icon

Ako zvládnuť okakané detské plienky?

mauduska
13. máj 2025

Ahojte, prosím vám, ako riešite okakané plienky už vo fáze jedenia jedla? Teda lepkavé, smradľavé a ťažko odstrániteľné z plienky? Mňa ide z toho úprimne poraziť, neviem čo s tým. Dávam to dolu starou platobnou kartou, spláchnem, ale je to strašne nechutné 🫣 Predtým mi nevadilo plienku len rýchlo preprať v rukách alebo ju len takú hodiť do vedra, vždy sa to pekne vypralo (periem na 60tke, gél + peur). Máte nejakú radu? Tých 💩💩 je teraz už fakt veľa v jednej plienke a je to hrôza dávať dolu.

Strana
z2
blaazi
13. máj 2025

@mauduska zlcovym mydlom som zapierala a kako odstranovala toaletakom

blaazi
13. máj 2025

@mauduska a hej, nie je to prijemna cinnost

viestta
13. máj 2025

Vytriast, vyplachnut, namocit do vedra so studenou vodou

mauduska
autor
13. máj 2025

Zabudla som napísať, že trasenie nefunguje. Keby to bolo pekné kompaktné hovienko nie je problém, ale je rozťahané po celej plienke až na pulku na chrbte, vyslovene ho treba odtiaľ zoškrabať dolu.

jvasenka
13. máj 2025
@mauduska

Zabudla som napísať, že trasenie nefunguje. Keby to bolo pekné kompaktné hovienko nie je problém, ale je rozťahané po celej plienke až na pulku na chrbte, vyslovene ho treba odtiaľ zoškrabať dolu.

@mauduska a jednorazové separačky nepouzivas? to by malo zadržať hovienko aby neprešlo ďalej na plienku

mauduska
autor
13. máj 2025
@jvasenka

@mauduska a jednorazové separačky nepouzivas? to by malo zadržať hovienko aby neprešlo ďalej na plienku

@jvasenka nepoužívam. Oplatí sa to? Máš s nimi skúsenosť? Viem že to existuje, len som stále vo fáze ich zvažovania 😅

mirko84
13. máj 2025
@mauduska

@jvasenka nepoužívam. Oplatí sa to? Máš s nimi skúsenosť? Viem že to existuje, len som stále vo fáze ich zvažovania 😅

@mauduska mali sme tie separacky a za mna urcite treba pouzivat. Ved to kupujes balenia po 100 ks a stoji to par fufnikov. My sme len pocurane dali oprat spolu s plienkami (v latkovom vrecku) a pouzili znovu.

0silvia0
13. máj 2025
@mauduska

@mauduska tiez som kedysi pouzivala tie separacne vlozky do plienok.

luccija
13. máj 2025

@mauduska separacne plienky, alebo používať pampersky

mamutka
13. máj 2025

Aj ja som dávala separacky a s tým sa to pekne vyberie z plienky. Potom už len namydlit a dať prať

nyphadora
13. máj 2025

@mauduska preco nepouzivate vynalez dnesnej doby- jednorazovu plienku. Inak skusili ste odplienkovavat alebo posadiť na nocnik ked kaka. Stale je najjednoduchsie jednorazova plienka.

hellionka
13. máj 2025

… viem že to nechcete počuť … ale pre pánajána toto by ma nikto nedonutil robiť … ako zvládnuť okakané plienky? vziať “pampersku” a odhodit aj s 💩…

katulienkax
13. máj 2025

Tiež nechápem ale keď sa chcú ‘srat’ s hovnami v dnešnej dobe jednorazových plienok , tak im treba😉😝

mateson2004
13. máj 2025
@katulienkax

Tiež nechápem ale keď sa chcú ‘srat’ s hovnami v dnešnej dobe jednorazových plienok , tak im treba😉😝

@katulienkax chcú zachrániť planétu....😌Toto som robila keď bolo malé moje 36 ročné dieťa . Ani nič "separačné " nebolo🙂 Robili to všetci , iné nebolo. Neviem čo by ma donútilo aby som to robila pri svojom dnes 20 ročnom dieťaťi.

denden77
13. máj 2025

neriesila som, nosila pampersky 🤷‍♀️😊

jvasenka
13. máj 2025
@mauduska

@mauduska skôr ti poradia asi skúsenejšie mamičky ja to mám všetko nachystané ale mám zatiaľ malinké babo čo nonstop kaká tak dávam jednorazovky ešte

jvasenka
13. máj 2025
@nyphadora

@mauduska preco nepouzivate vynalez dnesnej doby- jednorazovu plienku. Inak skusili ste odplienkovavat alebo posadiť na nocnik ked kaka. Stale je najjednoduchsie jednorazova plienka.

