Ako zvládnuť kúpalisko s 5-ročným a 5-mesačným dieťaťom?
Vybrali by ste sa? Mam obavy kedze by som isla sama. Dcerka by velmi chcela uz konecne ist nie som proti, ale bojim sa ako by som manazerovala ked 5M chce spat, jest, grgat, kakat...a popritom mala oci na dcerke v bazene? No neviem...Musela by som jej vysvetlit ze mozme len do detskeho bazena. Ale to zasa nechcem aby furt musela sediet na deke, lebo mensia chce nieco.
@anonym_autor sama by som nešla s dvomi deťmi. Mam staršie deti, chodíme s manželom, ale keď ide na wc, alebo na chvíľu do iného bazéna, ja už stresujem. Pozerať dvoma smermi, hľadať jedno, druhé. Jedno lezie hore na šmýkačku, druhé sa už spúšťa dole, neviem koho skôr chytať. Raz mi syna strkol dospelý!! A ani mu nepomohol postaviť sa, keď sa ponoril pod vodu. Voda bola po kolená, syn sa potom dosť dlho bál ísť sám do vody.
@anonym_autor ja mam 1.5r,3 rocnu a 6 rocnu a sama si netrufam.
Sama by som nešla, nemáš kamošku s deťmi žeby ste sa pri nich vystriedali?
@anonym_autor a ako pôjdeš na wc s nimi?
Sama by som nešla, nemáš kamošku s deťmi žeby ste sa pri nich vystriedali?
@januska12323 nemam.
@anonym_autor a ako pôjdeš na wc s nimi?
@anonym_d9269d no prave preto som sem napisala, lebo toto ma ani nenapadlo. Ak ich aj zoberem premna to urcite nebude med lizat, ak nebude velka knucat tak mala bude plakat..alebo naraz 🤔
Ja by som tiež nešla. Bola by som nervózna, podráždená, a taká byť nechcem 😃
Ja mám 3,5 a 1,5rocne deti. Sama ist vyslovene nemôžem, lebo je to nebezpečne. Naozaj stačí minúta a môže sa nieco stať. Na dovolenke sme boli dvaja, ja pri menšej na jeden meter, stačí že som na pol minuty otočila krk a pozerala na staršiu lebo ma volala aby som sa pozrela ako skace s tatkom a už na mna pani kričala z lehatka že je menšie pod vodou a fakt! Prisaham bola som meter od nej a 30sekund pozerala inde. Nešťastie sa môže stat rýchlo.
@anonym_autor ja nechodím ani s 1 dieťaťom sama na kupaliska a pod… buď ide manžel alebo moja mama alebo svokra, vždy sa rad niekto pridá ☺️
Ja som takto bežné chodila, dcéra mala 3.5 roka keď sa narodil syn v novembri a cele leto sme chodili, úplne v pohode.
najlepsie by bolo niekoho vziat so sebou.. alebo ked tak nechodte na cely den, ale napr na hodku dve... pojdete do detskeho bazena, ale aj na 5r budes davat pozor, cize by som skusila malemu nosic alebo nieco alebo normalne kocik a bude v kociku = zalezi od kupaliska, zase drobec aj tak vacsinou spi... existuju aj kolesa pre male babatka ale to neviem ci a ako funguje, popravde v takom veku som s malou v bazene ja nebola. ALe na kupaliskach to vidno sem tam, vo velkych bazenoch.. drobci v kolesach a posuva si ich rodic a zvysok osadenstva plava :D
a ked zacnes malu trosku vychovaavt k zodpovednosti za surodenca, tak aj wc zvladnete, vsak existuju kociky, a 5r to v pohode postrazi na tych par minut co si tam, za dverami... tak zase netreba si robit tolko stresu
@januska12323 nemam.
@anonym_autor neverím, že sa nenájde kamarátka, sestra, mama, susedka, ktorá by išla s tebou
ja chodievam, mame aj zahradu a vzdy mam z toho stres, ze naco sa natahovat, ked maju bazen doma, ale manzel musi byt dlho v praci a cchem detom trosku aj zmenu. Nakoniec to vzdy dopadne na vybornu a uplne zbytocne sa dopredu stresujem "ze naco to je dobre". Je to trosku o drzku, vsetko nosit, ist s nimi na wc, atd, ale nic strasne a starsia vzdy spolupracuje. potom o tom rozprava 2 tyzdne
Sama by som nesla. Rozumiem, ze dcérka chce ale tu treba zváženie rizík dospelej osoby, čiže sama by som s dvomi deťmi nešla, najmä keď bábätku sa treba venovať.
