icon

Ako zvládnuť nervové záchvaty u batoľaťa?

tatiana234
24. jún 2025

Ahojte neviem cocrovit mala ide do extrémnych stavovo ked ideme von alebo ked jej niečo nedovolíme zas teda uplne nie ze za všetko vystraja ale keld tak uplne a dnes som mala problem ju ukludnit až sa triasla bojím sa o ňu manžel je srara škola hovori capnut po riti nech sa schladi( capanut nie zmlatit ako žito nech sa mi tu zasa neozyvaju mamminy ktore mam budú bicovat za capnutie dieťaťa po plienke) ja som skôr taký ukludnovaci typ mojkaci ale nepomáha nic a ozaj sa bojím ze si ublíži poraďte

biglovemom
24. jún 2025

Oyptaj sa manzela ci jeho tiez niekto capne ked je smutny ,nahnevany .Alebo frustrovany .🤭🤭
Najlepsie pre to dieta je ked si tym proste prejde .ona sa nevie Este ovladat (Ani niektori dospeli) … vekom to Bude lepsie .

janettdamian
24. jún 2025

Normálne obdobie vzdoru. Capnutie nepomôže, urobí to znova. Treba zistiť aký typ je tvoje dieťa, čo na ňu funguje. Však si o tom niečo s mužom naštudujte.... je kvantum literatúry atď. o tom. Je to veľmi náročné na psychiku rodičov, ale ak vy nedokážete ovládať svoje emócie a nenaučíte to aj dieťa, prečo chcete od neho, aby reagovalo kľudne? Dobrá správa je, že rokmi na tieto výstupy dieťaťa zabudnete. Nezabudneš však na svoje "zlyhania"...

reela
24. jún 2025

Ja som zo zufalstva uz capla po plienke a sa zacal smiat z toho, bolo po vystupe a este chcel, aby som ho capala dalej... proste tie deti... to nevymyslis

pribinak
24. jún 2025

2 roky….obdobie vzdoru …nič len svätá trpezlivosť a pevne nastavené hranice

Niektoré deti si toto obdobie musia doslova odvrieskat a oplieskat sa 10x denne o zem
Iné trochu pokricia a poplacu a tým je to vybavené

Ona si plačom nijak neublíži, učí sa vnimat a spracovávať svoje emócie, učí sa aj rešpektovať a poslúchnuť keď nie je vyhovené jej požiadavke

Možno máš doma malú drama Queen a potrebuje proste vyrobiť scénu každý deň. Chce to sváru trpezlivosť ale nebola by som ju. Je malička, ešte veľa veci nechápe, nerobí to schválne

Treba dať bacha na tie “výchovne capnutia” lebo deti ich veľmi rýchlo začnú opakovať a začnú bit iných okolo seba

colsami
24. jún 2025

Skus zvolit iny postup ako ukludnovanie a mojkanie pri takych vystupoch. Alebo ak sa tu najde clovek, ktoremu vyhovuje ak je neskutocne za nieco vytoceny az do amoku, ze ho niekto vtedy zacne mojkat a objimat a vysvetlovat mu vtedy, nech sa hlasi. (V realite som este nevidela ze by tento odporucany sposob riesenia detskych zachvatov fungoval, a to som videla rozne prevedenia u roznych matiek). Ale proti gustu ziaden disputat, len moj osobny nazor 🙃

PS: nam na vzdory najlepsie pomohla ignoracia - uprimne, ked vidim ze dieta trucuje a nie ze mu nieco realne chyba, tak to so mnou ozaj nijak nehne, takze... Jedine pockam kym to prejde.

independent_woman
24. jún 2025

Ja to riesim tak, ze mu poviem, ze ho chapem, je to blbe, ale toto su moje hranice. Ked sa mu to nepaci, ideme robit nieco ine a neskor sa k tomu vratime. Napr. obut si topanky: prvy krat ze nie tak ok dame najprv klobuk, potom topanky. Alebo ked mame ist z ihriska: poviem, ze ideme domov, ked povie nie tak ok - podme do kocika, dame vodu/kapsicku/snack ked aj tak nie ok - co keby sme skakali ako zabky ku kociku? Nepozrieme po ceste sliepky? A podobne. Takto sa viem vyhnut 90% hysterickych zachvatov

kkatkka07
20. júl 2025

Ak by sa vám nedarilo vo vašich ťažkostiach posunúť môžete skúsiť aj online poradňu, ak by ste potrebovali. Síce je to platené avšak cena je prijateľná. Union poisťovňa dáva aj zľavu. Aktuálne som úplne novou členkou mojra online psychologickej poradne, predtým som viedla aj poradňu psychológie tu na modrom koníku a v oblasti psychológie pracujem už viac ako 10 rokov. Termíny sú dostupné aj vo večerných hodinách. Nezabúdajte, že aj náročná cesta k cieľu môže byť jednoduchšia, keď ju môžete s niekým zdieľať, kto vás nebude súdiť, či situáciu zľahčovať. Pridávam linky:
https://mojra.sk/psychologicka-poradna/psycholo...

https://www.union.sk/zlava-na-online-konzultaci...