@mateson2004
no si predstav že planéta nie je mojou motiváciou - to by sa malo zacat inde (veľké firmy atd..) ale kvôli dieťaťu pretože mi to príde lepšie pre jeho pokožku.. skôr nechapem ten výsmech.. primitívne
@nyphadora

mateson2004
13. máj 2025
@jvasenka

@mateson2004
no si predstav že planéta nie je mojou motiváciou - to by sa malo zacat inde (veľké firmy atd..) ale kvôli dieťaťu pretože mi to príde lepšie pre jeho pokožku.. skôr nechapem ten výsmech.. primitívne
@nyphadora

@jvasenka tak prečo dávaš jednorazovky keď malinké bábo nonstop kaká?

mauduska
autor
13. máj 2025
@katulienkax

@nyphadora
@hellionka
@katulienkax

Ďakujem za názory, niektoré milé, niektoré zbytočne výsmešné. Čiastočne je mojou motiváciou aj planéta, ale robíme to najmä z ekomonických dôvodov. Celá výbava nás stála menej ako 200€, pranie ma vyjde tak 5-6€ za mesiac. A túto výbavu mám nielen pre toto dieťa, ale počká aj na ďalšie.. rada zainvestujem stovky eur do niečoho iného, ako (doslova) do hovien 😉

A dodám, že som sa nepýtala ako nepoužívať látkové plienky, ale ako ich používať šikovne 🙃

paulina291
13. máj 2025

Využívam na to jednorazové separačné vložky, ktoré sa dajú spláchnuť (nedajú sa všetky, na to pozor). A ešte máme naštastie pri wc bidetovú spršku, takže čo zostane takto odstránim priamo do wc.

feuille
13. máj 2025

Nechápem. Ti ľudia sú v nejakej sekte kde im zakazujú kupovať pampersky?? 😅

jvasenka
13. máj 2025
@mateson2004

@jvasenka tak prečo dávaš jednorazovky keď malinké bábo nonstop kaká?

@mateson2004 preto lebo mám určené priority a mám istú predstavu kedy čo a ako .. ale nemám potrebu vysmievať sa niekomu inému len preto že robí veci inak alebo sa tváriť že to čo robím ja je najlepšie

paulina291
13. máj 2025
@feuille

Nechápem. Ti ľudia sú v nejakej sekte kde im zakazujú kupovať pampersky?? 😅

@feuille a ubližujeme vám nejak, keď dáme dieťaťu látkovú plienku miesto pampersky? Pre mňa to príde tak minimum roboty navyše, že si neviem predstaviť, prečo by som to nerobila🤷‍♀️ nech si každá robí ako chce

luccija
13. máj 2025
@paulina291

@feuille a ubližujeme vám nejak, keď dáme dieťaťu látkovú plienku miesto pampersky? Pre mňa to príde tak minimum roboty navyše, že si neviem predstaviť, prečo by som to nerobila🤷‍♀️ nech si každá robí ako chce

@paulina291 minimum roboty navyše to nie je, ale beriem nie každý chce jednorazovky

paulina291
13. máj 2025
@luccija

@paulina291 minimum roboty navyše to nie je, ale beriem nie každý chce jednorazovky

@luccija tak ja látkujem a príležitostne keď niekam ideme dám synovi jednorazovku. Porovnať to viem a naozaj je to pre mňa minimum roboty. Periem toľko krát za týždeň, že tie dve práčky navyše sú skoro nič.

mk1111111111
13. máj 2025

Poprosim bez urazania, len sa chcem spytat. Mame na to solo pracku? Ci, ako to periete?

hellionka
13. máj 2025
@paulina291

@paulina291 pre autorku to asi nieje tak “minimum roboty” keď ako sa vyjadrila je to “hrôza”, škrabe to kreditnými kartami a ešte kvôli tomu zakladá aj tému na MK 🙈

paulina291
13. máj 2025
@hellionka

@paulina291 pre autorku to asi nieje tak “minimum roboty” keď ako sa vyjadrila je to “hrôza”, škrabe to kreditnými kartami a ešte kvôli tomu zakladá aj tému na MK 🙈

@hellionka ja som nepísala autorke, že je to minimum roboty. Písala som to ľuďom ktorý nás berú za sektu alebo hovoria ako veľa času to zaberie. Autorke som poradila, čo robím s tým jej problémom ja a tým pádom to pre mňa záťaž nie je. Možno jej to pomôže a už to bude pre ňu ľahšie. Naozaj to v dobrom myslím- prosím čítaj, autorke som nepísala, že je to minimum roboty.

bielasovicka
13. máj 2025

@mauduska ze ako to zvládnuť? Jednoducho. Moje 2 deti mali len látkové plienky, vtedy ešte neboli ani jednorazové. Chce to len zvyk 😉

mk1111111111
13. máj 2025

@bielasovicka ale, to je ine, ked neboli

Strana
z2