Ak chceš splniť dcerkine prianie, treba zohnať ďalšiu dospelú osobu, ktorá pôjde.
Bola som tak pár krát, syn mal 4 a dcéra 1, ďalší rok on 5 a ona 2..dá sa to, len si nesmieš vopred robiť falošné ilúzie, že to bude dokonalé :D … synovi ( neskôr aj dcére) som proste vysvetlila, že ideme sami, takže mi musia pomáhať, vedeli, že ak bude “prúser”, tak ideme domov. Ja som bola s malou na deke vedľa bazéna, on sa hral vo vode pred nami. Keď spala v kočíku na chvíľku som bola vo vode s ním, na kočík sme videli a boli od neho do 5-6 mestrov v podstste. Keď už mala 2 roky bolo to o to ľahšie, boli sme vo vode spolu všetci. Ja za najväčšiu komplikáciu považujem cikanie a kakanie 🙈😀, na čo sú naše deti teda odborníci… nenarobíš nič, musia ísť s jedným proste všetci… ale keď si na to vopred pripravená, tak ťa neporazí :D.
Tento rok máme 3. bábätko, zatiaľ sme ešte sami neboli, ale odvahu mám, keď sa trochu polepší počasie a mužovi sa nebude dať s nami, tak uvidíme :D
Ja mam pravidlo, na jedneho neplavca 1 plavec. Deti mam 4. Takze pokial som bola sama s 2 detmi, jedno dieta muselo byt plavec. Dovtedy iba s doprovodom som sla s 2 detmi. Moja napriklad uz v 5 rokoch vedela plavat a mala rok plaveckeho za sebou, takze som kludne mohla ist s takymto kombi sama.
Zalezi, ci ta starsi posluchne.
My chodime-starsi ma povinne vo vode vestu, a musi byt pri mne, mladsiu mam na rukach.
A na wecko si mladsiu davam do nosica-na nestastie nie kazdy ma pri deckach pomoc a nie kazdy moze byt s dvoma detmi vkuse doma🤣 na margo otazky vyssie polozenej
S 5m by som na kupko nesla ani sama. Akoze co tam? Take male das do bazenas curankami? Divim sa ze nad tym vobec uvazujes
S 5m by som asi nešla, to je ešte babatko, môže to tam celé preplakat, môže mu byť teplo, možno v tom hluku ani nezaspí. My sme mali vlani doma babatko. Na výlety sme chodili, keď boli u nás babky. Kým babo spalo, vzala som staršiu na výlet vlakom, k vode a pod. Teraz, keď už má druhá vyše roka, tak chodím s nimi sama. Ale aj staršej vysvetľujem, že sa stále držíme pri sebe, neodbiehame a pod. Našťastie to funguje, je dosť rozumná.
Ked nemas inu moznost (zahrada doma alebo u rodicov) daj 5 rocnej nafukovaci Bazen na balkon … tento rok to bez kupaliska prezije alebo najdi nejaku kamosku co sa prida.
S 5 mesačným ani omylom. Hluk, horúčava, milión ľudí. 5 mesačné by som dala niekomu doma strážiť a so starším by som zbehla na hodinku dve. Alebo by som išla s nimi o rok. To staršie to určite prežije.
Chodievala som sama aj s troma deťmi.. nevravím že to bolo easy, ale starsie deti museli rešpektovať kde mohli byť a kedy mohli ísť do vody - len vtedy keď najmladší bol ok a nič nepotreboval.. ak začal potrebovať, tak sme museli všetci ísť na deku.. nerobievala som takéto výlety často, ale zato občas ako spestrenie.. aj keď boli už starší bolo to chaoticke, ale deti vedia že moje pravidlá museli dodržovať.. teraz sú už pubertaci, navsteva kúpalísk je o dosť ľahšia..
