Ako zvládne novorodenec 2-hodinovú cestu autom z pôrodnice?
babule malý sa ma narodiť v júli, predpokladám, že bude hic, čaká nás cesta 170km z pôrodnice domov, v 20 ročnej fabii bez chladenia/klímy, myslite, ze babo zvládne to teplo v aute, bez prehriatia? ja sama niekedy cítim, že som nervna a malatna z toho tepla, alebo radšej požičať na ten deň niekde nejaké modernejšie auto na prevoz, vsetci mi hovoria, že kedysi to deti zvládli v starých škodovkach, tak ze tie 2 hodky zvládneme aj my, že sa nad tým zbytočne zamýšľam. ďakujem za každú radu ohľadom AUTA.
@elizabet173 no veď😂😂o 16 tej zvykne byť najteplejšie už nahriate všetko . Úplne ráno keď tak je najlepšie. Alebo teda keď už slnko zapadá.
Ešte, že si sa neopýtala v ten deň, keď si ocikala test....toto už má výpovednú hodnotu ?
@mandarinka555 Uz sa opakujes... zabudla si co si napisala vcera, alebo ti dosli originalne napady na vyryvanie.
Neviem odkiaľ a kam pôjdete ale cca 170km na SK môže trvať v lete aj omnoho dlhšie ako si myslis, stačí jedna nehoda alebo oprava vozovky a hneď si postojite... V aute s dvojzónovú klimou si vzadu pekne vypnes, a vpredu nastavis normálnu teplotu tak aby na malinké nefukalo. Ak ti bude spinkať jednoznačne nebudit a nevyberat z vajíčka.
Pozicat, neviem kolko to vynde a ci aj len na jeden den pozicaju, plus si pytaju aj nejaku zalohu, no asi keby to zratam, ci by nebol lacnejsi aj taxik. Treba vsak do predu zistiz, ci ma autosedacku vajicko...
Klima je ovela horsie svinstvo a nie to este na pozicanom. To by som neriskovala. A dovie ako bude počasie, aby ste este nekurili.
@andreatytler Bavím sa snáď s tebou ?
Ja som rodila v juni, v pôrodnici bolo celý týždeň, co som tam strávila v kuse 35 stupnov. V noci kolo 30. Izby boli priamo pod strechou. Ja som mala, co robiť, aby som to dala, ale tie detičky poviazane, ešte aj v letných perinkach, to dávalo úplne v pohode. Samozrejme potili sa, viac spali, častejšie ich sprchovali. To ti píšem, len na margo toho, ci dieťa zvládne takú cestu. Určite zvládne 2 hodky. Ja by som asi isla skoro ráno, keď auto nebude také nahriate. Ale nevieš ako sa vybavis v pôrodnici. V tej našej to trvalo dlho, kym som dostala prepustacie správy. Klimu by som tiež neriskovala. A možno vám bude pršať 😀
a najma sed vzadu s babom.
@mandarinka555 Ty sa nebavis s nikym... len vyryvas.
Uz si vyjadrila (aj ked posmesne) svoj nazor ze autorka riesi problem prilis predcasne. Naco bol dobry ten druhy prispevok? Komu to pomohlo? Akurat tak tebe asi.
Toto je verejne forum. Na prispevky (aj oznacene) moze reagovat ktokolvek. Ak si to nezelas komunikuj cez sukromne spravy.
Ked budes poziciavat auto, tak s automatickou klimou, ale dasa nastavit aj manualna a pustit slabo picas celej jazdy.
Nechcem poucovat, ale odporucam Ti kupit auto s klimou pri detoch. Ja uz by som tie kontroly u lekarov s detmi, babkou a psom nedala bez klimatizovaneho auta. Staci, ze som 30min u lekara, tak sa mi rozpali biele auto 😔.

A hlavne si treba uvedomiť, že ak sa nejaká teplota zvýši, vhľadom na to, že ak budú vážne horúčavy a auto proste neschladiš, otvorenim okien tak isto, počítam, že nemáte čierne okná ktoré pohltia lúče, aj keby boli, novorodencovi nemôžeš ty podať žiadny liek ale opäť musíš do nemocnice.
Ja bez klímy ani náhodou.
Klasicky obliecť, čiapka a klíma. Lebo keď to dieťa vytiahneš z vajíčka v takej horučave bude ako mačka,
Ja som absolvovala cesty bez klímy a teda to je za trest. Pri najhoršom ti bude plakať celú cestu z horka. To si neviem ani predstaviť