icon

Ako zvládnuť okakané detské plienky?

mauduska
13. máj 2025

Ahojte, prosím vám, ako riešite okakané plienky už vo fáze jedenia jedla? Teda lepkavé, smradľavé a ťažko odstrániteľné z plienky? Mňa ide z toho úprimne poraziť, neviem čo s tým. Dávam to dolu starou platobnou kartou, spláchnem, ale je to strašne nechutné 🫣 Predtým mi nevadilo plienku len rýchlo preprať v rukách alebo ju len takú hodiť do vedra, vždy sa to pekne vypralo (periem na 60tke, gél + peur). Máte nejakú radu? Tých 💩💩 je teraz už fakt veľa v jednej plienke a je to hrôza dávať dolu.

Strana
z2
nevenka
13. máj 2025

Neviem, ja ked som cakala prve dieta, mala som nachystane latkovky, ked sa mi nevedel prisat a trapili sme sa s dojcenim, tak som to vsetko predala a dala.prednost dojceniu, nez latkovaniu a za mna by to bolo naozaj casovo narocne. Pri dalsich detoch uz som ostala pri jednorazovych. Ked sa mi pokaka take dieta co uz papa vsetko tak, ze prejde na oblecko, tak veru, je to roboty navyse, drhnem to zlcovym mydlom, musim to nechat niekde odmocit, dat vyprat, oblecko navyse nemozem prat na viac ako 60, tak to ani nevyjde poriadne. Tie hrube latkovky mi schli bez susicky vecnost. No a kedze nas je doma 6, bezne periem 2 pracky denne 11 kg, tak dakujem, neprosim. Ale ako baby pisali, asi separacky a drhnut tym zlcovym, nechat s nim aj namocene. No ondit sa s tym, co ine 🤭

mateson2004
13. máj 2025
@jvasenka

@mateson2004 preto lebo mám určené priority a mám istú predstavu kedy čo a ako .. ale nemám potrebu vysmievať sa niekomu inému len preto že robí veci inak alebo sa tváriť že to čo robím ja je najlepšie

@jvasenka ja chápem, že chceš latkovky lebo je to lepšie pre pokožku. Ale nechápem , prečo teda momentálne dávaš jednorazovky lebo dieťa nonstop kaká. Či keď kaká nonstop tak pre pokožku nie sú dobré latkovky. Aleboi sa ti s tým nechce babrať a potom to celé nedáva zmysel 🤷 Sú aj deti ktoré vôbec netolerujú jednorazové plienky a musia mať latkovky. Nie som imbecil, chápem to. V tvojom prípade ale nie

mauduska
autor
13. máj 2025
@paulina291

@hellionka ja som nepísala autorke, že je to minimum roboty. Písala som to ľuďom ktorý nás berú za sektu alebo hovoria ako veľa času to zaberie. Autorke som poradila, čo robím s tým jej problémom ja a tým pádom to pre mňa záťaž nie je. Možno jej to pomôže a už to bude pre ňu ľahšie. Naozaj to v dobrom myslím- prosím čítaj, autorke som nepísala, že je to minimum roboty.

@hellionka je to pre mňa minimum roboty, kým sa dieťa nepokaká. Či hodím pocikanú plienku do vedra alebo koša je fakt jedno. Pokakané boli pred jedením jedla v pohode, teraz je to problém, lebo proste to kako nejde len tak dole.. tak sa pýtam, ako to riešia iné mamky, lebo aj podľa mňa sú látkové plienly minimum roboty navyše a tento názor som počula už x-krát - takže usudzujem, že majú na to maminy nejake finty.

@paulina291 ďakujem za radu 🙂

malaopicka
13. máj 2025

Ja som hneď od pol roka prešla na látkové a tak som aj naučila kakať na nočník, takže som vyprala takých plienok možno 5 🤷🏻‍♀️ rýchlo to pochopil.

mauduska
autor
13. máj 2025
@malaopicka

Ja som hneď od pol roka prešla na látkové a tak som aj naučila kakať na nočník, takže som vyprala takých plienok možno 5 🤷🏻‍♀️ rýchlo to pochopil.

@malaopicka môžeš mi prosím popísať ako si ho to učila? My sme mali snahu, ale nechcel ani za svet sedieť. Väčšinou viem, že kaká, ale keď ho chytím, prestane.. 🫠

malaopicka
13. máj 2025
@mauduska

@malaopicka môžeš mi prosím popísať ako si ho to učila? My sme mali snahu, ale nechcel ani za svet sedieť. Väčšinou viem, že kaká, ale keď ho chytím, prestane.. 🫠

@mauduska posadila som ho, najprv nevedel, čo sa deje a za dva dni spravil čo mal a odvtedy chodí. Nič extra sme nerobili, len mu zrejme vadilo hovienko v látkovej plienke. Dávam pred a po spaní, respektíve teraz sa vie už pýtať. Od cca 14 mesiacov ukáže na plienku a povie “kaka”. Pomaly ideme aj na odúčanie na deň, budí sa so suchou plienkou a vyciká sa až do nočníka. Uvidíme ako to pôjde.

ja_bb
13. máj 2025

@mauduska jasne, separacky pouzi, je to taky priesvitny akoby papierik,bunicina,taka rolka,v DM som to tuším kupovala,možno majú aj inde. Na plienke ostane už len farebny fľak a mozno po bokoch ,ak sa separacka pokrci.ale roboty naozaj ovela menej.

evaachesa
13. máj 2025

Tak chvíľu som nechápala kto by preboha ešte pred vyhodením pampersky zoškriabaval 💩 platobnou kartou. 😱😱😱 Omg. Ok, idem ja. 🙄

bielasovicka
14. máj 2025

@mauduska okakane vyhod, a máš po probléme 😄

jana_eyre_2
14. máj 2025

Ja len na margo tých posmesnych komentárov.. mať ešte raz dieťa, tak by som sa rozhodla rovnako ako autorka.. používala som jednorazové plienky, dnes v Tom nevidím zmysel - fakt vyhadzovať peniaze za niečo čo vyhodím.. podľa mňa je super že sú takéto znovu použiteľné plienky ktoré operies.. je to omnoho výhodnejšie a nie je nič zle na Tom snažiť sa znížiť odpad.. ak na tomto ženy dokážu byť takéto vysmievacne je to celkom smutné...

mauduska
autor
14. máj 2025
@jana_eyre_2

Ja len na margo tých posmesnych komentárov.. mať ešte raz dieťa, tak by som sa rozhodla rovnako ako autorka.. používala som jednorazové plienky, dnes v Tom nevidím zmysel - fakt vyhadzovať peniaze za niečo čo vyhodím.. podľa mňa je super že sú takéto znovu použiteľné plienky ktoré operies.. je to omnoho výhodnejšie a nie je nič zle na Tom snažiť sa znížiť odpad.. ak na tomto ženy dokážu byť takéto vysmievacne je to celkom smutné...

@jana_eyre_2 My sme používali jednorázové a potom som to zo srandy hodila do kalkulačky.. používame nebielené plienky, bez chemikálií, jedna stojí cca 50c. Keď som videla, koľko by sme minuli peňazí za 2 roky plienkovania, skoro ma vystrelo. Látkové plienky boli kúpené, ale nechcelo sa mi do toho, manželovi už vôbec. Ekonomický rozmer nás presvedčil oboch veľmi rýchlo 😅 Teraz dávame na noc jednorázovú, alebo keď cestujeme na pár dní mimo domu - hľadáme kompromis medzi šetrením a pohodlím 🙂

Strana
z2