Ja mam malého 1r a dcéra 4r a kúpalisko je asi jedine miesto kde by som sama s nimi nešla 😀
@anonym_d9269d no prave preto som sem napisala, lebo toto ma ani nenapadlo. Ak ich aj zoberem premna to urcite nebude med lizat, ak nebude velka knucat tak mala bude plakat..alebo naraz 🤔
@anonym_autor dobre by bolo nájsť taký detský bazén kde ide voda od úplne najmenšej , po taku čo siaha 5r Max po brucho ,aby si sa aj ty s menšou osviežovala vo vode a zároveň budeš mať výhľad na staršiu ,keď nechce chodiť za ruku a pohraje sa sama...tipujem že nechodí do plaveckeho bazéna..
sama by som asi nesla, ked by som si predstavila, ze mensia ma potrebuje na 100% kym nespi a starsia sa jeduje, ked nema pozornost a neda si vysvetlit, ze moze byt len v detskom bazene. Je to logicke- aj 5.rocna je stale male dieta. Ja by som rozmyslala skor sposobom ako si zohnat niekoho na pomoc. Mama/svokra/suseda/kamaratka. Dohodnut sa s tym clovekom aby mi strazil mladsiu na deke, ked bude spinkat a ty sa pekne mozes aj vo vacsom bazene venovat starsej s tym, ze akonahle ta mensia bude potrebovat, idete z bazena atd. Ale sama neviem lebo potrebujes najst take prostredie, ze ak by starsia akokolvek a kedykolvek potrebovala pomoct (aj mat ju v kuse na ociach) tak musis byt schopna "odlozit"mladsiu. Napr. aj na zachod. Musis poznat prostredie kupaliske lebo tie su tiez rozne. Bezpecnost a dusevne zdravie matky nadovsetko ci uz pojdete alebo nie.
@anonym_autor radšej nie. Moja dcérka má 7 rokov a druhá 6 mesiacov... Hoci je staršia rozumná a tolerantná, nakoniec Ty budeš totálne odpísaná a treba fungovať aj potom po návrate domov a v noci. Ak nemáš nikoho, kto by šiel s tebou, daj vodu so bazénika na balkóne/terase a urob vlastné kúpalisko. Mysli aj na seba, lebo bez funkčnej maminy sa deti nezaobídu.
Vezmi sestru/babku/kamosku. Sama by som nesla..
Moja malá je od narodenia taká, že rozlišuje, či sú to ľudia mimo domova a jej alebo cudzí a vonku, takže má určité zábrany, pokiaľ ju vhodne zabezpečím a aj som ju ponorila do vody v jej 8. mesiaci. Doma pri kúpaní niekedy protestuje, ale na kúpalisku bola úplne v pohode, resp. možno aj trochu napätá, ale bola tíško. Oplatí sa to vyskúšať a byť pripravená na možné situácie, teda odísť včas a ten pobyt zbytočne nenaťahovať. Vyskúšať si čo chceš ako ja, čo som spravila 2-4 dĺžky a prvý krát vlastne som len natrela malú a šupla ju do malého bazéna tak aby sa hlavička neponorila a chvíľu sme tak potom sedeli na deke a vymenila som jej pocikanú plienku na kúpanie, lebo evidentne tá voda to možno spustila. Ver, že to nebude chaos a snáď bude. Ja sa tak snažím pripraviť pozitívne myslením na veci, ktoré chcem alebo musím.
A to som najprv šla sama, inak by som sa okúpala tiež, keby ju mal kto postrážiť na tráve. Potom tam bola s priateľom vo vajíčku. To sme ju už nedávali do bazénika, len sme cucali nejaké nápoje na striedačku, keď druhý sa kúpal chvíľu. A šla som sama s nosičom cez pár zastávok, čo bolo trochu ťažké, ale ja som náladová a aj ten autobus trochu drnčal, ale boli tam aj kočíky.

@anonym_autor ahoj, záleží na povahe tvojej
Pokiaľ sa na to cítiš ,choď
My máme skoro 5rocny rozdiel a vždy sme to zvládli
Vždy len ja a deti dve
Nakoľko manžel pracuje v zahraničí
Chodila som od bábätka,prestriedali sme to
Malú som si uspala pod stromami alebo niekde bokom a potom spala pri deke v kočíku a ja sa viac venovala staršiemu synovi.dceru s kočíkom sme mali na dohľad a bola som pri ňom v bazéne
Ja som si to vždy užila ,aj deti