Ako zvládnuť odplienkovanie 2,5-ročného dieťaťa?
Ahojte, potrebovala by som radu k odplienkovaniu. Maly ma 2,5 roka, uz dlhsie odmieta plienky, na noc je plienka sucha, na poobedny spanok tiez. Doma ked chodi holy, vie si sam sadnut na nocnik a aj sa sam vycikat aj vykakat, ale nie vzdy. Ked je velmi zaujaty, pocika sa. Na zem, na gauc… hocikde. Znamena to ze este nie je pripraveny? Vratit mu naspat aspon plienkove nohavicky ktore si neda dole sam? Lebo som uz dost unavena z tolkeho tepovania gauca 🥺
Popripade ako mu pomoct? Lebo on sa velmi tesi ked sa vycika do nocnika, a fakt tu plienku nechce.
To ze sa pri hre pocika, je taka faza, aj to prejde, nedavaj uz mu tú plienku, nech ho nemylis. A vyckat, dieta obliecť normalne. Len to odsledovať co najviac
@anonym_autor nedávaj mu už plienku a tak, ako ti radia, pýtaj sa v pravidelných intervaloch, samozrejme nie každú polhodinu.
To ze sa pri hre pocika, je taka faza, aj to prejde, nedavaj uz mu tú plienku, nech ho nemylis. A vyckat, dieta obliecť normalne. Len to odsledovať co najviac
@pribinak
@anonym_ad1285 no ked je obleceny, ide to vsetko do gati
@pribinak
@anonym_ad1285 no ked je obleceny, ide to vsetko do gati
@anonym_autor a kam inam by to malo ist.. práčku aj ine oblečenie predsa mate, musi si zvyknut fungovat normálne
@anonym_autor a kam inam by to malo ist.. práčku aj ine oblečenie predsa mate, musi si zvyknut fungovat normálne
@anonym_ad1285 no lebo ked je holy a hra sa, sam si prerusi hru a sadne na nocnik a vycika sa. Ked je obleceny mu to podla mna evokuje plienku, a proste vycika sa aj ked je nocnik vedla neho.
@anonym_autor kasli na to. Zbytocne sa stresujes.
@anonym_ad1285 no lebo ked je holy a hra sa, sam si prerusi hru a sadne na nocnik a vycika sa. Ked je obleceny mu to podla mna evokuje plienku, a proste vycika sa aj ked je nocnik vedla neho.
@anonym_autor Je pripravený, no častejšie mu to pripomeň. Aj náš niekedy pri hre zabudol ísť. Je to normálne. Deťom to ešte treba pravidelne pripomínať ;)
Normalne ho oblec, to ako teplo mate doma ze chodi holy? Ked sa pocika do gati, aspon bude vediet ze ma nieco mokre a ze sa to asi nema, ved operies, vsetky sme prali pri nehodach, Mojmu trochu mladsiemu sa tiez stava, ze sa pocas hry tak zabudne, ze si cvrkne, proste nema cas sa vypytat zjavne, stane sa. Treba pripomenut, poslat vycikat. Ja by som to nevzdavala, ved pojde do skolky tak nech sa stihne naucit.
Musis sa ho stale pytat,hned po zobudeni dat na nocnik.V noci nedat uz pit,pred spanim na wc a spat.Nedavat cez noc caj,mlieko.Ked zacnes odplienkovavat,nesmies uz ustupit.Ublizis mu s tym,len tie nehody treba vydrzat.Dlho trvat nebudu.
Normalne ho oblec, to ako teplo mate doma ze chodi holy? Ked sa pocika do gati, aspon bude vediet ze ma nieco mokre a ze sa to asi nema, ved operies, vsetky sme prali pri nehodach, Mojmu trochu mladsiemu sa tiez stava, ze sa pocas hry tak zabudne, ze si cvrkne, proste nema cas sa vypytat zjavne, stane sa. Treba pripomenut, poslat vycikat. Ja by som to nevzdavala, ved pojde do skolky tak nech sa stihne naucit.
@anonym_0e1098 tak do skolky ho este od septembra urcite davat nebudem, cize z toho hladiska ma cas. Pises ze tvoj mladsi si obcas cvrkne. Lenze u nas to nie je obcas, a nie je to cvrknutie. Mame normalne, prijemne, neviem kolko stupnov, ale nic sa mu nestane podla mna ked chodi bez gati. Lebo ine je oprat jedny leginy za den, a ine 6.
@anonym_0e1098 tak do skolky ho este od septembra urcite davat nebudem, cize z toho hladiska ma cas. Pises ze tvoj mladsi si obcas cvrkne. Lenze u nas to nie je obcas, a nie je to cvrknutie. Mame normalne, prijemne, neviem kolko stupnov, ale nic sa mu nestane podla mna ked chodi bez gati. Lebo ine je oprat jedny leginy za den, a ine 6.
@anonym_autor ale aj moj sa pocikaval ked sme zacinali, proste som prala gate kolko bolo treba. Holy ale nebehal ani v lete, presne kvoli tomu aby citil ze ked sa pocika do gati, tak to nie je uplne ono a nema to tam co robit. Ved rob ako chces, ale ak je jediny problem v tom prani oblecenia, tak to je teda dost slaby dovod podla mna.
Aj môj prvý syn to tak mal. Potreboval ešte trochu času . No ono to čoskoro príde ,neboj. Len vydrž. Aj mňa to ochvíľu čaká s druhým 🙈
Dôležité je,že rád chodí na nočník a že si uvedomuje keď mu treba cikať. Začnú mu vadiť pocikané nohavice.
Neskúšala si tréningové spodné prádlo?
Napríklad takéto: https://jukki.sk/shop/detske-potreby/treningove... alebo
https://www.alza.sk/maxi/treningove-nohavicky/1...
Neskúšala si tréningové spodné prádlo?
Napríklad takéto: https://jukki.sk/shop/detske-potreby/treningove... alebo
https://www.alza.sk/maxi/treningove-nohavicky/1...
@tanyan fiha, to som ani nevedela ze existujw, vdaka pozriem to

Je pripravený, ale to je už tvoja uloha dozerat na pravidelne intervaly vyprázdňovania
Keď mu das piť, tak musíš striehnuť či sa cca do pol hodiny vycika sám, ak nie, tak ho pošli ty
A oblec ho