám v aute fúkanie klímy aj vzadu a keď bude babu fúkať vzduch na tvár, tak sa môžu do tej nemocnice tak vrátiť späť akurát so zápalom 🤷♀️
a to ze vašemu dieťaťu nebolo nič z klimy, neznamená ze inemu to neublíži... Ja som tiež ako 3 mesačná absolvovala trasu 270km +270km naspäť každy mesiac do nemocnice pred 21 rokmi a vtedy teda žiadne klímy neboli a tiež sa mi v 30°C teplotách nič nestalo... Znamená to teda, že ani inému dieťaťu sa nič nestane? 🤔
Ja len k tomu ze kedysi to deti zvladali aj v starych skodovkach... Ano,zvladali...ale kedysi bolo v lete max 27 stupnov a nie 35 co uz je pomaly bezna vec prave v juli...
@janai1 Tak mne sa prehriala v júni dcéra v aute prvá zimná a nebolo mi všetko jedno mala 40 stupňovú horúčku a kým sa jej znížila a chcela piť len stonala.
Klímu na tvár prosím ťa čo máte za auto? My máme nemáme nové auto kadejaké pozície hádam by mu nefukala klima od sedačiek? Či kde vám fúka?
Tak si bola v náručí to je niečo iné
A čo by som dala kľudne 25 stupňov nič by sa nestalo,. Vyjdem idem do bytu určite lepšie ako sa pariť v aute
Nespôsobte si teplotný šok.
https://zdravie.pluska.sk/zdravy-zivot/teplotny...
Bavia ma tieto názory, že 20 ročné auto sa môže pokaziť, a tenké plechy a vôbec, sadnúť do auta bez klímy je smrť. Slovenské ženy sú už asi moc naveľa 🙂
Ja v tvojom prípade, pokiaľ máte auto v dobrom technickom stave, by som išla s ním. Poznáte ho a pokaziť sa môže aj nové auto. Pri bábätku by som beztak klímu moc nepúšťala, ak bude horúco tak proste zakryť zadné okná, necestovať cez obed, trošku pootvoriť okná, bábo primerane obliecť a ideš 🙂

Vobec by som sa netrapila s prehriatim babatka. Ked tak zastavite cestou. Aj by bolo moc horuco pojdete neskor okolo 16 a vybavco. Nemusite ist zrovna cez obed. V porodnici sa da vzdy dohodnut. Uplne kludne mozete ist aj vasim autom.... a naozaj je otazne ake bude pocasie. A na klimu naozaj bacha ak si teda poziciate ine auto.
Vseobecne drzim palce🍀🍀🍀