icon

Ako zvládnuť odplienkovanie, keď dieťa odmieta nočník?

tehula2016
14. aug 2025

Baby ste moja posledná šanca. Dcérka má v septembri nastúpiť do škôlky. Bola som šťastná prešťastná, že ju prijali. Ani vo sne mi nenapadlo, že bude taký problém s odplienkovaním. Nechce vykonávať potrebu nikde inde, len do plienky. Skúšali sme všetko. Cez deň je holá/v gaťkách, drží niekoľko hodín a potom príde pýtať plienku, kde sa vyciká/vykaká a hneď ju dáva dole. Keď má dobrú náladu, posedí na nočníku, ale potrebu nevykoná a pýta plienku. Keď jej plienku odmietam dať, bude aj 2 hodiny skákať a revať, že ju to bolí a chce plienku. Potom pustí toľko, že je to aj na 2 plienky. Evidentne má blok a nevie sa uvoľniť ani na wc ani do nočníka. Na noc plienku odmieta, v noci sa zobudí a pýta ju, alebo vydrží do rána suchá. Nevie niekto nejaký trik, ktorý som možno ešte nevyskúšala?Ja neviem, čo mám robiť so škôlkou, držia miesto a čakajú, kým dieťa nebude odplienkované a môže nastúpiť neskôr, alebo nenastúpi v septembri a máme smolu. Viem, že už len krôčik chýba, ale tento stav trvá už dlho a žiadna zmena. Aj pauzy smr mali, kedy som to neriešila a nič. Prosím poraďte.

pribinak
14. aug 2025

Ja by som ju do skolky dala, tam všetky deti chodia hromadne na wc, možno to bude pre ňu inšpirujúce

A tam sa na začiatku vždy nejaké dieťa sem tam zmätene z nového prostredia pocika tak až taka pohroma to nebude

Ale ak sa minie balík plienok tak by som jej povedala že další sa už kúpiť nedá, lebo to je pre bábätka a nie škôlkarky

thereisabear
14. aug 2025

A nejakú špeciálnu odmenu za to, že sa vyciká do záchoda?
Do škôlky by som ju dala aspoň do obeda, možno jej to pomôže.

anonym_c36ed0
14. aug 2025

@tehula2016 plienku nedaj, jendoducho nemáte, zabudla si kúpiť, kľudne choď aj v nedeľu k obchodu, že je zatvorený a do škôlky ju daj, chodia na WC hromadne, nepociká sa, ak doma toľko vydrží